Trappenhuis Laten Schoonmaken

Zoe met schoonmaakmiddelen

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Daarnaast laten mensen vaak afval achter omdat het een plek is met weinig toezicht.

Een trappenhuis laten schoonmaken kost tussen de 16 en 30 euro per uur. Schoonmakers halen afval weg, bezemen elke trede, nemen de trapleuningen af en dweilen de trappen. Periodieke schoonmaak speelt een belangrijke rol in het onderhoud van trappenhuizen.

Hieronder vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat, hoe vaak het moet gebeuren en wat de kosten zijn.

Hoe worden trappen schoongemaakt?

Lees hieronder verder over waarmee en hoe schoonmaakbedrijven doorgaans te werk gaan.

Materialen

 • Vuilniszakken en eventueel een afvalgrijper: grote stukken vuil zoals servetten, bekertjes en sigarettenpeuken worden vaak niet zomaar weggebezemd maar eerst opgehaald. Dit kan met de hand of met een grijper gebeuren.
 • Bezem of stofzuiger: De meeste schoonmaakbedrijven gebruiken een bezem om de traptreden te ontdoen van stof, zand en vuil. Sommigen maken gebruik van een draadloze stofzuiger.
 • Schoonmaakmiddel: Vaak wordt er gebruik gemaakt van een professionele allesreiniger. Een reinigingsmiddel dat extra krachtig en voor veel verschillende typen vloeren geschikt is.
 • Mop en mopwagen: Harde vloeren worden schoongemaakt met sop en een mop of dweil. Van boven naar beneden wordt elke trede grondig gereinigd.
 • Doeken: meestal wordt gekozen voor microvezeldoeken om de trapleuningen en klinken van tussendeuren schoon te maken.

Stappenplan:

Benodigde tijd: 15 minuten.

Algemeen stappenplan voor het schoonmaken van trappenhuizen. De aangegeven tijd is de geschatte tijd per trap.

 1. Afval opruimen

  Met een grijper of met de hand worden grove stukken vuil opgehaald en in een vuilniszak gestoken. Denk bijvoorbeeld aan bekertjes, servetten en ander vuil dat mensen hebben achtergelaten in het trappenhuis.

 2. Vegen of stofzuigen

  Van boven naar beneden wordt elke trede geveegd of stofgezogen. Wanneer voor bezemen gekozen wordt, vegen schoonmakers stof, zand en vuil van boven naar beneden. Onderaan de trap wordt het vuil met stoffer en blik opgehaald en weggegooid.

 3. Leuningen afnemen

  Van boven naar beneden worden alle trapleuningen afgenomen met een microvezeldoek en schoonmaakmiddel. Voor deze klus wordt meestal gekozen voor schoonmaakmiddel in een sprayflacon.

 4. Moppen of dweilen

  Met een mop of dweil wordt elke trede grondig schoongemaakt. De dweil wordt na elke trap uitgespoeld in sop van lauwwarm water en professioneel schoonmaakmiddel.

Overloopjes tussen trappen kunnen ook handmatig schoongemaakt worden volgens bovenstaand stappenplan. Wanneer het oppervlak groter is, kan ervoor gekozen worden de overloop machinaal schoon te maken.

Trappenhuis laten schoonmaken

Een schoon trappenhuis is essentieel voor de uitstraling en het onderhoud van een gebouw. Of het nu gaat om een flat, appartementencomplex, kantoorgebouw of bedrijfspand, het trappenhuis schoonmaken hoort een vast onderdeel te zijn van de schoonmaakroutine.

Het trapportaal wordt veel gebruikt en daardoor snel vies. Stof, zand en vuil wordt meegelopen van buiten naar binnen, mensen morsen eten of drinken en vaak wordt er afval achtergelaten.

Om ervoor te zorgen dat vuil niet hardnekkig wordt en uiteindelijk tot schade of verval leidt, is het belangrijk een trappenhuis regelmatig schoon te maken. Onder aan de streep zullen onderhoudskosten lager zijn wanneer een pand goed schoon gehouden wordt.

Het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimtes zorgt er tevens voor dat meer vervuiling voorkomen wordt. Het is bijvoorbeeld bewezen dat men meer geneigd is afval achter te laten op plekken waar al afval ligt dan wanneer een ruimte schoon en onderhouden is.

VVE, woningcorporaties en flats

Bij flats en appartementencomplexen is de VVE, woningcorporatie of beheerder verantwoordelijk voor de schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Onder gemeenschappelijke ruimtes vallen ook de trappenhuizen.

Voor bewoners is het trappenhuis onderdeel van hun thuis. Schone trappenhallen zorgen voor meer woongenot en voor prettiger thuiskomen.

Daarnaast betalen bewoners meestal een vast bedrag per maand dat bedoelt is voor onderhoud en schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes. Het is dan ook niet raar dat bewoners verwachten dat trapportalen schoon en netjes zijn.

Bedrijfspanden en kantoren

Trappenhuizen van bedrijfspanden en kantoren zijn een belangrijk gedeelte van het visitekaartje van een bedrijf. Het entree en trappenhuizen is meestal één van de eerste dingen die een klant of bezoeker ziet.

Door de algemene ruimtes zoals het entree, trappenhuis, gangen en hallen schoon te houden, maakt u een goede eerste indruk. Een schoon pand wekt vertrouwen, geeft een betere uitstraling en zorgt voor meer comfort.

Niet alleen voor klanten en bezoekers is het trappenhuis laten schoonmaken essentieel. Ook werknemers kunnen zich beter op hun werk richten in een schone omgeving.

Meer informatie over kantoor schoonmaak vind u hier. Vraag gratis een offerte aan om de beste prijs te ontvangen!

Frequentie

Hoe vaak het trappenhuis schoongemaakt moet worden, hangt af van de hoeveelheid waarmee deze gebruikt wordt. Intensiever gebruik vergt frequentere schoonmaak.

In panden waar een lift aanwezig is, zijn de trappenhuizen vaak schoner. Dit komt simpelweg omdat minder mensen dan de trap nemen. Uiteraard is ook de grootte van het gebouw van invloed. Hoe meer mensen in het pand wonen of werken, hoe viezer het trappenhuis zal zijn.

Wanneer u het trappenhuis laat schoonmaken, kunt u samen met de professionele schoonmakers overleggen wat de beste frequentie is voor uw situatie. Zij geven eerlijk en beargumenteerd advies zodat u niet meer betaald dan nodig maar wel altijd het gewenste schone resultaat heeft.

Vaak wordt voor grotere panden geadviseerd het trappenhuis eens per week te laten schoonmaken. Voor kleinere gebouwen kan eens per twee weken voldoende zijn.

Schoonmaakbedrijf voor trappenhuizen vinden

Het schoonmaken van de trappenhal kunt u zelf op zich nemen. U kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Door de schoonmaak te laten doen, kunt u zich blijven concentreren op uw primaire werkzaamheden en weet u zeker dat de schoonmaak volledig en professioneel gebeurt.

Een schoonmaakbedrijf inhuren scheelt een hoop werk. U hoeft niet zelf schoon te maken, professionele schoonmakers gaan dit grondig voor u doen.

Het schoonmaakbedrijf neemt meer uit handen. Zij zorgen er namelijk ook voor dat de juiste frequentie bepaald wordt en maken een planning die bij uw pand past. U hoeft dus maar één keer afspraken te maken en heeft er verder geen omkijken meer naar.

Het juiste schoonmaakbedrijf vindt u via PoetsPrins. Op deze pagina kunt u een gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het laten schoonmaken van trappenhuizen. Wanneer het offerteformulier volledig ingevuld is, ontvangt u verschillende offertes die u met elkaar kunt vergelijken.

Kosten van een trappenhuis laten schoonmaken

Prijzen worden per uur of per vierkante meter berekend. Gemiddeld liggen de kosten voor professionele schoonmaak tussen de 16 en 30 euro per uur.

Er zijn echter veel factoren die invloed hebben op de prijs. Daarnaast kan ervoor gekozen worden een totaalprijs op te maken wanneer het om eenmalige schoonmaak gaat of voor een goedkopere abonnementsprijs wanneer een contract voor periodieke schoonmaak wordt afgesloten.

Eenmalige reiniging valt vaak duurder uit dan periodieke reiniging in een abonnementsvorm. Schoonmaakbedrijven die verzekerd zijn van werk en inkomsten, zijn bereid een betere prijs te maken.

De omvang van de opdracht is ook van invloed. Een schoonmaakbedrijf is uiteraard langer bezig met een trappenhuis van een flat van 12 verdiepingen dan met de trappen in een klein bedrijfspand. Hoe groter de opdracht, hoe goedkoper de schoonmaak per vierkante meter. Tegelijkertijd is de totaalprijs natuurlijk hoger.

Daarnaast wordt gekeken naar de type vloeren. Tapijt moet bijvoorbeeld wekelijks stofgezogen worden en eens in de paar maanden grondig gereinigd worden. Harde vloeren moeten stofgezogen of gebezemd worden en vervolgens gedweild.

Voor zakelijke schoonmaak geldt het hoogtarief van 21% BTW. Houd daarnaast rekening met eventuele voorrijkosten en kosten voor materialen.

Gratis en vrijblijvend een passende offerte ontvangen voor zakelijke schoonmaakwerkzaamheden? Vul het offerteformulier in en professionele schoonmaakbedrijven nemen contact op.

Passende offerte voor de schoonmaak van uw trappenhuis

Op deze pagina kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Vervolgens wordt het juiste schoonmaakbedrijf voor u gezocht en zij zullen contact met u zoeken. U ontvangt verschillende offertes zodat u prijs en kwaliteit kunt vergelijken.

Door de prijzen te vergelijken kunt u veel kosten besparen. Daarnaast hebben de schoonmaakbedrijven jaren ervaring en weten ze precies wat ze moeten doen om een kantoor of flat goed schoon te maken.

Bij het aanvragen van de offerte kunt u aangeven alleen trappenhuizen te willen laten schoonmaken. Er is echter ook mogelijkheid meteen de schoonmaak van liften, portieken, hallen, entree, gangen en galerijen te regelen.

De schoonmaak van al deze gemeenschappelijke ruimtes kan in één keer geregeld worden. Ook als de ene ruimte vaker schoongemaakt moet worden dan de andere, kan een passende frequentie en prijs bepaald worden.

Woningcorporaties, VVE’s en bedrijven kunnen via PoetsPrins offertes voor schoonmaak aanvragen. U wordt dan zo spoedig mogelijk in contact gebracht met professionele schoonmaakbedrijven bij u in de buurt.

Veelgestelde vragen

Hoe worden trappenhuizen schoongemaakt?

Eerst wordt afval opgehaald. Vervolgens zullen schoonmakers alle treden vegen of stofzuigen. De leuningen worden afgenomen en als laatste wordt elke trede gedweild met professioneel schoonmaakmiddel.

Wat zijn de kosten van een trappenhuis laten schoonmaken?

Kosten voor een professioneel schoonmaakbedrijf liggen tussen de 16 en 30 euro per uur. De kosten worden door veel factoren beïnvloed, dus vraag vrijblijvend een offerte aan om de beste prijs te krijgen.

Hoe vaak moet een trappenhuis schoongemaakt worden?

Afhankelijk van hoe intensief het trapportaal gebruikt wordt, wordt u geadviseerd over de frequentie waarmee deze schoongemaakt moet worden. Voor gemiddeld grote flats is wekelijkse schoonmaak gebruikelijk.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

Vaatwasser met deur die open staat
Keuken
Zoe

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is iets dat je eens per één, twee of drie maanden moet doen, afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt. Reinig met speciale reinigingsmiddelen en volg het juiste stappenplan voor het perfecte resultaat.

Lees verder »
Koelkast gevuld
Keuken
Zoe

Koelkast schoonmaken

Een schone koelkast is prettig. Met een sopje en een microvezeldoek kun je de binnenkant van je koelkast gemakkelijk schoon krijgen. Volg het stappenplan uit dit artikel 2 keer per jaar.

Lees verder »
waterkoker ontkalken
Keuken
Zoe

Waterkoker ontkalken

Zorg ervoor dat je nooit meer thee hoeft te serveren waar de kalkstukjes in ronddrijven, want dit is een onsmakelijk gezicht. Lees hier een handzaam stappenplan hoe je de waterkoker ontkalkt op een goedkope manier!

Lees verder »
gasfornuis schoonmaken
Keuken
Zoe

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis schoonmaken doe je met soda en azijn. Doe eerst de pannendragers in de vaatwasser. Maak daarna een sopje van afwasmiddel en kokend water en leg daar de gaspitten in. Breng soda en azijn aan op de bruine vlekken rondom de pitten. Daarna goed poetsen.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Oven Schoonmaken

Een oven schoonmaken doe je met keukenontvetter en een spons. Laat schoonmaakmiddel voldoende lang inwerken en poets stevig na de inwerktijd. Zorg dat je de oven goed afneemt zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft en in je eten kan komen.

Lees verder »
fijne was
Wassen
Zoe

Wat was je op welke temperatuur?

Hier lees je de juiste temperatuur voor verschillende soorten kleding. Met deze tips verpest je nooit meer kledingstukken omdat je altijd weet hoe je je wasmachine moet instellen.

Lees verder »
ovenruit schoonmaken
Keuken
Zoe

Ovenruit Schoonmaken

Bekijk in dit artikel een eenvoudig stappenplan met foto’s hoe je een ovenruit zo schoon krijgt als op onderstaande foto. Verderop vind je meer handige tips en tricks voor het schoonmaken van je ovendeur!

Lees verder »
Keuken
Zoe

Senseo Ontkalken

Voor een lange levensduur van je Senseo koffiezetapparaat en om altijd koffie met optimale smaak te zetten, ontkalk je je Senseo eens per drie maanden. Lees hieronder het handzame stappenplan en advies over de beste Senseo ontkalker.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Dolce Gusto Ontkalken

Hier vind je een handig stappenplan voor het ontkalken van een Dolce Gusto apparaat. Daarnaast heb ik verschillende geschikte en ongeschikte ontkalkers uiteengezet, zodat je zeker weten een effectief én veilig middel neemt voor de klus.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: