poetsprins logo

Woonkamer

Woonkamer schoonmaken? Lees hoe je zo makkelijk en efficiënt mogelijk je woonkamer weer in tip top conditie krijgt.

Bekijk

Alle Woonkamer artikelen

tapijt reinigen

Tapijt reinigen

Tapijt reinigen doe je met een tapijtreiniger, een apparaat dat water en reinigingsmiddel diep in de vezels sproeit en weer terug opzuigt. Deze methode verwijdert verschillende soorten vlekken en reinigt het hele tapijt grondig.

Kachelruit Schoonmaken

Een kachelruit schoonmaken doe je met as of een theezakje. Doop een vochtige doek in de asla en poets hiermee de ruitjes schoon. Als je een theezakje gebruikt, neem je een gebruikt afgekoeld licht vochtig theezakje en wrijf je de ruitjes hiermee schoon.

tapijt borstelen

Hoe kun je vlekken uit tapijt verwijderen?

Vlekken op tapijt of vloerbedekking verwijderen kan heel eenvoudig zijn. Met de juiste middeltjes en een goede dosis geduld, is je tapijt zo weer als nieuw. Test schoonmaakmiddelen altijd uit op een onopvallende plek en stofzuig de vloerbedekking altijd grondig alvorens vlekken te verwijderen.

Houten vloer schoonmaken

Houten vloer schoonmaken

Een houten vloer kan geolied, gewast of gelakt zijn. Voor elke soort bewerking heb je een ander stappenplan nodig en andere schoonmaakmiddelen. Gebruik het juiste stappenplan en de juiste middelen om de vloer lang mooi te houden!

TV scherm

TV scherm schoonmaken

Je televisiescherm schoonmaken kun je het beste doen door te beginnen met afstoffen. Gebruik hiervoor een schone Swiffer Duster of een statisch stofdoekje. Hierna kun je de randen en de voet van de televisie schoonmaken met een vochtige microvezeldoek.

leren bank

Leren bank schoonmaken

Behandel je leren bank met veel liefde en aandacht zodat je bank er lang als nieuw uit blijft zien. Vlekken kun je verwijderen met speciale middelen en door deze op de juiste manier aan te brengen, gaat je bank een leven mee.

Schoongemaakte stoffen bank

Stoffen Bank Schoonmaken

Een stoffen bank schoonmaken doe je door eerst te stofzuigen en daarna de hoes te wassen in de wasmachine. Als de hoes niet van de bank kan, gebruik je een tapijtreiniger. Sproei de zittingen in, laat het middel inwerken en zuig het sop daarna op met de zuigfunctie.

bank in een woonkamer

Woonkamer schoonmaken stappenplan

In dit artikel vind je een wekelijks stappenplan en een 4 tot 6 keer per jaar stappenplan voor het schoonmaken van je woonkamer. Iedere week ruim je op, stof je af en ga je stofzuigen. Vergeet niet de kamerplanten water te geven! Eens per drie maanden was je de gordijnen en maak je de lampenkappen schoon.

Heet wassen desinfecteren
Auteur

Zoë

Hi, ik ben Zoë. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Meer Woonkamer informatie

Oeii, we hebben nog geen tekst voor dit blok geschreven. We gaan er aan werken! Tot die tijd kun je natuurlijk alle artikelen die hier boven staan lezen.