Beddengoed wassen doe je in de wasmachine op 40 of 60 graden. Gebruik het katoenprogramma en een beetje wasmiddel. 40 graden is beter voor gekleurde lakens, witte lakens mogen op 60 graden gewassen worden. Hang lakens uit, stop ze niet in de droger.

Wassen

Hoe moet je kleding wassen? Het liefst zonder deze te laten krimpen. Tips en tricks om alle soorten was als nieuw je wasmachine uit te laten komen.

Bekijk

Alle Wassen artikelen

beddengoed wassen

Beddengoed wassen

Beddengoed wassen doe je in de wasmachine op 40 of 60 graden. Gebruik het katoenprogramma en een beetje wasmiddel. 40 graden is beter voor gekleurde lakens, witte lakens mogen op 60 graden gewassen worden. Hang lakens uit, stop ze niet in de droger.

kleding binnenstebuiten

Donkere was wassen

Donkere was wassen doe je door de was in de wasmachine te doen en deze te laten draaien op het synthetica wasprogramma. Selecteer een temperatuur van 30 graden en voeg wasmiddel voor donkere was toe en eventueel natuurazijn. Gebruik beslist geen wit wasmiddel.

witte was uithangen

Witte kleding wassen

Witte kleding wassen doe je op 30 of 40 graden met wasmiddel voor de witte was. Sorteer de kleding nauwkeurig, zodat het niet gemengd wordt met andere kleuren. Gekleurde kleding kan namelijk afgeven en de witte was verpesten.

kleding binnenstebuiten keren

Bonte was wassen

Bonte was wassen doe je door kleur en materiaal te selecteren en de was in de wasmachine te wassen op 30 graden. Gebruik het synthetica wasprogramma om kleding schoon te krijgen en lang mooi te houden. Kies voor vloeibaar wasmiddel voor gekleurde was.

Zweetvlekken verwijderen uit witte kleding

Zweetvlekken verwijderen doe je met schoonmaaksoda of HG zweet- en deodorantvlekken verwijderaar. Lees verder voor een uitgebreid verslag van een experiment met vele producten.

Vitrage wassen

Vitrage wassen

Was gordijnen op 30 graden met mild wasmiddel. Vergeelde gordijnen kun je wassen met HG voor witte vitrage. Lees verder voor meer tips!

Handdoeken

Handdoeken wassen

Handdoeken wassen is een klusje dat enige kennis vereist om ervoor te zorgen dat de handdoeken lang fris blijven ruiken. Gebruik waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel en was handdoeken altijd op 60 graden. Prop de trommel niet te vol.

Kleding drogen op droogrek

Kleding wassen

Heerlijk is het als de kamer naar wasmiddel ruikt nadat je gewassen kleding te drogen hangt. Volg de goede methode en gebruik de juiste middelen voor een prachtig resultaat.

Bio-tex vlekken verwijderen

Vlekken verwijderen uit kleding

Gemorst tijdens het eten, een wondje aan je vinger of een overhemd te lang gedragen? Vlekken verwijderen uit kleding kan een heel gedoe zijn. Met de juiste stappenplannen en handige tips, ziet je kleding er met gemak weer als nieuw uit.

wasvoorschrift in kleding

Wasvoorschriften: De symbolen en hun betekenis

Vierkantjes, driehoekjes, rondjes, wat betekent dat allemaal? Als je weet wat de symbolen in de wasvoorschriften betekenen, kun je ervoor zorgen dat je kleding lang als nieuw eruit blijft zien.

Heet wassen desinfecteren
Auteur

Zoë

Hi, ik ben Zoë. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Meer Wassen informatie

Oeii, we hebben nog geen tekst voor dit blok geschreven. We gaan er aan werken! Tot die tijd kun je natuurlijk alle artikelen die hier boven staan lezen.

20% Korting bij vooraf inschrijven!

Ontvang een berichtje met een 20% kortingscode zodra je het schoonmaakboek kunt bestellen!

Als je je vooraf inschrijft krijg je 20% korting wanneer je besluit het boek aan te schaffen als het beschikbaar is! 

We zullen je enkel een mailtje sturen als het boek beschikbaar is. Verder gebruiken we je mail adres niet.