Gevelreiniging

Zoe met schoonmaakmiddelen

Klimop en graffiti geven een gevel een onverzorgde uitstraling. Daarnaast kunnen deze vormen van vervuiling schade en lekkage veroorzaken. Voorkom schade door de gevel tijdig te laten reinigen.

Gevelreiniging kan met stoom, chemicaliën of door middel van zandstralen. De kosten liggen tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. Stoom is voor lichte vervuiling, chemisch reinigen voor zwaardere vervuiling en zandstralen voor zeer zware vervuiling.

Hier vindt u een overzicht van de typen reiniging, soorten aanslag en de gemiddelde prijzen. Hoewel het ten zeerste is aan te raden gevelreiniging uit te besteden, vindt u hier ook informatie over hoe u het zelf kunt doen.

Gevelreiniging kosten

De gemiddelde kosten van gevelreiniging zijn afhankelijk van het type reiniging en de oppervlakte van de gevel.

Soorten reiniging en kosten per m²

Deze prijzen zijn een redelijke indicatie, inclusief arbeidskosten en materiaal. De benodigde materialen zijn onder andere de machines die gebruikt worden en het reinigingsmiddel.

Soort reinigingGeschikt voorGemiddelde prijs
StoomreinigenLichte aanslag zoals mos, algen, resten van klimop€5,- per m²
Chemische reinigenVerf of roetaanslag€15,- per m²
ZandstralenZwaar vuil zoals graffiti€15,- per m²
Gemiddelde prijzen per reinigingsmethode

Wanneer u bijvoorbeeld een buitenmuur van rond de 50 vierkante meter wilt laten zandstralen om graffiti te verwijderen, zal dit ongeveer 750 euro kosten.

De gradatie vervuiling bepaalt welke methode de beste is. De verschillende methodes hebben verschillende prijzen.

Vakspecialisten kunnen goed inschatten om welke soort vervuiling het precies gaat, hoe ernstig deze is en hoe deze het beste gereinigd kan worden.

Als u exacte kosten wilt weten voor het laten reinigen van uw gevel, dan kunt u gerust een vrijblijvende offerte aanvragen via het offerteformulier. Zo weet u precies welke kosten op uw situatie van toepassing zijn en kunt u offertes vergelijken om de beste prijs te krijgen.

Reiniging berekenen

De totaalprijs van gevelreiniging is onder andere afhankelijk van:

 • Oppervlak in vierkante meters
 • Ernst van de vervuiling
 • Type vervuiling
 • Reinigingsmethode
 • Renovatie / restauratie van voegwerk
 • Impregneren

Zoals reeds genoemd, zijn kosten afhankelijk van het type reiniging dat voor uw situatie het beste is en het aantal vierkante meters dat schoongemaakt moet worden.

De totaalprijs wordt mede bepaald door de staat van het voegwerk. Als het voegwerk gerestaureerd dient te worden, zal de totale prijs hoger uitvallen.

Daarnaast zal u geadviseerd worden wel of niet de buitenmuur te laten impregneren na de behandeling. Impregneren kost tussen de 6 en 15 euro per vierkante meter.

Uiteraard kunt u het beste een offerte aanvragen, omdat u dan een overzicht op maat krijgt. Als u bijvoorbeeld een heel groot oppervlak wilt laten reinigen, zal de prijs per vierkante meter aanzienlijk lager zijn.

Daarnaast kunt u vaak een combinatiedeal krijgen, waarbij u korting krijgt wanneer u zowel laat reinigen als impregneren.

Periodieke gevelreiniging

Op schaduwrijke plekken komt groene aanslag jaarlijks terug. Elke lente is het verwijderen van mos en algen nodig om een pand er verzorgd en schoon uit te laten zien.

Om deze reden kunt u ook kiezen voor vaste periodieke reiniging. U hoeft dan niet elk keer dat het nodig is zelf actie te ondernemen, maar spreekt simpelweg af rond welke tijd van het jaar het reinigingsbedrijf langskomt.

Op deze manier kunnen we nog een zorg bij u uit handen nemen. Het is tevens gunstig voor de prijs. U kunt namelijk kiezen voor een reinigingspakket, waardoor de kosten per vierkante meter lager uit zullen vallen. Het abonnement zorgt voor 100% gemak en altijd een schone gevel.

Ook voor de periodieke reiniging kunt u gratis een offerte aanvragen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen zodat u een passende offerte kunt ontvangen.

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging wil zeggen dat het vuil en de aanslag wordt verwijderd van de buitenmuren van uw pand. Dit kan een kantoor, loods, bedrijfspand en andere soorten panden betreffen. We staan ook klaar voor VVE’s en woningcorporaties.

De behandeling kan op drie verschillende manieren.

Stoomreiniging

Als de gevel een lichte vorm van vervuiling heeft, kan deze met verwarmd water en stoom weer schoongespoten worden.

Het water wordt verwarmd tot een temperatuur boven de 100 graden en daarna met een hogedrukspuit op de muur aangebracht. Zo wordt het oppervlak schoongespoten. Hierbij worden geen chemische schoonmaakmiddelen gebruikt.

Deze methode is uitermate geschikt voor een buitenmuur die mos, groene aanslag, algen of resten van een klimop bevat.

Zandstralen

Bij een zeer zware vervuiling kan er een straalmiddel worden toegepast. Ernstige vervuiling is bijvoorbeeld graffiti en vuil dat zich tientallen jaren heeft opgebouwd op gevels langs drukke wegen en snelwegen.

Dit straalmiddel is fijn zand en zal enkele millimeters van de stenen en voeg verwijderen, zodat de complete buitenmuur weer als nieuw uitziet.

Het stralen gebeurt egaal, waardoor de gevel helemaal schoon wordt zonder dat u ziet dat er een laagje vanaf gehaald is. Er blijven geen bobbels, kuiltjes of andere oneffenheden over.

Ook het restant wordt bij deze methode verwijderd na de behandeling. Zowel het zand dat gebruikt is voor het stralen, als het gruis dat van de gevel gekomen is, wordt netjes opgeruimd.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is een techniek waarbij een gevel behandeld wordt met speciale reinigingsvloeistof. De vloeistof werkt een half uur in waarna het afgespoeld wordt en het vuil meeneemt. De kosten liggen tussen de 10 en 20 euro per m2.

Deze behandeling is geschikt voor het verwijderen van verfresten of roet en andere stadsvervuiling.

Een gevel kan poreus zijn, chemisch reinigen is daarom veiliger dan stralen.

Een nadeel is dat chemisch reinigen minder goed voor het milieu is dan reinigen met stoom of hogedrukreiniger. Ook is het slecht voor de gezondheid. Professionals dragen daarom beschermende kleding en een masker.

Zo gaat gevelreiniging in z’n werk

Voordat gevelreiniging plaatsvindt, wordt het oppervlak en de mate van vervuiling nagegaan door de vakspecialisten. Zo weet u precies wat u te wachten staat, zowel wat betreft kosten als wat betreft de werkzaamheden.

Het voegwerk wordt tevens gecontroleerd. Dit is essentieel om reiniging zonder beschadiging te kunnen garanderen. Mocht uit de controle blijken dat voegwerk niet in topconditie is, dan kan metselwerk apart opgenomen worden in de prijsopgave.

Benodigde tijd: 2 dagen.

De aangegeven tijd slaat op het volledige stappenplan van gevelreiniging, inclusief renovatie van voegen.

 1. Voorbereiding van de werkplek

  Het professionele bedrijf zet de benodigde materialen klaar en prepareert de machine die gebruikt wordt voor de gevelreiniging.

 2. Voegen uithakken

  Met een speciale dril wordt versleten en beschadigd voegwerk verwijderd. Dit gebeurt natuurlijk alleen als uit de controle is gebleken dat het voegwerk niet in orde is. Uitgehakt voegsel wordt voor u opgeruimd.

 3. Gevel reinigen

  Afhankelijk van het type vervuiling en de ernst ervan, wordt de juiste manier van reinigen gekozen. De buitenmuur wordt grondig gereinigd volgens de juiste methode. Het restproduct van de schoonmaakwerkzaamheden wordt correct afgevoerd.

 4. Voegwerk herstellen

  Er kan een dag of twee tussen reiniging en metselwerk zitten, omdat de gevel goed droog moet zijn voordat nieuw voegsel aangebracht kan worden. Alle voegen worden netjes bijgewerkt met nieuw cement.

 5. Impregneren

  Zodra de voegen droog en uitgehard zijn, kan de gevel geïmpregneerd worden. Door te impregneren, neemt de muur geen vocht meer op waardoor deze veel langer goed blijft. Daarnaast kan nieuw vuil zich minder makkelijk hechten en heeft u dus langer plezier van de gevelreiniging.

 6. Opruimen en schoonmaken

  Als laatste stap wordt de werkplek opgeruimd en schoongemaakt. Zo heeft u een compleet en schoon resultaat.

Het belang van een schone gevel

Er zijn veel verschillende redenen om een bedrijf in te schakelen voor professionele gevelreiniging. De belangrijkste reden is de levensduur van de gevel verlengen.

Schade en lekkage voorkomen

Ten eerste is gevelreiniging essentieel voor het behoud van een pand. Sommige typen vervuiling kunnen namelijk serieuze schade aanrichten.

Mossen, algen en andere groene aanslag zit vaak vol vocht. Bij vorst zet de groene aanslag uit en kan scheuren in de muren veroorzaken. Zeker wanneer een muur niet geïmpregneerd is, kan neerslag gaan uitzetten als het vriest en voor lekkage zorgen.

Resten van klimop en klimop zelfs kunnen door muren heen groeien, waardoor er schade aan de gevel kan ontstaan. Dit kan voor lekkage of instabiliteit zorgen. Zodoende is het belangrijk dit te onderhouden door middel van reiniging.

Uitstraling verbeteren

Het laten reinigen van een gevel wordt steeds vaker gedaan. Dit komt omdat men langzaam maar zeker gaat inzien dat het reinigen van een gevel snel het aanzien van een kantoor, bedrijfspand of flat verbetert.

Muren kunnen helemaal zwart zijn geworden van roet en andere stadsvervuiling. Voor een goede uitstraling is een schone gevel heel belangrijk.

Ook vervuiling als graffiti kan nadelige gevolgen hebben. De graffiti zelf beschadigd de gevel niet, maar het geeft wel een uitstraling dat er weinig zorg gedragen wordt voor het gebouw. Dit nodigt uit tot meer vervuiling en criminaliteit.

Op onze website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen om uw gevel eens goed te laten reinigen.

Gevel impregneren

De gevel impregneren houdt in dat er een onzichtbare beschermende laag aangebracht wordt op de muur. Dit zorgt ervoor dat vocht niet in de muur trekt en nieuw vuil zich minder makkelijk aan de muur hecht. Deze behandeling kost tussen de 6 en 15 euro per m2.

Zeker ter voorbereiding op vorst in de winter, is het een goed idee om de gevel te impregneren. Zo voorkomt u dat de muur regenwater opneemt, wat bij vorst kan uitzetten en voor scheuren kan zorgen.

Wanneer uw kantoor of bedrijfspand zich dicht bij een drukke weg bevindt, heeft u snel last van zwarte aanslag van uitlaatgassen.

Door een buitenmuur te impregneren, hecht dit vuil zich minder makkelijk aan de muur. Hierdoor is reiniging minder vaak nodig en sneller klaar wanneer het weer tijd is omdat het vuil makkelijker loslaat van de gevel.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de gevelreiniging en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. U kunt de offerte aanvragen via het offerteformulier.

Wees zo specifiek mogelijk in uw wensen en de omstandigheden. Hoe meer informatie u geeft, hoe beter de offerte voor u op maat gemaakt kan worden.

Zorg er tevens voor dat u het formulier volledig invult en geen velden leeg laat. Zo kunnen we u namelijk zo goed mogelijk van dienst zijn.

Gevel zelf reinigen

Wanneer u niet voor professionele reiniging kiest maar graag zelf uw gevel wilt reinigen, houd er dan rekening mee dat er veel bij komt kijken.

U heeft niet alleen de juiste spullen nodig, ook moet u weten hoe de methodes uitvoert en u voorbereiden dat het een zware klus is.

Vakspecialisten hanteren een efficiënte en effectieve methode, waardoor ze relatief snel klaar zijn met gegarandeerd resultaat. Wanneer u het reinigen zelf wilt doen, kan dit veel tijd en moeite kosten.

Chemisch reinigen met voor u beschikbare producten en stoomreinigen / hogedrukreinigen zou u zelf kunnen doen. U kunt een machine hiervoor aanschaffen of huren.

Het is niet aan te raden om gevelreiniging door middel van zandstralen zelf te toen. Dit is een specialisme en zonder de juiste kennis en ervaring kunt u serieuze schade aanrichten.

Het kan per reinigingsproduct verschillen onder welke weersomstandigheden het toegepast kan worden. De meeste groene aanslag reinigers bijvoorbeeld, dienen bij droog weer toegepast te worden. Andere reinigers mogen niet in de volle zon gebruikt worden.

Ook de inwerktijd kan per product verschillen. Voor een goed resultaat is het belangrijk de aanbevolen inwerktijd te respecteren. Kijk hier voor meer informatie over hoe zelf groene aanslag te verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging is een behandeling van uw gevel of muur, waarbij mos, roet, verf, graffiti of andere vervuiling gereinigd wordt. Dit kan door middel van stoom/hogedrukreiniger, chemische reiniging of zandstralen.

Wat kost het om een gevel te laten reinigen?

De gemiddelde prijs ligt tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter. De mate van vervuiling bepaalt de geschikte reinigingsmethode en elke methode heeft een eigen prijs per m2.

Wat kost reinigen en impregneren van een gevel?

Wanneer u kiest voor reinigen en impregneren zal de prijs per vierkante meter relatief gezien lager uitvallen. Reinigen en impregneren samen kost tussen de 11 en 30 euro per m2.

Wanneer is gevelreiniging nodig?

Als een muur vervuild is met groene aanslag, roet of graffiti is schoonmaken nodig. Zo wordt beschadiging en een onverzorgde uitstraling voorkomen.

Hoe kan roetaanslag het beste verwijderd worden?

Roetaanslag van uitlaatgassen kunnen het beste verwijderd worden door middel van chemische reiniging. Dit kost gemiddeld ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Hoe wordt graffiti van muren verwijderd?

Graffiti kan het beste verwijderd worden door middel van zandstralen. Bij deze methode wordt de gevel schoongemaakt door een dun laagje te verwijderen. De kosten liggen rond de 15 euro per vierkante meter.

5/5 (1 Review)

Lees verder:

Vaatwasser met deur die open staat
Keuken
Zoe

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is iets dat je eens per één, twee of drie maanden moet doen, afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt. Reinig met speciale reinigingsmiddelen en volg het juiste stappenplan voor het perfecte resultaat.

Lees verder »
Koelkast gevuld
Keuken
Zoe

Koelkast schoonmaken

Een schone koelkast is prettig. Met een sopje en een microvezeldoek kun je de binnenkant van je koelkast gemakkelijk schoon krijgen. Volg het stappenplan uit dit artikel 2 keer per jaar.

Lees verder »
waterkoker ontkalken
Keuken
Zoe

Waterkoker ontkalken

Zorg ervoor dat je nooit meer thee hoeft te serveren waar de kalkstukjes in ronddrijven, want dit is een onsmakelijk gezicht. Lees hier een handzaam stappenplan hoe je de waterkoker ontkalkt op een goedkope manier!

Lees verder »
gasfornuis schoonmaken
Keuken
Zoe

Gasfornuis schoonmaken

Een gasfornuis schoonmaken doe je met soda en azijn. Doe eerst de pannendragers in de vaatwasser. Maak daarna een sopje van afwasmiddel en kokend water en leg daar de gaspitten in. Breng soda en azijn aan op de bruine vlekken rondom de pitten. Daarna goed poetsen.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Oven Schoonmaken

Een oven schoonmaken doe je met keukenontvetter en een spons. Laat schoonmaakmiddel voldoende lang inwerken en poets stevig na de inwerktijd. Zorg dat je de oven goed afneemt zodat er geen schoonmaakmiddel achterblijft en in je eten kan komen.

Lees verder »
fijne was
Wassen
Zoe

Wat was je op welke temperatuur?

Hier lees je de juiste temperatuur voor verschillende soorten kleding. Met deze tips verpest je nooit meer kledingstukken omdat je altijd weet hoe je je wasmachine moet instellen.

Lees verder »
ovenruit schoonmaken
Keuken
Zoe

Ovenruit Schoonmaken

Bekijk in dit artikel een eenvoudig stappenplan met foto’s hoe je een ovenruit zo schoon krijgt als op onderstaande foto. Verderop vind je meer handige tips en tricks voor het schoonmaken van je ovendeur!

Lees verder »
Keuken
Zoe

Senseo Ontkalken

Voor een lange levensduur van je Senseo koffiezetapparaat en om altijd koffie met optimale smaak te zetten, ontkalk je je Senseo eens per drie maanden. Lees hieronder het handzame stappenplan en advies over de beste Senseo ontkalker.

Lees verder »
Keuken
Zoe

Dolce Gusto Ontkalken

Hier vind je een handig stappenplan voor het ontkalken van een Dolce Gusto apparaat. Daarnaast heb ik verschillende geschikte en ongeschikte ontkalkers uiteengezet, zodat je zeker weten een effectief én veilig middel neemt voor de klus.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: