poetsprins logo

Graffiti Laten Verwijderen

Zoe met schoonmaakmiddelen

Hoewel graffiti als kunst gezien kan worden, is het niet altijd even wenselijk als het op de gevel, muur of schutting van uw pand zit.

Graffiti laten verwijderen kost gemiddeld €10 – €15 per vierkante meter. Er zijn drie soorten reinigingsmethoden: stoomreinigen, chemisch reinigen en zandstralen. Afhankelijk van de ondergrond en verfsoort wordt de beste methode en uiteindelijke prijs bepaald.

Het laten verwijderen van graffiti hoeft niet veel te kosten en niet veel tijd in beslag te nemen. Lees verder over de verschillende reinigingsmethoden en vraag meteen vrijblijvend een offerte aan, zodat u zich niet meer aan ongewenste versiering op uw pand hoeft te storen.

Wat kost graffiti laten verwijderen?

In deze tabel ziet u een prijsinschatting van het laten verwijderen van graffiti. Vraag een offerte aan om uw exacte prijs te laten berekenen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

MethodeGemiddelde prijs per m²Omschrijving
Stoomreinigen€6 – €10Water wordt verhit tot ongeveer 150 graden en onder druk op de gevel gespoten zodat de verf verwijderd kan worden.
Chemisch reinigen€8 – €12De graffiti wordt behandeld met een speciaal reinigingsmiddel dat de verf losweekt van de ondergrond. Vervolgens wordt het met warm water afgespoeld.
Zandstralen€12 – €17Met een straalmiddel dat onder druk op de gevel gespoten wordt, wordt de graffiti van de ondergrond verwijderd.

De aangegeven prijzen zijn exclusief btw en inclusief vakmanschap en materiaal. Afhankelijk van uw locatie kunnen er voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Kosten voor stoomreinigen van graffiti

Graffiti verwijderen door middel van stoomreiniging kost gemiddeld €6 – €10 per vierkante meter en is daarmee de voordeligste methode. Dit komt omdat er geen reinigingsproducten aan te pas hoeven komen, zoals schoonmaakmiddel of straalmiddel.

Er is ook geen sprake van het afvoeren van restproduct, omdat er alleen water gebruikt wordt. Zodoende is deze methode weinig belastend voor het milieu en zijn de vaklieden maar kort bezig met opruimen en nazorg.

Het toepassen van de methode van stoomreinigen is ook het makkelijkst voor de professionals die de klus uitvoeren. Hoe arbeidsintensief een klus is, is uiteraard ook van invloed op de kosten.

Kosten voor graffiti chemisch laten reinigen

Graffiti verwijderen door middel van chemische reiniging kost gemiddeld €8 – €12 per vierkante meter. Door het gespecialiseerde reinigingsmiddel dat gebruikt wordt, kunnen meer hardnekkige vormen van graffiti en spuitbusverf verwijderd worden.

Het chemisch reinigen van graffiti is gemiddeld iets duurder dan stoomreinigen. Dit komt omdat er een speciaal reinigingsproduct gebruikt moet worden, waardoor de benodigde materialen duurder zijn en daardoor de uiteindelijke prijs per vierkante meter ook hoger komt te liggen.

Om deze methode veilig toe te passen, moeten vaklieden voorzorgsmaatregelen nemen. Vaak worden er bijvoorbeeld handschoenen gedragen en bescherming voor het gezicht.

Kosten voor graffiti verwijderen door middel van stralen

Graffiti verwijderen door middel van zandstralen kost gemiddeld €12 – €17 per vierkante meter. Deze methode is geschikt voor de zwaarste vormen van graffiti vervuiling, zoals meerdere lagen, hardnekkige verfsoorten en oude ingedroogde graffiti en spuitbusverf.

Zandstralen is de duurste methode omdat er een speciaal straalmiddel gebruikt wordt, dat arbeidsintensiever en belastender voor het milieu is. Ook het straalmiddel zelf is natuurlijk van invloed op de hogere prijs.

Naast het reinigen van de graffiti zelf, moet ook het restproduct opgeruimd en schoongemaakt worden. Doordat er met stralen een dun laagje van het oppervlak verwijderd wordt om alle verf te reinigen, is er veel troep dat na de klus afgevoerd moet worden.

Professioneel graffiti laten verwijderen

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in graffiti verwijderen heeft de juiste middelen, apparaten en expertise om dit goed, grondig en zonder beschadiging te doen. Omdat verf hardnekkig is en niet zo maar schoon te maken is met een sopje en een spons, is het belangrijk om het uit te besteden aan de beste vakmensen.

Zo weet u zeker dat u een optimaal resultaat behaalt zonder kopzorgen en zonder dat het u veel tijd of moeite kost. Vraag een offerte aan zodat u precies weet welke prijs op uw situatie van toepassing is en hoe snel u geholpen kunt worden.

Bij ons kunt u offertes op project- en contractbasis aanvragen, u geeft simpelweg uw wensen aan en er wordt contact met u opgenomen. Misschien wenst u als woningcorporatie eenmalig een flat of schutting te laten ontdoen van graffiti. Misschien wilt u als gemeente dat regelmatig alle bushokjes langsgegaan worden.

Wat de situatie ook is, we vinden een passende oplossing. We staan onder andere klaar voor:

 • Kantoren
 • Winkels en winkelcentra
 • VVE’s
 • Woningcorporaties
 • Woningbouwverenigingen
 • Gemeenten en overheid

Hoe wordt graffiti verwijdert?

Graffiti en verf kan doorgaans verwijdert worden op drie manieren: stoomreinigen, chemisch reinigen en zandstralen. De gradatie van de vervuiling en de ondergrond bepalen welke methode het meest geschikt is. De kosten liggen gemiddeld tussen €10 – €15 per vierkante meter.

Hieronder vind u uitleg over wat u kunt verwachten per methode van reiniging.

Zo gaat stoomreinigen in z’n werk

Waar mogelijk wordt stoomreiniging ingezet om graffiti te verwijderen. Doordat er alleen verwarmd water aan te pas te pas komt dat onder druk op de verf gespoten wordt, is er de minste kans op beschadiging van de ondergrond.

Water wordt verwarmd tot 150 graden. De combinatie van de temperatuur en de druk zorgen ervoor dat lichte graffiti vervuiling eenvoudig verwijderd kan worden.

Deze reiniging is geschikt voor bakstenen, beton, glas en hout. Graffiti of spuitbusverf op ramen of schuttingen kunnen vaak heel goed verwijderd worden met deze methode.

Voordelen:

 • Goedkoopste methode
 • Relatief milieuvriendelijk
 • Geschikt voor kwetsbare ondergronden, weinig kans op beschadiging

Nadelen:

 • Alleen geschikt voor lichte vervuiling, zoals graffiti die niet hardnekkig is of pas kort geleden is aangebracht.
 • Tijdrovender dan wanneer er ook een reinigingsmiddel wordt gebruikt.

Wanneer u een offerte aanvraagt bij ons, zullen professionals de situatie bekijken en beoordelen welke techniek de juiste is om de verf of graffiti te verwijderen.

Graffiti verwijderen met reinigingsmiddel

Chemische reiniging is de meest gebruikte methode. Middelmatige vervuiling van muren, beton en gevels kunnen met deze manier van reinigen schoongemaakt worden.

Oliegedragen verf is een vrij agressieve stof die niet af te wassen is met warm water en zeep. In deze situaties is chemische reiniging met een speciaal reinigingsmiddel de juiste oplossing.

Eerst wordt een speciaal schoonmaakmiddel op de graffiti kunstwerken aangebracht. Het middel moet voldoende lang inwerken om de verf van de ondergrond los te weken.

Soms wordt er na de inwerktijd eerst geborsteld. Dit is een zware klus en kan daardoor de prijs hoger laten uitvallen. Meestal is dit echter niet nodig en wordt de muur al schoon door het reinigingsproduct in te laten trekken.

Vervolgens wordt het oppervlak grondig afgespoeld met warm water of met een hogedrukreiniger. Hierbij wordt de verf en het reinigingsproduct van de muur of gevel gespoeld en blijft er een brandschoon resultaat over.

Voordelen:

 • Geschikt voor hardnekkige verfsoorten
 • Reiniging neemt weinig tijd in beslag
 • Geschikt voor verschillende ondergronden, zoals bakstenen, beton, hout en glas

Nadelen:

 • Reinigingsmiddel is minder goed voor het milieu dan wanneer er alleen stoom of water gebruikt wordt
 • Prijs ligt wat hoger dan bij stoomreiniging

Het reinigingsmiddel dat gebruikt wordt is een middel dat reageert met de verf waardoor het loskomt van de ondergrond. Het middel kan chemisch of biologisch zijn.

Zandstralen om hardnekkige verf te verwijderen

Graffiti laten verwijderen door middel van stralen is de duurste en meest effectieve oplossing. Hardnekkige verf, meerdere lagen graffiti over elkaar heen, oude spuitbusverf die helemaal ingetrokken is, met deze techniek wordt het allemaal schoon.

Zandstralen betekent dat er met een apparaat en speciaal straalmiddel een zeer dun laagje van de muur of gevel afgespoten wordt. Het werkt eigenlijk als een soort schuurmiddel. Onder hoge druk wordt het straalmiddel tegen de gevel gespoten.

Een vakman kan gebruik maken van gritkorrels, wat kleine harde steentjes zijn. Dit soort straalmiddel wordt niet vaak meer gebruikt en alleen ingezet bij hele harde ondergronden die in zeer goede staat zijn.

Meestal wordt er van een zachter soort straalmiddel gebruik gemaakt, zoals kokosnoot, soda of droogijs. Het risico op beschadiging is minimaal en het resultaat is bewonderenswaardig.

De vaklieden die de methode van stralen toepassen, kunnen dit veilig en zonder risico op beschadiging. Als de ondergrond risico loopt, zullen vaklieden een andere methode of ander straalmiddel kiezen.

Voordelen:

 • De hardnekkigste graffiti en verfresten kunnen verwijderd worden
 • Gevels en muren zien er weer als nieuw uit

Nadelen:

 • Relatief duur
 • Niet voor elke ondergrond geschikt vanwege kans op beschadiging

Van alle genoemde technieken is stralen degene die u pertinent nooit zelf moet uitvoeren. Ervaren vakmannen dienen dit werk te doen omdat de methode goed toegepast moet worden om schade te voorkomen. Het verkeerd toepassen van deze techniek kan tot onherstelbare beschadigingen leiden.

Anti-graffiti coating laten aanbrengen

Nadat het oppervlak helemaal vrij van graffiti is, is het raadzaam om een beschermlaag te laten aanbrengen. Een speciale coating zorgt ervoor dat graffiti in de toekomst niet intrekt en minder goed hecht. Hierdoor het het verwijderen in het vervolg aanzienlijk eenvoudiger.

De kosten van graffiti preventie in de vorm van zo’n coating liggen tussen de 12,50 en 22,50 euro per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van het type coating en de bereikbaarheid.

Wat betreft type coating is er keuze uit een permanente en semipermanente coating. Een permanente coating is uiteraard duurder maar blijft wel zo’n 10 jaar zitten. De onzichtbare laag hoeft dus niet herhaaldelijk aangebracht te worden. Een semi-permanente coating moet na elke reinigingsbeurt opnieuw aangebracht worden.

De coating is vergelijkbaar met impregneren, alleen dan is het niet alleen waterafstotend, maar ook stoot het ook verf en vuil af. In het vervolg zijn er dan geen zware technieken zoals chemisch reinigen of stralen meer nodig. Meestal is schoonmaken met stoom of hogedrukreiniger afdoende.

Zandstralen een techniek die niet een onbeperkt aantal keer kan worden toegepast. Omdat steeds het toplaagje van de muur of gevel verwijderd wordt, zit er een limiet aan om de gevel goed en waterdicht te houden. Heeft u vaker last van graffiti of verwacht u het vaker te hebben, sla de stap van deze beschermende coating dan zeker niet over.

Veelgestelde vragen

Wat kost graffiti laten verwijderen?

Graffiti laten verwijderen kost gemiddeld €10 – €15 per vierkante meter. Goedkopere methoden zijn stoomreinigen en hogedrukreinigen. Technieken die duurder uitvallen zijn chemische reiniging en zandstralen. Afhankelijk van de ernst van de vervuiling wordt de juiste manier gekozen.

Wat zijn de meest voorkomende manieren om graffiti te verwijderen?

Graffiti kan verwijderd worden door middel van stoomreinigen, chemisch reinigen met reinigingsmiddel of zandstralen. Stoom wordt gebruikt voor oppervlakkige verf en reinigingsmiddel voor hardnekkigere verfsoorten. Stralen wordt ingezet als er sprake is van meerdere lagen verf of agressieve verf die ingetrokken is.

Hoe kan graffiti voorkomen worden?

Hoewel graffiti moeilijk volledig voorkomen kan worden, kan het schoonmaken ervan in de toekomst wel aanzienlijk worden vergemakkelijkt. Dit kan door middel van een anti-graffiti coating, een onzichtbare impregneer die ervoor zorgt dat de verf niet aan de gevel hecht.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

opleveringsschoonmaak
Zakelijk
Zoe

Opleveringsschoonmaak

Zoekt u een schoonmaakbedrijf dat een opleveringsschoonmaak voor u kunt doen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Vraag vrijblijvend een offerte aan om professionele schoonmakers uw pand gebruiksklaar te laten maken.

Lees verder »
lift laten schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Lift laten schoonmaken

Een schone lift is essentieel voor zowel het wooncomfort als de veiligheid. Bewoners van een flat of woningcomplex gebruiken de lift dagelijks en zullen een schone, goed werkende lift zeer op prijs stellen. Daarnaast zorgt het regelmatig schoonmaken van de lift voor een langere levensduur van de installatie en beperkt het brandgevaar.

Lees verder »
parkeergarage schoonmaken
Zakelijk
Zoe

Parkeergarage Schoonmaken

Een parkeergarage heeft heel wat te verduren. Auto’s rijden dagelijkst in en uit en laten veel zand en olie achter. De parkeergarage schoonmaken is dan ook essentieel voor het onderhoud en de uitstraling.

Lees verder »
Stofzuigen van een trap
Zakelijk
Zoe

Trappenhuis Laten Schoonmaken

Een trappenhuis kan snel vies worden omdat vuil van buiten naar binnen gelopen wordt. Hier vindt u alle informatie over hoe een trappenhuis laten schoonmaken in z’n werk gaat.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: