poetsprins logo

Opleveringsschoonmaak

Zoe met schoonmaakmiddelen

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Een opleveringsschoonmaak betekent dat een pand bezemschoon wordt gemaakt voor oplevering. Optioneel kan de opleveringsschoonmaak ook glasbewassing en grondige reiniging van sanitair en keuken betreffen. De gemiddelde kosten bedragen€16,- tot €30,- per uur.

Na een opleveringsschoonmaak is uw pand helemaal spic en span. Van vloeren tot muren tot plafonds, elk deel van de ruimte maken we stralend schoon. Alle zakelijke aanvragen zijn welkom.

Kosten van een opleveringsschoonmaak

Voor een opleveringsschoonmaak kunt u rekenen op €16,- tot €30,- per uur. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het oppervlak van de ruimte en hoe verontreinigd het is. De prijs is exclusief btw en inclusief schoonmaakmateriaal. Wij beogen u compleet te ontzorgen.

In de meeste gevallen wordt een opleveringsschoonmaak aangevraagd door bouwbedrijven en aannemers. Mocht u echter als VvE of bedrijf een aanvraag willen doen, dan kan dat natuurlijk ook.

Wij staan klaar voor:

 • VvE
 • Zakelijke aanvragers (bijvoorbeeld aannemers en bedrijven)
 • Woningbouwverenigingen
 • Vastgoedbeheerders

U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen door het offerteformulier in te vullen. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen om een passende opleveringsschoonmaak te organiseren.

Werkzaamheden bij een opleveringsschoonmaak

Bij een opleveringsschoonmaak kunt u de volgende werkzaamheden verwachten:

 • Het stofvrij maken van het pand
 • Verwijdering van cementsluier en cementresten
 • Verwijdering van verf- en kitresten
 • Betonnen vloeren vegen / Tapijtvloeren stofzuigen
 • Glasbewassing
 • Het schoonmaken van ventilatieroosters, kozijnen en vensterbanken
 • Het reinigen van sanitair en keuken
 • Verwijdering van nog aanwezige beschermfolie of -stickers
 • Afvoer van het laatste (grof) bouwvuil

Welke werkzaamheden nodig zijn, is afhankelijk van de staat van het pand. Als er veel stof vrij is gekomen bij de bouw, kan het bijvoorbeeld wenselijk zijn om de ramen ook van binnen te laten wassen.

Ook afhankelijk van hoe schoon u een flat, kantoor of bedrijfsruimte wilt opleveren, is van invloed op de omvang van de opleveringsschoonmaak. U kunt ervoor kiezen een pand bezemschoon of volledig schoon op te leveren.

Bezemschoon betekent dat het grofste vuil en stof verwijderd wordt. Vloeren dienen geveegd te zijn en aanwezige voorzieningen zoals sanitair en keuken afgestoft. Eventueel aanwezig bouwvuil of verpakkingsmaterialen dienen afgevoerd te worden.

Bij een volledige schoonmaak kunt u ook rekenen op het zemen van de ramen, buiten en binnen, en het grondig schoonmaken van sanitair en keuken.

U kunt altijd overleggen welke werkzaamheden voor uw situatie wenselijk zijn. Misschien is er bijvoorbeeld geen tapijt aanwezig en is stofzuigen dus niet nodig.

Wij gaan samen met u kijken wat er nodig is en zullen zorgen dat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Vraag meteen uw offerte aan, zodat wij u de juiste schoonmaakwerkzaamheden kunnen aanbieden.

Wanneer is een opleveringsschoonmaak nodig?

Een opleveringsschoonmaak kan in verschillende situaties wenselijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Nieuwbouwpanden schoon opleveren
 • Gebruiksklaar maken na verbouwing of renovatie
 • Verhuizing of ontruiming waarbij verborgen vuil zichtbaar wordt
 • Panden gebruiksklaar maken na leegstand

Nieuwbouwpanden schoon opleveren

In net gebouwde woonhuizen, flats, appartementencomplexen of bedrijfspanden is er altijd een hoop stof en bouwvuil aanwezig. Ook kan er sprake zijn van cementsluier of verf- en kitresten.

Wanneer de aannemer klaar is, is een pand dus nog niet direct klaar om in gebruik te worden genomen. Het is aan u als aannemer, VvE of verhuurder de taak om een pand bezemschoon aan de huurder of koper op te leveren.

Een bezemschone oplevering houdt in dat het pand geveegd wordt. Voorzieningen worden afgestoft en bouwvuil wordt verwijderd.

Waarschijnlijk wilt u de nieuwbouw niet enkel bezemschoon opleveren. De vloer aanvegen is namelijk niet voldoende om een woning of bedrijfsruimte een schone en frisse uitstraling te geven. Voor een écht goede indruk, laat u bij de opleveringsschoonmaak ook de ramen zemen en de voorzieningen grondig schoonmaken, zoals keuken en sanitair.

Wij bieden zowel een bezemschone opleveringsschoonmaak aan als een volledige schoonmaak waarna een huurder of koper meteen kan intrekken zonder zelf eerst nog te hoeven schoonmaken. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor de opleveringsschoonmaak die bij uw wensen past.

Gebruiksklaar maken na verbouwing of renovatie

Een verbouwing of renovatie brengt een hoop stof en vuil met zich mee. Net als bij de oplevering van nieuwbouw, is een pand dat net verbouwd is niet direct klaar om in in te trekken. Een grondige schoonmaak is nodig voordat de ruimte in gebruik genomen kan worden.

Neem contact op door het offerteformulier in te vullen om te zorgen voor een schoon en fris pand na verbouwing of renovatie. Wij nemen graag uw zorgen uit handen.

Verhuizing of ontruiming waarbij verborgen vuil zichtbaar wordt

Het gebeurt vaak dat er na een verhuizing of ontruiming ineens veel vuil zichtbaar wordt dat eerst niet zichtbaar was. Een kantoorruimte waarbij de nieuwe huurder liever een PVC vloer wil dan vloerbedekking en er onder het tapijt schimmel aanwezig blijkt te zijn. Of een keukenblok dat verwijderd wordt waarna veel stof en viezigheid achterblijft.

Wat de situatie ook is, u wilt de ruimte natuurlijk schoon en fris opleveren. Afhankelijk van het soort vuil dat naar voren komt bij de verhuizing of ontruiming, worden de juiste schoonmaakwerkzaamheden geselecteerd.

Het komt voor dat er specialistische reiniging aan te pas komt, bijvoorbeeld in geval van schimmel of ongedierte. Deze specialistische reiniging valt niet onder een standaard opleveringsschoonmaak. In overleg krijgt u hier een aparte prijsopgave voor.

Panden gebruiksklaar maken na leegstand

Woningen of bedrijfsruimtes die lang leeggestaan hebben, zijn bedekt met stof en spinrag. Soms kan er ook afval of graffiti aanwezig zijn. Voordat zo’n ruimte weer in gebruik kan worden genomen, moet deze schoongemaakt worden.

Ook in geval van schoonmaak na leegstand kunt u bij ons terecht. Vul vrijblijvend het offerteformulier in en ontvangt u een prijsopgave op maat.

Veelgestelde vragen over opleveringsschoonmaak

Wat zijn de kosten voor opleveringsschoonmaak?

De gemiddelde kosten bedragen 16 tot 30 euro per uur. De kosten zijn afhankelijk van de mater van verontreiniging en het oppervlak van de ruimte. De prijzen zijn inclusief btw en schoonmaakmateriaal.

Wat is een opleveringsschoonmaak?

Voor de oplevering van een pand moet een pand “bezemschoon” opgeleverd worden. Het betekend dat het pand netjes achtergelaten wordt voor de nieuwe bewoner of huurder.

Een opleveringsschoonmaak is een grondige schoonmaak van een gebouw dat klaar is met bouw- of renovatiewerkzaamheden. Dit soort reiniging is vaak nodig voordat het pand overhandigd wordt aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Wat is inbegrepen in een opleveringsschoonmaak?

Een opleveringsschoonmaak omvat vegen, afstoffen, verwijderen van bouwmateriaal en bouwafval, en het schoonmaken van ramen en voorzieningen. Als gespecialiseerde reiniging nodig is, zal dat apart worden geoffreerd.

Is een eindschoonmaak of opleveringsschoonmaak verplicht?

Een opleveringsschoonmaak is vaak nodig, maar niet altijd. Afhankelijk van de afspraken in uw contract kan het zijn dat de nieuwe eigenaar of huurder zelf een opleverschoonmaak moet doen bij het intrekken.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

lift laten schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Lift laten schoonmaken

Een schone lift is essentieel voor zowel het wooncomfort als de veiligheid. Bewoners van een flat of woningcomplex gebruiken de lift dagelijks en zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en beperkt het brandgevaar.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »
Stofzuigen van een trap
Zakelijk
Zoe

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Hier vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: