Glazenwasser

Zoe met schoonmaakmiddelen

Schone ramen zijn essentieel voor een goede uitstraling van een bedrijfspand. Een glazenwasser kan hiervoor zorgen. Door periodiek een glazenwasser in te huren, zorgt u ervoor dat uw pand er verzorgd uitziet en u altijd ongehinderd naar buiten kunt kijken.

Een glazenwasser werkt vakkundig en snel zodat ramen streeploos schoon worden. De kosten liggen tussen 45 en 65 cent per vierkante meter. Dit komt uit op een gemiddelde prijs van 35 euro per uur. Een hoogwerker, takel of gondel voor ramen wassen op hoogte kost extra.

Hier leest u informatie over kosten en de werkwijze van een professionele glazenwasser. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de beste prijs te krijgen voor uw bedrijfspand.

Kosten glazenwasser

OmschrijvingPrijs per vierkante meter
Ramen wassen op begane grond; geen ladder, telescoop of gondel nodig45 cent
Ramen op hoogte wassen tot 3e verdieping. Telescoopsteel of ladder is toereikend om de laaggelegen verdiepingen te bereiken35 cent
Ramen op hoogte zemen die niet met een telescoopsteel bereikt kunnen worden. Gondel is nodig.65 cent

Prijzen zijn een indicatie op basis van een gemiddelde van verschillende glazenwassers die zakelijke klanten bedienen. Daarbij zijn de prijzen wanneer er 100 vierkante meter of meer afgenomen wordt.

Een glazenwasser wast gemiddeld zo’n 75 vierkante meter raam per uur. Gemiddeld kost een glazenwasser 35 euro per uur. Een hoogwerker, takel en gondel brengt extra kosten met zich mee.

Voor grotere panden waar ook vaak hoger gewerkt moet worden, is het raadzaam om een prijsopgave te vragen. Op deze manier weet u precies welke kosten u kunt verwachten.

Het werk van een glazenwasser

Een professionele glazenwasser maakt gebruik van verschillende professionele tools en materialen.

Makkelijk te bereiken ramen

Wanneer ruiten makkelijk bereikbaar zijn, kan de glazenwasser overal bij zonder op een kruk of ladder te staan en zonder telescoop.

In dat geval zal de glazenwasser te werk gaan met zijn bucket on belt. Hij draagt een riem met een kleine emmer waar water en sop in zit.

Verder heeft hij een wasser en een wisser bij zich. De wasser is een soort raamwisser met doek eromheen. Hiermee worden de ramen gesopt. Vervolgens worden de ramen drooggewist met een wisser.

De wisser dient na elke haal afgenomen te worden om ervoor te zorgen dat de ramen streeploos schoon worden.

Voor deze klus wordt vaak afwasmiddel gebruikt als reinigingsmiddel. Afwasmiddel ontvet en is goedkoop. Daarnaast maakt het streeploos ramen lappen eenvoudiger.

Ramen op hoogte

Wanneer u ramen wilt laten schoonmaken op de eerste of tweede verdieping, wordt meestal gebruik gemaakt van een telescoopsteel en wasborstel.

De telescoopsteel zorgt ervoor dat de glazenwasser ramen kan zemen zonder op een ladder te hoeven staan. Dit is over het algemeen veiliger.

Professioneel gereedschap is een telescoopsteel met wasborstel en watertoevoer. Er zit een slang aan waar geleidelijk water en sop uitkomt.

Meestal wordt gebruik gemaakt van osmose water zodat het sop vlekkeloos opdroogt. Osmose water is water waar kalk en andere mineralen uit gefilterd zijn.

Droogwissen na reiniging is dan niet nodig, want het sop droogt streeploos en vlekkeloos op.

Ramen wassen van grote gebouwen

Als ramen zelfs met een telescoopsteel niet bereikbaar zijn, zal gebruik gemaakt worden van een gondelsysteem of hoogwerker. Glazenwassers kunnen op deze manier veilig alle ramen tot onbeperkte hoogte bereiken.

Uiteraard is het kostenplaatje van deze methode heel anders. De extra benodigde apparatuur en extra veiligheidsrisico’s kosten extra.

Hoe vaak moet een glazenwasser komen?

Voor bedrijfspanden en kantoren is het gebruikelijk de ramen eens per 3 maanden te laten schoonmaken. Wanneer het pand zich in de buurt van een snelweg of fabriek bevindt, kunnen ramen extra vies worden en kan eens per maand of eens per twee maanden wenselijk zijn.

Als zakelijke klant kan er met een glazenwasser een jaarovereenkomst worden gesloten. Dit betekent dat u met het betreffende bedrijf afspreekt hoe vaak de ramen gelapt worden en tegen welke prijs.

U maakt hiervoor een planning en hoeft dan niet elke wasbeurt opnieuw een afspraak te maken.

U kunt er ook voor kiezen om de glazenwasser per keer dat u het nodig acht, te laten langskomen. In dat geval dient u zelf bij te houden wanneer en hoe vaak de ramen gedaan moeten worden. Per keer sluit u een nieuwe overeenkomst.

De glazenwasser kan u persoonlijk advies geven over de frequentie van het werk. Wanneer u langs een drukke weg gevestigd bent, kan het wenselijk zijn eens per maand of eens per twee maanden de ramen te laten zemen.

Wanneer uw pand zich op een zeer rustige plek bevindt, kan eens per half jaar zelfs voldoende zijn.

Overleg met uw glazenwasser wat voor uw situatie van toepassing is. Zo weet u zeker dat de ramen altijd streeploos schoon zijn en dat u niet meer kosten maakt dan nodig.

Glazenwasser voor binnen en buiten

Hierboven heeft u alle informatie kunnen lezen over glazen aan de buitenzijde van uw pand te laten schoonmaken.

Eens per jaar is het echter ook aan te raden de ramen van binnen te laten wassen. Hoewel er binnen geen sprake is van vervuiling door roet en uitlaatgassen van wegen of fabrieken, kunnen ruiten evengoed vies worden.

Binnen is er vaak sprake van stof en vingerafdrukken. Soms ook bestickering of plakband dat verwijderd moet worden.

Soms kunt u een goede prijs afspreken wanneer u hetzelfde bedrijf inschakelt voor binnen en buiten ramen zemen.

U kunt ook informeren bij uw schoonmaakbedrijf of schoonmaak(st)ers ramen van binnen wassen in hun takenpakket hebben.

Zelf ramen lappen?

Als u zelf aan de slag wil met het wassen van ramen, bekijk dan ons uitgebreid stappenplan ramen lappen.

Met het stappenplan en de bijbehorende video kunt u het voor elkaar krijgen om de ramen streeploos te wassen.

Soms is het onmogelijk om zelf alle ramen te zemen. Vaak zijn deze te hoog en kunt u er niet goed bij. Sommige mensen vinden dit gewoon een vervelende klus en besteden het daarom graag uit.

Om er dus toch voor te zorgen dat u schone ramen heeft, kunt u hiervoor een bedrijf inschakelen. Deze vindt u via ons.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moeten ramen gezeemd worden?

Ramen dienen minimaal eens per kwartaal gezeemd te worden. Wanneer een pand zich in de buurt van een drukke autoweg of fabriek bevindt, kan vaker glazenwassen wenselijk zijn.

Wat kost een glazenwasser?

Een glazenwasser kost gemiddeld 35 euro per uur. Dit komt uit op tussen 45 en 65 cent per vierkante meter. Glazen wassen op hoge hoogte is duurder vanwege de benodigde materialen. Lage ramen zemen is het laagst in prijs per vierkante meter.

Glazenwasser inhuren of zelf doen?

Een glazenwasser gaat snel en professioneel te werk met gegarandeerd schoon en streeploos resultaat. Zelf ramen wassen is niet moeilijk maar kost wel veel tijd en energie. Grote oppervlakken kunt u beter uitbesteden.

0/5 (0 Reviews)

Lees verder:

Vaatwasser met deur die open staat
Keuken
Zoe

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is iets dat je eens per één, twee of drie maanden moet doen, afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt. Reinig met speciale reinigingsmiddelen en volg het juiste stappenplan voor het perfecte resultaat.

Lees verder »
Koelkast gevuld
Keuken
Zoe

Koelkast schoonmaken

Een schone koelkast is prettig. Met een sopje en een microvezeldoek kun je de binnenkant van je koelkast gemakkelijk schoon krijgen. Volg het stappenplan uit dit artikel 2 keer per jaar.

Lees verder »
waterkoker ontkalken
Keuken
Zoe

Waterkoker ontkalken

Zorg ervoor dat je nooit meer thee hoeft te serveren waar de kalkstukjes in ronddrijven, want dit is een onsmakelijk gezicht. Lees hier een handzaam stappenplan hoe je de waterkoker ontkalkt op een goedkope manier!

Lees verder »
gasfornuis schoonmaken
Keuken
Zoe

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis schoonmaken doe je met soda en azijn. Doe eerst de pannendragers in de vaatwasser. Maak daarna een sopje van afwasmiddel en kokend water en leg daar de gaspitten in. Breng soda en azijn aan op de bruine vlekken rondom de pitten. Daarna goed poetsen.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Oven Schoonmaken

Een oven schoonmaken doe je met keukenontvetter en een spons. Laat schoonmaakmiddel voldoende lang inwerken en poets stevig na de inwerktijd. Zorg dat je de oven goed afneemt zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft en in je eten kan komen.

Lees verder »
fijne was
Wassen
Zoe

Wat was je op welke temperatuur?

Hier lees je de juiste temperatuur voor verschillende soorten kleding. Met deze tips verpest je nooit meer kledingstukken omdat je altijd weet hoe je je wasmachine moet instellen.

Lees verder »
ovenruit schoonmaken
Keuken
Zoe

Ovenruit Schoonmaken

Bekijk in dit artikel een eenvoudig stappenplan met foto’s hoe je een ovenruit zo schoon krijgt als op onderstaande foto. Verderop vind je meer handige tips en tricks voor het schoonmaken van je ovendeur!

Lees verder »
Keuken
Zoe

Senseo Ontkalken

Voor een lange levensduur van je Senseo koffiezetapparaat en om altijd koffie met optimale smaak te zetten, ontkalk je je Senseo eens per drie maanden. Lees hieronder het handzame stappenplan en advies over de beste Senseo ontkalker.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Dolce Gusto Ontkalken

Hier vind je een handig stappenplan voor het ontkalken van een Dolce Gusto apparaat. Daarnaast heb ik verschillende geschikte en ongeschikte ontkalkers uiteengezet, zodat je zeker weten een effectief én veilig middel neemt voor de klus.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: