Huis eenmalig professioneel laten schoonmaken

Zoe met schoonmaakmiddelen

Zoe van Poetsprins heeft jaren ervaring met het schoonmaken van woningen, zowel in de thuiszorg als particulier bij haar eigen schoonmaakklanten.

Het huis eenmalig laten schoonmaken kost 250-1000 euro. Afhankelijk van de prijs wordt het huis grondig gereinigd, vergelijkbaar met het detailen van een auto. Alles wordt ontsmet zodat het huis weer lekker fris is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en kosten bij een eenmalige schoonmaak. Wat het meest geschikt voor u is is afhankelijk van het formaat van het huis en de vuilgraad.

Eenmalige schoonmaak

De eenmalige schoonmaakdienst is vergelijkbaar met de voorjaarsschoonmaak. Vaak wordt hier voor gekozen wanneer een huis langere tijd wat minder aandacht gekregen heeft.

bank in een woonkamer

Veel van onze klanten doen jaarlijks een grondige reiniging zodat het huis altijd fris is. Vaak wordt dit naast de standaard wekelijkse schoonmaak gedaan.

Er zijn veel plekken in uw woning die niet makkelijk echt grondig te reinigen zijn. Soms is er professionele apparatuur voor nodig en soms vergt het de juiste expertise.

Zelfs wanneer u een schoonmaakster in dienst heeft is de grondige reiniging aan te raden. Wanneer is bijvoorbeeld de laatste keer dat uw bank of tapijt gereinigd zijn? Of wanneer is uw keuken voor het laatst echt grondig gereinigd zodat het volledig vetvrij is?

Door uw huis grondig schoon te laten maken weet u zeker dat het huis op dat moment helemaal hygiënisch is. Vanaf dat moment hoeft het enkel nog bijgehouden te worden.

Wat kunt u verwachten van eenmalige schoonmaak?

Veel huishoudens zijn in de loop der jaren steeds viezer geworden. Men is inmiddels gewend aan de viezigheid, soms wordt het niet eens meer opgemerkt tot er bijvoorbeeld bezoek komt.

Een eenmalige schoonmaak helpt bij het verwijderen van vuil dat u normaalgesproken niet zou schoonmaken.

De basis

Uiteraard wordt het hele huis eerst schoongeveegd, gezogen en gedweild. Dit is de basis waarna er verder gegaan kan worden met de diepere reiniging.

Laminaat Dweilen

Alle vertrekken krijgen de standaard behandeling. Ook wordt het toilet en de badkamer schoongemaakt. Alle meubels gaan aan de kant zodat ook achter en onder de meubels viezigheid schoongemaakt kan worden.

Alles wordt van boven naar beneden afgestoft. Dit ziet er niet alleen frisser uit maar is ook gezonder. U heeft minder snel last van huisstofmijt. Er is best kans dat ook stof allergie klachten afnemen.

Als alles stofvrij is kunnen de ramen gelapt worden, dat ziet er ook al een heel stuk frisser uit en geeft extra licht in uw huis.

ramen wassen

Extra licht is goed voor uw gezondheid maar zorgt er ook voor dat ongedierte een kleinere kans krijgt.

Diep reinigen

Stap twee is de diepe reiniging. De vloeren worden met de stoomreiniger schoongemaakt, het toilet wordt weer als nieuw gemaakt (zelfs die bruine aanslag die er nooit uit gaat zal aangepakt worden) en alle kastjes worden uitgesopt.

Deze diepe reiniging haalt vaak jaren aan vuil weg. Het gaat echter nogsteeds om grote oppervlakken, de details komen in de volgende stap.

Als u tapijt heeft zal dit met de tapijtreiniger schoongemaakt worden. Met deze methode wordt reinigingsvloeistof door het tapijt getrokken en vervolgens direct opgezoggen. Al het vuil weekt los en zal meegenomen worden waardoor uw tapijt weer lekker fris is.

Ook stoffen meubels worden met deze methode behandeld. Bij stoffen meubels wordt er echter gebruikgemaakt van interieurborstels, deze zorgen er voor dat de tere stof van meubels niet te nat wordt en goed gereinigd kan worden.

Details

Dit is waar uw huis echt naar het volgende niveau getrokken zal worden. Welke details belangrijk zijn is situatie afhankelijk maar vaak komen we de volgende zaken tegen:

  • Ontkalken van de badkamer. Vaak heeft de douche en het bad een flinke hoeveelheid kalkaanslag. Dit zorgt er onder andere voor dat uw douche het water niet meer de juiste kant op spuit. Ook kan het er voor zorgen dat spullen minder lang mee gaan. Daarbij ziet het er natuurlijk gewoon vies uit.
  • Ontvetten van de keuken. Jaren aan kook vet bouwt zich op in de randjes van kookplaten, op kastjes en in de filters van de afzuigkap. Soms zien we huizen waar dit nog nooit schoongemaakt is. Alles grondig ontvetten zorgt er voor dat de keuken weer helemaal fris en hygiënisch is
  • Voegen reinigen met stoom. Vooral in de badkamer kan het gevaarlijk zijn om de voegen niet te reinigen. Ze zien er vaak smerig oranje/geel uit en kunnen erg glad worden wanneer het vochtiger wordt. Door te reinigen met stoom is dit risico er niet meer en ziet het er ook fris uit.
  • Kookplaat reinigen. Het gasfornuis of de kookplaat moet netjes schoon zijn, het is de plek waar je eten bereid dus bacteriën wil je hier liever mijden.
  • Oven reinigen. De oven is wederom een plek waar veel vuil zich jaren kan ophopen. Het eten smaakt er een stuk minder lekker door omdat het altijd een verbrande bijsmaak heeft van de jarenlange etensresten.

Afhankelijk van de afspraken die gemaakt worden kunnen er nog veel meer zaken opgepakt worden. 9 van de 10 keer zijn er specifieke wensen of problemen, denk bijvoorbeeld aan rook aanslag, nare geurtjes die niet weg gaan of andere specifieke problemen.

Kosten eenmalige reiniging

Er zijn drie verschillende niveaus van schoonmaken.

  1. Basis schoonmaak. Bij een basis schoonmaak wordt het huis helemaal gezogen, gedweild en kunnen er een of twee extra taakjes opgepakt worden, denk aan het lappen van de ramen of het ontkalken van de badkamer. Bij een huis van 65 m2 kost dit 150 euro.
  2. Diepe reiniging. In ongeveer 1 dag kan het huis volledig diep gereinigd worden. Tapijt wordt dan met de tapijtreiniger schoongemaakt en de keuken wordt goed ontvet. De kosten hiervoor bedragen 750 euro voor een gemiddeld huis van 65m2
  3. Detailen. De woning compleet detailen waarbij alles grondig schoongemaakt is duurt 2-3 dagen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de eigenaar een weekendje weg gaat, bij thuiskomst is het huis dan helemaal schoon. De kosten bedragen 1500 euro voor een gemiddeld huis van 65m2.

Bij sterk vervuilde woningen kan er een toeslag tot 50% gerekend worden, simpelweg omdat het langer duurt om dit goed schoon te krijgen.

35m265m2150m2
Basis schoonmaak€ 100-150€ 150-225€ 250-375
Diepe reiniging€ 500-750€ 750-1125€ 1250-1875
Detailen€ 1000-1500€ 1500-2250€ 2500-3750

Uiteraard krijgt u bij de detailing dienst ook alle voordelen van de diepe reiniging en de basis schoonmaak.

Bij de diepe reiniging krijgt u ook de basis schoonmaak.

Veelgestelde vragen:

Wat kost het eenmalig schoonmaken van een huis?

Een kleine woning kost gemiddeld 500 euro. Een grote woning 1250 euro. Er zijn diepere reinigingspakketten voor grote woningen tot 3750 euro, ook zijn er kleinere pakketten vanaf 100 euro. Lees hier meer over de prijzen

Hoe vaak moet het huis grondig gereinigd worden?

Als je niet zelf het grotere onderhoud doet is jaarlijks een goed idee

Wat houd een eenmalige schoonmaak in?

Dat varieert van stofzuigen en dweilen tot het compleet detailen van de complete woning. Daarbij kan de keuken en badkamer ontsmet worden en kan het huis gestoomd worden. Meubels kunnen ook machinaal gereinigd worden.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

Vaatwasser met deur die open staat
Keuken
Zoe

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is iets dat je eens per één, twee of drie maanden moet doen, afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt. Reinig met speciale reinigingsmiddelen en volg het juiste stappenplan voor het perfecte resultaat.

Lees verder »
Koelkast gevuld
Keuken
Zoe

Koelkast schoonmaken

Een schone koelkast is prettig. Met een sopje en een microvezeldoek kun je de binnenkant van je koelkast gemakkelijk schoon krijgen. Volg het stappenplan uit dit artikel 2 keer per jaar.

Lees verder »
waterkoker ontkalken
Keuken
Zoe

Waterkoker ontkalken

Zorg ervoor dat je nooit meer thee hoeft te serveren waar de kalkstukjes in ronddrijven, want dit is een onsmakelijk gezicht. Lees hier een handzaam stappenplan hoe je de waterkoker ontkalkt op een goedkope manier!

Lees verder »
gasfornuis schoonmaken
Keuken
Zoe

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis schoonmaken doe je met soda en azijn. Doe eerst de pannendragers in de vaatwasser. Maak daarna een sopje van afwasmiddel en kokend water en leg daar de gaspitten in. Breng soda en azijn aan op de bruine vlekken rondom de pitten. Daarna goed poetsen.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Oven Schoonmaken

Een oven schoonmaken doe je met keukenontvetter en een spons. Laat schoonmaakmiddel voldoende lang inwerken en poets stevig na de inwerktijd. Zorg dat je de oven goed afneemt zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft en in je eten kan komen.

Lees verder »
fijne was
Wassen
Zoe

Wat was je op welke temperatuur?

Hier lees je de juiste temperatuur voor verschillende soorten kleding. Met deze tips verpest je nooit meer kledingstukken omdat je altijd weet hoe je je wasmachine moet instellen.

Lees verder »
ovenruit schoonmaken
Keuken
Zoe

Ovenruit Schoonmaken

Bekijk in dit artikel een eenvoudig stappenplan met foto’s hoe je een ovenruit zo schoon krijgt als op onderstaande foto. Verderop vind je meer handige tips en tricks voor het schoonmaken van je ovendeur!

Lees verder »
Keuken
Zoe

Senseo Ontkalken

Voor een lange levensduur van je Senseo koffiezetapparaat en om altijd koffie met optimale smaak te zetten, ontkalk je je Senseo eens per drie maanden. Lees hieronder het handzame stappenplan en advies over de beste Senseo ontkalker.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Dolce Gusto Ontkalken

Hier vind je een handig stappenplan voor het ontkalken van een Dolce Gusto apparaat. Daarnaast heb ik verschillende geschikte en ongeschikte ontkalkers uiteengezet, zodat je zeker weten een effectief én veilig middel neemt voor de klus.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: