poetsprins logo

Schimmel laten verwijderen

Zoe met schoonmaakmiddelen

Oudere flats en appartementencomplexen zijn vaak slecht geïsoleerd en hebben te maken met matige ventilatie. Dit kan voor vochtproblemen zorgen en vochtproblemen leiden tot schimmel.

Verwijderen van schimmel kost gemiddeld 25 euro per m². Vaak moet er na schimmelreiniging opnieuw geschilderd of gekit worden. Schimmel verwijderen en kitten kost gemiddeld 40 euro per m², schimmel verwijderen en schilderen kost gemiddeld 50 euro per m².

Hier leest u alles over wat u moet weten als u schimmel wilt laten verwijderen. We benoemen wat de kosten en oorzaken zijn, en we gaan in op manieren hoe schimmel voorkomen kan worden.

Schimmel laten verwijderen kosten

De kosten voor het laten verwijderen van schimmel uit woningen of bedrijfspanden liggen gemiddeld tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter.

U kunt bij ons gebruik maken van ons online offerteformulier om de kosten te laten berekenen. Wanneer u het offerteformulier ingevuld heeft, zullen verschillende bedrijven contact met u opnemen, zodat u bedrijven en prijzen kunt vergelijken.

Zo gaat schimmel verwijderen in z’n werk

Vakmannen die schimmel verwijderen dragen bij voorkeur beschermende kleding en handschoenen. Zowel de schimmel als de reinigingsmiddelen die gebruikt worden, kunnen namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bij hevige schimmel wordt meestal ook een masker gedragen. Dit voorkomt dat schimmel en reinigingsproduct ingeademd wordt.

Benodigde tijd: 1 uur

Algemeen stappenplan voor het verwijderen van schimmel. Tijd kan afwijken, afhankelijk van de omvang van de klus.

 1. Oppervlak insprayen met schimmelreiniger

  De muren, voegen en plafonds worden ingesprayd met schimmelreiniger. Een professionele schoonmaakmiddel dat schimmels doodt.

 2. Inwerktijd afwachten

  Schimmelreinigers doden schimmel. Afhankelijk van het type middel dat gebruikt wordt, is de inwerktijd tussen de 10 en 30 minuten. Na de inwerktijd zal het grootste gedeelte van de schimmel al verdwenen zijn.

 3. Oppervlak boenen

  Voor voegen wordt veelal een borstel gebruikt om de schimmel verder weg te boenen nadat het reinigingsmiddel ingewerkt heeft. Voor plafonds en muren wordt meestal een vochtige spons gebruikt.

 4. Nieuwe schimmel voorkomen

  Nadat de schimmel verwijderd is, is het raadzaam preventieve stappen te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor impregneren of het aanbrengen van een schimmelwerende verf.

Bij schimmel in de badkamer komt het vaak voor dat het zich ook in de kitranden genesteld heeft. Soms kan schimmel uit de kit verwijderd worden als onderdeel van bovenstaand stappenplan.

Jammergenoeg kan het ook zo ernstig zijn dat de oude kit verwijderd moet worden en nieuwe kit aangebracht moet worden.

Het komt ook voor dat vocht en schimmel in het stucwerk getrokken is. Stucwerk is gaan bobbelen en de bobbels voelen zacht en zompig aan. Als dit het geval is, moet de muur of delen van de muur opnieuw gestuukt worden.

Buiten kunnen gevels gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Met grote kracht van water worden gevels dan schoongespoten en op die manier van schimmel ontdaan.

Ontdekken waar schimmel zich verspreid heeft

Schimmel heeft een intense vieze geur. Vaak ruikt het muf of naar natte hond. Het kan zijn dat u de schimmel nog niet gezien heeft maar wel geroken. Ook dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Zonder het goed te kunnen zien, kan schimmel zich namelijk snel en hardnekkig verspreiden.

Er zijn duizenden soorten schimmel die goed groeien in vochtige slecht geventileerde woningen. Anti-schimmel behandeling

Oorzaken van schimmel aanpakken

De belangrijkste oorzaken van schimmel zijn slechte ventilatie en vochtproblemen.

Als wij gevraagd worden om schimmel te verwijderen gaan wij altijd op zoek naar de oorzaak. Het heeft uiteraard weinig tot geen zin als wij de schimmel verwijderen en het na verloop van tijd weer terugkomt.

De oorzaak ligt veelal in een vochtprobleem, het kan zijn dat er weinig tot geen ventilatie mogelijkheden zijn of dat het afzuigsysteem in uw badkamer bijvoorbeeld niet naar behoren werkt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de kwaliteit van de buitenmuren achteruit gehold is omdat het voegwerk uitgesleten of beschadigd is, of dat er geen of slechte isolatie is.

Als wij bij u komen voor het verwijderen van de schimmel kunnen wij er tevens voor zorgdragen, door onze contacten in de bouwwereld, dat de bron wordt verholpen waardoor uw schimmelprobleem voor altijd verleden tijd is.

Waarom is schimmel laten verwijderen belangrijk?

Schimmel kan ernstige schade aanrichten.

Het is slecht voor de gezondheid.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

opleveringsschoonmaak
Zakelijk
Zoe

Opleveringsschoonmaak

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Lees verder »
lift laten schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Lift laten schoonmaken

Een schone lift is essentieel voor zowel het wooncomfort als de veiligheid. Bewoners van een flat of woningcomplex gebruiken de lift dagelijks en zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en beperkt het brandgevaar.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »
Stofzuigen van een trap
Zakelijk
Zoe

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Hier vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: