poetsprins logo

Lift laten schoonmaken

Zoe met schoonmaakmiddelen

Een schone lift is essentieel voor zowel comfort als veiligheid. Gebruikers zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en vermindert het brandgevaar.

Een lift laten schoonmaken bestaat uit het laten reinigen van de liftkooi, liftschacht, liftput en machinekamer. De liftkooi dient wekelijks schoongemaakt te worden. Dit kost gemiddeld 35 euro. De andere delen moeten minimaal eens per jaar schoongemaakt worden.

Uiteraard zijn er verschillende factoren van invloed op de prijs en de frequentie waarmee de lift schoongemaakt moet worden. Lees hieronder over de verschillende opties en vraag vrijblijvend een offerte aan om de beste prijs te ontvangen.

Kosten van een lift laten schoonmaken

Een liftkooi laten schoonmaken kost gemiddeld 35 euro. Deze prijs is exclusief 21% btw en inclusief schoonmaakmiddelen en -materialen. Er kunnen voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Als u de dienst op contractbasis afneemt, zal de prijs per schoonmaakbeurt aanzienlijk lager uitvallen. U kunt in overleg met de schoonmaakprofessionals bekijken hoe vaak u de lift laat schoonmaken. Bij intensief gebruik van de lift wordt geadviseerd om de cabine minimaal eens per week schoon te laten maken.

Voor het laten schoonmaken van de liftschacht, liftput en machinekamer krijgt u een aparte prijsopgave. Deze schoonmaakwerkzaamheden zijn aanzienlijk specialistischer en hoeven (gelukkig) minder vaak uitgevoerd te worden.

De prijs van het schoonmaken van de liftschacht is onder andere afhankelijk van het aantal verdiepingen. Meestal omvat de standaardprijs drie verdiepingen en kunt u een meerprijs verwachten voor elke verdieping die erbij komt.

Ook het type lift kan een rol spelen. De ene installatie vereist eens per jaar een schoonmaakbeurt, de andere installatie twee tot vier keer per jaar.

Sommige onderdelen van een liftinstallatie dienen schoongemaakt te worden door een gekwalificeerde monteur. Het schoonmaken van deze onderdelen valt niet onder de gewone schoonmaakwerkzaamheden maar worden meegenomen bij het reguliere onderhoud van uw lift.

Vraag hier uw offerte aan, zodat u precies weet waar u aan toe bent met betrekking tot de kosten voor het schoonmaken van de lift(en). Wij zijn beschikbaar voor zakelijke klanten en VvE’s, denk onder andere aan:

  • Appartementencomplexen
  • Flats
  • Winkels en winkelcentra
  • Kantoren en bedrijfspanden

Liftkooi laten schoonmaken

De liftkooi heet ook wel de liftcabine. Het is het onderdeel dat iedereen normaal gesproken simpelweg de lift noemt. De liftkooi is het meest zichtbare deel. Omdat veel mensen er dagelijks gebruik van maken, is het belangrijk dat dit deel altijd schoon en fris is.

Bij de standaard schoonmaak hoort onder andere het streeploos schoonmaken van de spiegels, wanden, binnenkant van de deuren en de vloer van de lift. Met name op de spiegels kunnen veel vette vingers en andere opvallende viezigheid zitten. Met een speciale reiniger worden de spiegels stralend schoon gemaakt.

Naast streeploos schone spiegels zijn hygiënisch schone knoppen van groot belang. De knoppen in een lift worden honderden keren per dag aangeraakt en zitten daardoor vol met bacteriën en vingerafdrukken. Met geschikt reinigingsmiddel worden de knoppen veilig en goed schoongemaakt.

De vloer van een liftkooi is meestal met marmoleum of tapijt bekleed. De standaard schoonmaak omvat het grondig stofzuigen van de vloer. Harde vloeren worden ook gedweild.

Mocht u het tapijt in de lift grondig willen laten reinigen, dan kunt u dat natuurlijk aangeven. Afhankelijk van hoe vies het tapijt is, wordt het geheel gereinigd met een tapijtreinigingsmachine of gedeeltelijk onder handen genomen met een vlekkenverwijderaar voor tapijt.

lift laten schoonmaken
Tapijt en leuning in de lift

Wanneer er handgrepen, leuningen of een stoeltje in de lift aanwezig zijn, zullen deze ook als vast onderdeel van de liftschoonmaak beschouwd worden. U kunt dus rekenen op een volledig schoongemaakte liftcabine.

RVS delen van de lift laten schoonmaken

Veel liften hebben deuren en panelen van roestvrijstaal. RVS onderdelen hebben een speciale behandeling nodig en kunnen niet zomaar met elk schoonmaakmiddel schoongemaakt worden.

Het staal wordt roestvrij gemaakt door het te mengen met chroom en/of nikkel. Chroom en nikkel reageren met chloorhoudende producten, waardoor het RVS alsnog kan gaan roesten. RVS is dus niet gegarandeerd roestvrij als het verkeerd schoongemaakt wordt.

lift laten schoonmaken
RVS in de lift

Bij de standaard schoonmaakbeurt zit het reinigen van RVS met geschikt reinigingsmiddel inbegrepen. Alle vingerafdrukken, vlekken en ander zichtbaar vuil worden verwijderd. De RVS panelen zullen er stralend schoon en streeploos uitzien na de schoonmaak.

Naast het gebruik van geschikt reinigingsmiddel, kunt er bij ons op rekenen dat de juiste schoonmaakmethode wordt toegepast. RVS is zeer krasgevoelig en dient daarom met een zachte doek of spons gereinigd te worden. Bij ons worden altijd de juiste producten ingezet om RVS schoon te maken zonder risico op beschadigingen.

Graffiti, bekladding en stickers in de lift laten verwijderen

Helaas maar waar komt het veel voor dat er getekend, gekladderd en geschilderd wordt in de lift. Mensen gaan aan de haal met pennen, graffiti, spuitverf of watervaste stift. Ook voor het schoonmaken van bekladde liftwanden en -deuren bent u bij ons aan het juiste adres.

Met speciaal reinigingsmiddel kan nagenoeg alle ongewenste inkt en verf verwijderd worden. Mocht de bekladding ook krassen of beschadigingen veroorzaakt hebben, dan kunnen deze nagenoeg altijd hersteld worden.

Wacht niet en zorg dat u graffiti en andere bekladding zo snel mogelijk laat verwijderen. Onze ervaring is dat bekladding van kwaad tot erger wordt. Wanneer iemand gestart is met schrijven op de wanden of leuningen, brengt dat snel meerdere mensen op het idee hetzelfde te doen.

Naast graffiti en bekladding in de lift, kunt u last hebben van ongewenste bestickering. Net als inkt en verf, zorgen stickers voor een slechte uitstraling van de lift, die uitnodigt tot meer vervuiling en vernieling. Als onderdeel van de lift schoonmaak, kunnen wij stickers en lijm verwijderen zonder risico op krassen of beschadigingen.

Reiniging van de liftschacht

De liftschacht wordt ook wel de liftkoker genoemd. Het is de verticale buis waarin de lift op en neer beweegt tussen verdiepingen.

In de liftschacht kan stof, gruis, vetaanslag en spinrag aanwezig zijn. Deze soorten vuil kunnen op termijn voor storingen en brandgevaar zorgen. Daarnaast kan vuil in de liftschacht een onfrisse geur in de lift veroorzaken.

Zowel omwille van de veiligheid als omwille van het gebruikscomfort is een schone liftschacht dus heel belangrijk. De schoonmaakwerkzaamheden in de liftschacht bestaan uit het reinigen van de constructie, de binnenzijde van de deuren, de deurcontacten en -grendels, de buffer en het tegengewicht.

In het geval van een glazen liftschacht wordt een extra schoonmaakmethode ingezet om te zorgen dat het glas streeploos schoon wordt.

Voor de reiniging van elk type liftschacht kunt u bij ons terecht voor een offerte. Vul het offerteformulier in en ontvang snel de beste prijs voor de schoonmaakklus.

Liftput laten reinigen

Het periodiek laten reinigen van de liftput is essentieel om brandgevaar te voorkomen. De liftput is een put in de vloer om de technische installaties van de lift in te bouwen.

In de liftput kan olie lekken, stof en gruis ophopen en ander vuil terecht komen. Dit dient regelmatig schoongemaakt te worden om brandgevaar en onnodige slijtage tegen te gaan. Het schoonmaken van de liftput verlengt de levensduur van de liftinstallatie aanzienlijk.

Sommige onderdelen van de liftput dienen gereinigd te worden door een gekwalificeerde monteur. Deze onderdelen vallen onder het reguliere onderhoud van uw lift en niet onder de standaard schoonmaakwerkzaamheden.

Machinekamer van de lift schoonmaken

Bij het schoonmaken van de machinekamer wordt aandacht besteed aan de machinekamervloeren, liftmachines en besturingskasten. Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de installatie. Door uw liften regelmatig te laten schoonmaken, voorkomt u storingen en vermindert de kans op brandgevaar.

Vraag uw offerte snel aan om ook in uw flat of woningcomplex te zorgen voor een veilige en schone lift. Liften laten schoonmaken in uw winkel of bedrijfspand? Ook dan kunt u hier uw offerte aanvragen.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

opleveringsschoonmaak
Zakelijk
Zoe

Opleveringsschoonmaak

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »
Stofzuigen van een trap
Zakelijk
Zoe

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Hier vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: