poetsprins logo

Hotel Schoonmaak

Zoe met schoonmaakmiddelen

Als hoteleigenaar zijn een aantal zaken belangrijk voor het reilen en zeilen van uw hotel. Een belangrijk onderdeel is de hotel schoonmaak. Schone hotelkamers en schone algemene ruimtes in het hotel zijn essentieel voor een goede ervaring van gasten.

Hotel schoonmaak bestaat uit het schoonmaken van hotelkamers en gemeenschappelijke ruimtes. Hotelkamers dienen schoon bed- en linnengoed te hebben, gereinigd sanitair en schone vloeren. Gemeenschappelijke ruimtes dienen netjes en schoon te zijn.

Iedere keer als u een nieuwe hotelgast inschrijft, valt of staat de eerste indruk met het openen van de deur van de hotelkamer. Is de kamer wel schoon?

Schone kamers

De grootste ergernis van hotel bezoekers is het aantreffen van een vieze hotelkamer. Of het nu gaat om een zakelijk verblijf of een verblijf voor een vakantie van welke aard dan ook, de kamer moet schoon zijn.

Gasten rekenen op een prettige ambiance alsmede een schone hotelkamer zonder schimmel in de badkamer.

Sanitair

Als de badkamer of het toilet niet schoon zijn, zit voor veel mensen de pret er al op. En terecht. Als gast in een hotel mag u altijd verwachten dat het hotel waar u voor gekozen heeft schoon is.

Het bad en de douche dienen vrij te zijn van kalkaanslag en zeepresten. Daarnaast is het belangrijk dat er geen haren in de putjes zitten. Nadat een gast vertrokken is, moet het sanitair grondig gereinigd worden voor de volgende gast.

Het toilet is evengoed een onderdeel van de hotelkamer dat blinkend schoon dient te zijn. U kunt ervoor kiezen in uw hotel de toiletten grondig te laten reinigen en desinfecteren.

Vervolgens kan er een speciaal label om de klep van de bril gedaan worden welke aan gasten laat zien dat het toilet professioneel schoongemaakt is.

Deze labels hebben een zeer professionele uitstraling en zijn zeker voor luxere hotels een aanrader.

In een hotel is soms natuursteen gebruikt, we hebben dan ook het natuursteen reinigen tot een kunst verheven, met speciale reinigingsmiddelen wordt alles schoon zonder het materiaal te beschadigen.

De vloer van de badkamer wordt ook grondig schoongemaakt. Hierbij is het belangrijk dat de vloertegels worden stofgezogen en gedweild.

Als laatste stap is het heel belangrijk dat de prullenbakken in de badkamer en WC geleegd worden en voorzien worden van een nieuwe zak.

Alle sanitair dient schoongemaakt te worden voordat een nieuwe gast intrekt. Daarnaast kunt u zelf kiezen hoe vaak u het sanitair wilt laten schoonmaken tijdens het verblijf van een gast. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks, om de dag of eens per week.

Handdoeken en bedlinnen

Het sanitair moet schoon zijn maar uiteraard ook het beddengoed en de handdoeken.

Tegenwoordig vragen hotels vaak of je als gast je handdoeken twee keer wilt gebruiken. Op de grond leggen betekent vervangen, ophangen betekent “ik gebruik mijn handdoek nog een dagje”.

Wat te allen tijde niet door de beugel kan, is een handdoek laten hangen die door een vorige gast gebruikt is. Dit geldt zowel voor de grote handdoeken en badhanddoeken als voor gastendoekjes bij de wasbakken.

Beddengoed wordt doorgaans minder vaak vervangen dan de handdoeken. Het is normaal dat een hotelgast meerdere dagen onder dezelfde lakens slaapt. Het is wel gebruikelijk het bed dagelijks op te laten maken door housekeeping.

Afstoffen, stofzuigen en dweilen

Hotelkamers dienen geheel afgestoft te worden. Afstoffen moet gebeuren voor alle planken, nachtkastjes, lampenkappen, vensterbanken etc.

Door af te stoffen krijgt de hotelkamer een frisse uitstraling. Daarnaast is dit een belangrijk onderdeel om allergische reacties zoals niezen te voorkomen.

Stofzuigen is tevens een vast onderdeel van de hotel schoonmaak. Stof, haren zand en andere oppervlakkige viezigheid dient volledig schoongemaakt te worden van de vloeren.

Het is heel belangrijk dat een gast niet de haren of kruimels van de vorige gast onder zijn of haar voeten heeft plakken als er op blote voeten door de kamer gelopen wordt.

Harde vloeren dienen allemaal gedweild te worden. Streeploos schone vloeren zorgen voor een goede uitstraling en een optimale ervaring van gasten. Ook zorgt het ervoor dat kamers frisser ruiken.

Als laatste zorgt professionele hotel schoonmaak ook voor het aanvullen van faciliteiten. Dit zijn de zeepjes in de badkamer en bijvoorbeeld theezakjes en schone glazen of kopjes bij het keukentje.

Extra grondige reiniging in hotel schoonmaak

Voor een goede uitstraling en goede hotel schoonmaak, dient een tapijt en matras zonder vlekken te zijn wanneer nieuwe gasten uw hotel bezoeken.

Wanneer u tapijt professioneel wilt laten reinigen, kunt u dat aangeven. U kunt dit standaard in de offerte laten opnemen of een aparte offerte hiervoor aanvragen wanneer de nood hoog is.

Doorgaans zijn dit niet de reguliere schoonmakers die dit verzorgen maar het kan wel. Wanneer u van professionele tapijt reiniging gebruik wilt maken, kunt u dit aangeven en komen de juiste vakmensen bij uw hotel langs.

Het kan ook voorkomen dat gasten extreme vlekken op de matrassen hebben achtergelaten. In dat geval kunt u matrassen laten reinigen. Geef ook dit apart aan in de offerte, zodat er rekening gehouden kan worden met uw wensen.

Discreet schoonmaken

Via ons kunt u offertes ontvangen voor een professionele en betaalbare hotel schoonmaak service. You never get a second change to make a first impression en dat telt in de hotelbranche heel zwaar.

Dit heeft heel veel te maken met de netheid en hygiëne, waar dan ook in het hotel. Als gasten het tijdens hun verblijf naar hun zin hebben gehad dan zal dat via mond tot mond reclame binnen de familie en kennissenkring rond gaan, en dat is goed altijd goed nieuws!

Naast dat de hotel schoonmaak grondig moet gebeuren, is discretie ook op z’n plaats. Hierbij gaat het om privacy en veiligheid. Gasten moeten kunnen genieten van schone kamers zonder het gevoel te hebben dat schoonmakers aan hun spullen hebben gezeten.

Hotel schoonmaak van algemene ruimtes

Algemene ruimtes zijn de gangen en de onvangsthal. Hoe vaak u deze ruimtes schoon wilt laten maken is helemaal aan u. Wanneer u uw wensen doorgeeft, zullen wij onze uiterste best doen deze zo goed mogelijk te vervullen.

U kunt ook advies inwinnen. Afhankelijk van de grootte, gewenste luxe en bezettingsgraad van het hotel, kunt u geadviseerd worden over de schoonmaak frequentie.

De keuken schoonmaken en het restaurant schoonmaken is meestal apart. Een toegewijd schoonmaakteam verzorgt dit gedeelte van een hotel. Ook hiervoor kunt u via ons een passende offerte aanvragen.

Er zijn ook aparte eisen voor de restaurant keuken wat betreft schoonmaak. Deze eisen zijn wettelijk bepaalt en hotels kunnen ook inspectie hierop krijgen.

Hoe vaak dient een hotel schoongemaakt worden?

De frequentie waarmee een hotel schoongemaakt dient te worden, mag u grotendeels zelf kiezen. Afhankelijk van hoe groot het hotel is en de bezettingsgraad, kan gekozen worden voor wekelijkse, twee wekelijkse of dagelijkse schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes.

Hotelkamers dienen in ieder geval na het vertrek van een gasten schoongemaakt te worden. Tijdens het verblijf van gasten kunt u kiezen voor wekelijkse, twee wekelijkse of dagelijkse schoonmaak.

Goedkope hotels kunnen kiezen voor een wasmand op de gang. Hier kunnen gasten zelf hun beddengoed en handdoeken deponeren na hun verblijf of nieuwe vragen als ze tussentijdse verschoning wensen.

Duurdere luxe hotels maken meestal gebruik van housekeeping. Dit zijn schoonmakers die dagelijks de kamers langsgaan om handdoeken te vervangen, bedden op te maken en soms ook te stofzuigen en op te ruimen.

Geef uw voorkeuren aan bij het aanvragen van de offerte, zodat er met al uw wensen rekening gehouden kan worden.

We doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat de hotel schoonmaak naar uw tevredenheid wordt uitgevoerd.

Schoonmakers inschakelen voor uw klus

Hebt u behoefte aan een betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig team? Wij hebben ze en wij zorgen graag voor een persoonlijke, scherp geprijsde offerte voor u. Hiermee nemen we veel zorgen uit uw handen.

Een professioneel schoonmaakbedrijf voor uw hotel heeft veel voordelen. Werknemers zijn altijd beschikbaar waardoor belangrijke schoonmaakklussen niet overgeslagen worden.

Het is voor u een zorg minder omdat u bij ziekte, verlof of ander verzuim niet zelf voor vervanging hoeft te zorgen. Wanneer u de schoonmaak uitbesteedt, wordt dit allemaal geregeld.

Daarnaast beschikken professionele hotel schoonmakers over de juiste kennis en materialen. Hierbij gaat het om schoonmaakmiddelen, apparatuur en tools.

Wanneer u via ons een gratis en vrijblijvende offerte laat opmaken, bent u verzekerd dat er gezorgd kan worden voor grondige, discrete en betrouwbare hotel schoonmaak.

Hotel schoonmaak prijzen

De kosten van hotel schoonmaak zijn vanaf ongeveer 20 euro per uur. Dit is een vanaf prijs en een grove inschatting. Prijzen worden niet zomaar vrijgegeven vanwege de invloed op concurrentie.

Uiteraard is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van de vuilgraad en de omvang van de schoonmaak. Voor een goede prijs die op uw hotel toegespitst is, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

De contractduur kan veel voordeel opleveren. Hoe langer u met de partij voor hotel schoonmaak in dienst gaat, hoe lager de relatieve prijs zal uitvallen.

Het schoonmaakpersoneel zal er altijd voor zorgen dat alles in perfecte staat verkeert. Zij begrijpen wat u verwacht, waardoor zij er altijd representatief en netjes uit zullen zien op uw werkvloer.

Tevens is ons personeel zo opgeleid dat zij u en uw gasten altijd netjes te woord kunnen staan en een uitstekende service bieden.

Wees zo specifiek mogelijk in het invullen van uw offerteaanvraag. Zo kan de totaalprijs of prijs per vierkante meter nauwkeurig uiteengezet worden.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

opleveringsschoonmaak
Zakelijk
Zoe

Opleveringsschoonmaak

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Lees verder »
lift laten schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Lift laten schoonmaken

Een schone lift is essentieel voor zowel het wooncomfort als de veiligheid. Bewoners van een flat of woningcomplex gebruiken de lift dagelijks en zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en beperkt het brandgevaar.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »
Stofzuigen van een trap
Zakelijk
Zoe

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Hier vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: