Woonkamer

Woonkamer schoonmaken? Lees hoe je zo makkelijk en efficiënt mogelijk je woonkamer weer in tip top conditie krijgt.

Houten vloer

Houten vloer schoonmaken

Een houten vloer kan geolied, gewast of gelakt zijn. Voor elke soort bewerking heb je een ander stappenplan nodig en andere schoonmaakmiddelen. Gebruik het juiste stappenplan en de juiste middelen om de vloer niet te verpesten. Naast wekelijkse schoonmaakbeurten, onderhoud je de vloer 2 keer per jaar met olie of boenwas.

Lees verder »
TV scherm

TV scherm schoonmaken

Je televisiescherm schoonmaken kun je het beste doen door te beginnen met afstoffen. Gebruik hiervoor een schone Swiffer Duster of een statisch stofdoekje. Hierna kun je de randen en de voet van de televisie schoonmaken met een vochtige microvezeldoek. Zorg dat je de doek goed uitwringt zodat er geen water op of in de TV druppelt.

Lees verder »

Gordijnen wassen

Gordijnen wassen lijkt misschien een vervelend klusje maar met het juiste stappenplan is het eigenlijk zo gebeurd. Daarnaast hoef je dit maar eens of twee keer per jaar te doen. De meeste gordijnen kun je simpelweg in de wasmachine wassen. Gebruik hierbij een waszak en weinig wasmiddel, zodat de stof lang mooi blijft en je minimale kreukels veroorzaakt.

Lees verder »

Leren bank schoonmaken

Behandel je leren bank met veel liefde en aandacht zodat je bank er lang als nieuw uit blijft zien. Vlekken kun je verwijderen met speciale middelen en door deze op de juiste manier aan te brengen, gaat je bank een leven mee.

Lees verder »
Schoongemaakte stoffen bank

Stoffen bank schoonmaken

Een stoffen bank schoonmaken doe je met stoom of speciale schoonmaakmiddelen. De meeste vlekken kun je verwijderen met een natte handdoek. Gebruik in ieder geval nooit bleek of groene zeep. Met het juiste stappenplan zal je bank er weer als nieuw uitzien.

Lees verder »
bank in een woonkamer

Woonkamer schoonmaken stappenplan

In dit artikel vind je een wekelijks stappenplan en een 4 tot 6 keer per jaar stappenplan voor het schoonmaken van je woonkamer. Iedere week ruim je op, stof je af en ga je stofzuigen. Vergeet niet de kamerplanten water te geven! Eens per drie maanden was je de gordijnen en maak je de lampenkappen schoon.

Lees verder »
Zoe

Zoe

Hi, ik ben Zoe. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Oeii, we hebben nog geen tekst voor dit blok geschreven. We gaan er aan werken! Tot die tijd kun je natuurlijk alle artikelen die hier boven staan lezen.