poetsprins logo

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Zoe met schoonmaakmiddelen

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Daarnaast laten mensen vaak afval achter omdat het een plek is met weinig toezicht.

Een trappenhuis laten schoonmaken kost tussen de 16 en 30 euro per uur. Schoonmakers halen afval weg, bezemen elke trede, nemen de trapleuningen af en dweilen de trappen. Periodieke schoonmaak speelt een belangrijke rol in het onderhoud van trappenhuizen.

Hieronder vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat, hoe vaak het moet gebeuren en wat de kosten zijn.

Hoe worden trappen schoongemaakt?

Lees hieronder verder over waarmee en hoe schoonmaakbedrijven doorgaans te werk gaan.

Materialen

 • Vuilniszakken en eventueel een afvalgrijper: grote stukken vuil zoals servetten, bekertjes en sigarettenpeuken worden vaak niet zomaar weggebezemd maar eerst opgehaald. Dit kan met de hand of met een grijper gebeuren.
 • Bezem of stofzuiger: De meeste schoonmaakbedrijven gebruiken een bezem om de traptreden te ontdoen van stof, zand en vuil. Sommigen maken gebruik van een draadloze stofzuiger.
 • Schoonmaakmiddel: Vaak wordt er gebruik gemaakt van een professionele allesreiniger. Een reinigingsmiddel dat extra krachtig en voor veel verschillende typen vloeren geschikt is.
 • Mop en mopwagen: Harde vloeren worden schoongemaakt met sop en een mop of dweil. Van boven naar beneden wordt elke trede grondig gereinigd.
 • Doeken: meestal wordt gekozen voor microvezeldoeken om de trapleuningen en klinken van tussendeuren schoon te maken.

Stappenplan:

Benodigde tijd: 15 minuten

Algemeen stappenplan voor het schoonmaken van trappenhuizen. De aangegeven tijd is de geschatte tijd per trap.

 1. Afval opruimen

  Met een grijper of met de hand worden grove stukken vuil opgehaald en in een vuilniszak gestoken. Denk bijvoorbeeld aan bekertjes, servetten en ander vuil dat mensen hebben achtergelaten in het trappenhuis.

 2. Vegen of stofzuigen

  Van boven naar beneden wordt elke trede geveegd of stofgezogen. Wanneer voor bezemen gekozen wordt, vegen schoonmakers stof, zand en vuil van boven naar beneden. Onderaan de trap wordt het vuil met stoffer en blik opgehaald en weggegooid.

 3. Leuningen afnemen

  Van boven naar beneden worden alle trapleuningen afgenomen met een microvezeldoek en schoonmaakmiddel. Voor deze klus wordt meestal gekozen voor schoonmaakmiddel in een sprayflacon.

 4. Moppen of dweilen

  Met een mop of dweil wordt elke trede grondig schoongemaakt. De dweil wordt na elke trap uitgespoeld in sop van lauwwarm water en professioneel schoonmaakmiddel.

Overloopjes tussen trappen kunnen ook handmatig schoongemaakt worden volgens bovenstaand stappenplan. Wanneer het oppervlak groter is, kan ervoor gekozen worden de overloop machinaal schoon te maken.

Trappenhuis laten schoonmaken

Een schoon trappenhuis is essentieel voor de uitstraling en het onderhoud van een gebouw. Of het nu gaat om een flat, appartementencomplex, kantoorgebouw of bedrijfspand, het trappenhuis schoonmaken hoort een vast onderdeel te zijn van de schoonmaakroutine.

Het trapportaal wordt veel gebruikt en daardoor snel vies. Stof, zand en vuil wordt meegelopen van buiten naar binnen, mensen morsen eten of drinken en vaak wordt er afval achtergelaten.

Om ervoor te zorgen dat vuil niet hardnekkig wordt en uiteindelijk tot schade of verval leidt, is het belangrijk een trappenhuis regelmatig schoon te maken. Onder aan de streep zullen onderhoudskosten lager zijn wanneer een pand goed schoon gehouden wordt.

Het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimtes zorgt er tevens voor dat meer vervuiling voorkomen wordt. Het is bijvoorbeeld bewezen dat men meer geneigd is afval achter te laten op plekken waar al afval ligt dan wanneer een ruimte schoon en onderhouden is.

VVE, woningcorporaties en flats

Bij flats en appartementencomplexen is de VVE, woningcorporatie of beheerder verantwoordelijk voor de schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Onder gemeenschappelijke ruimtes vallen ook de trappenhuizen.

Voor bewoners is het trappenhuis onderdeel van hun thuis. Schone trappenhallen zorgen voor meer woongenot en voor prettiger thuiskomen.

Daarnaast betalen bewoners meestal een vast bedrag per maand dat bedoelt is voor onderhoud en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Het is dan ook niet raar dat bewoners verwachten dat trapportalen schoon en netjes zijn.

Bedrijfspanden en kantoren

Trappenhuizen van bedrijfspanden en kantoren zijn een belangrijk gedeelte van het visitekaartje van een bedrijf. Het entree en trappenhuizen is meestal één van de eerste dingen die een klant of bezoeker ziet.

Door de algemene ruimtes zoals het entree, trappenhuis, gangen en hallen schoon te houden, maakt u een goede eerste indruk. Een schoon pand wekt vertrouwen, geeft een betere uitstraling en zorgt voor meer comfort.

Niet alleen voor klanten en bezoekers is het trappenhuis laten schoonmaken essentieel. Ook werknemers kunnen zich beter op hun werk richten in een schone omgeving.

Meer informatie over kantoor schoonmaak vind u hier. Vraag gratis een offerte aan om de beste prijs te ontvangen!

Frequentie

Hoe vaak het trappenhuis schoongemaakt moet worden, hangt af van de hoeveelheid waarmee deze gebruikt wordt. Intensiever gebruik vergt frequentere schoonmaak.

In panden waar een lift aanwezig is, zijn de trappenhuizen vaak schoner. Dit komt simpelweg omdat minder mensen dan de trap nemen. Uiteraard is ook de grootte van het gebouw van invloed. Hoe meer mensen in het pand wonen of werken, hoe viezer het trappenhuis zal zijn.

Wanneer u het trappenhuis laat schoonmaken, kunt u samen met de professionele schoonmakers overleggen wat de beste frequentie is voor uw situatie. Zij geven eerlijk en beargumenteerd advies zodat u niet meer betaald dan nodig maar wel altijd het gewenste schone resultaat heeft.

Vaak wordt voor grotere panden geadviseerd het trappenhuis eens per week te laten schoonmaken. Voor kleinere gebouwen kan eens per twee weken voldoende zijn.

Schoonmaakbedrijf voor trappenhuizen vinden

Het schoonmaken van de trappenhal kunt u zelf op zich nemen. U kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Door de schoonmaak te laten doen, kunt u zich blijven concentreren op uw primaire werkzaamheden en weet u zeker dat de schoonmaak volledig en professioneel gebeurt.

Een schoonmaakbedrijf inhuren scheelt een hoop werk. U hoeft niet zelf schoon te maken, professionele schoonmakers gaan dit grondig voor u doen.

Het schoonmaakbedrijf neemt meer uit handen. Zij zorgen er namelijk ook voor dat de juiste frequentie bepaald wordt en maken een planning die bij uw pand past. U hoeft dus maar één keer afspraken te maken en heeft er verder geen omkijken meer naar.

Het juiste schoonmaakbedrijf vindt u via PoetsPrins. Op deze pagina kunt u een gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het laten schoonmaken van trappenhuizen. Wanneer het offerteformulier volledig ingevuld is, ontvangt u verschillende offertes die u met elkaar kunt vergelijken.

Kosten van een trappenhuis laten schoonmaken

Prijzen worden per uur of per vierkante meter berekend. Gemiddeld liggen de kosten voor professionele schoonmaak tussen de 16 en 30 euro per uur.

Er zijn echter veel factoren die invloed hebben op de prijs. Daarnaast kan ervoor gekozen worden een totaalprijs op te maken wanneer het om eenmalige schoonmaak gaat of voor een goedkopere abonnementsprijs wanneer een contract voor periodieke schoonmaak wordt afgesloten.

Eenmalige reiniging valt vaak duurder uit dan periodieke reiniging in een abonnementsvorm. Schoonmaakbedrijven die verzekerd zijn van werk en inkomsten, zijn bereid een betere prijs te maken.

De omvang van de opdracht is ook van invloed. Een schoonmaakbedrijf is uiteraard langer bezig met een trappenhuis van een flat van 12 verdiepingen dan met de trappen in een klein bedrijfspand. Hoe groter de opdracht, hoe goedkoper de schoonmaak per vierkante meter. Tegelijkertijd is de totaalprijs natuurlijk hoger.

Daarnaast wordt gekeken naar de type vloeren. Tapijt moet bijvoorbeeld wekelijks stofgezogen worden en eens in de paar maanden grondig gereinigd worden. Harde vloeren moeten stofgezogen of gebezemd worden en vervolgens gedweild.

Voor zakelijke schoonmaak geldt het hoogtarief van 21% BTW. Houd daarnaast rekening met eventuele voorrijkosten en kosten voor materialen.

Gratis en vrijblijvend een passende offerte ontvangen voor zakelijke schoonmaakwerkzaamheden? Vul het offerteformulier in en professionele schoonmaakbedrijven nemen contact op.

Passende offerte voor de schoonmaak van uw trappenhuis

Op deze pagina kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Vervolgens wordt het juiste schoonmaakbedrijf voor u gezocht en zij zullen contact met u zoeken. U ontvangt verschillende offertes zodat u prijs en kwaliteit kunt vergelijken.

Door de prijzen te vergelijken kunt u veel kosten besparen. Daarnaast hebben de schoonmaakbedrijven jaren ervaring en weten ze precies wat ze moeten doen om een kantoor of flat goed schoon te maken.

Bij het aanvragen van de offerte kunt u aangeven alleen trappenhuizen te willen laten schoonmaken. Er is echter ook mogelijkheid meteen de schoonmaak van liften, portieken, hallen, entree, gangen en galerijen te regelen.

De schoonmaak van al deze gemeenschappelijke ruimtes kan in één keer geregeld worden. Ook als de ene ruimte vaker schoongemaakt moet worden dan de andere, kan een passende frequentie en prijs bepaald worden.

Woningcorporaties, VVE’s en bedrijven kunnen via PoetsPrins offertes voor schoonmaak aanvragen. U wordt dan zo spoedig mogelijk in contact gebracht met professionele schoonmaakbedrijven bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen

Hoe worden trappenhuizen schoongemaakt?

Eerst wordt afval opgehaald. Vervolgens zullen schoonmakers alle treden vegen of stofzuigen. De leuningen worden afgenomen en als laatste wordt elke trede gedweild met professioneel schoonmaakmiddel.

Wat zijn de kosten van een trappenhuis laten schoonmaken?

Kosten voor een professioneel schoonmaakbedrijf liggen tussen de 16 en 30 euro per uur. De kosten worden door veel factoren beïnvloed, dus vraag vrijblijvend een offerte aan om de beste prijs te krijgen.

Hoe vaak moet een trappenhuis schoongemaakt worden?

Afhankelijk van hoe intensief het trapportaal gebruikt wordt, wordt u geadviseerd over de frequentie waarmee deze schoongemaakt moet worden. Voor gemiddeld grote flats is wekelijkse schoonmaak gebruikelijk.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

opleveringsschoonmaak
Zakelijk
Zoe

Opleveringsschoonmaak

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Lees verder »
lift laten schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Lift laten schoonmaken

Een schone lift is essentieel voor zowel het wooncomfort als de veiligheid. Bewoners van een flat of woningcomplex gebruiken de lift dagelijks en zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en beperkt het brandgevaar.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: