Schoenen opbergen

huis schoonmaken

Vrouwen staan erom bekend veel paar schoenen te hebben, maar vergis je niet, mannen kunnen er ook wat van. En waar berg je al die schoenen op? Ze nemen veel ruimte en staan slordig in de kamer als ze los rondslingeren. Gebruik dus de tips uit dit artikel om je schoenen handig op te bergen.

Om je schoenen op te bergen kun je kiezen uit verschillende opties. Er zijn speciale schoenenkastjes, je kunt ze in je kledingkast opbergen, in de hal of achter een deur. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je schoenen niet stapelt, omdat ze dan kunnen beschadigen. Leg ze ook niet los in een kamer, want stoffige schoenen zien er niet netjes uit. 

Schoenen opbergsysteem

Schoenenrek voor achter een kast- of kamerdeur

Een schoenenrek dat je achter een kast- of kamerdeur kunt hangen is een zeer efficiënte manier van je schoenen opbergen. Deze opbergsystemen zijn van kunststof of metaal en hebben haakjes waar je schoenen aan kunt ophangen. Zo’n rek voor achter een deur zorgt ervoor dat je tot wel 24 paar schoenen plat tegen de deur kunt opbergen. Hierdoor nemen de schoenen weinig ruimte in, heb je weinig kans op stoffigheid of beschadiging en kun je gemakkelijk het overzicht behouden over je persoonlijke schoenencollectie. Het rek is geschikt voor zowel hakken als platte schoenen. Je kunt een dergelijk schoenenrek bij verschillende winkels kopen of bestellen. Kijk bijvoorbeeld naar Bol.com – schoenenrek voor een schoenenrek vanaf €20,97.

Draaibaar schoenenrek – schoenen molen

Een draaibaar schoenenrek is een soort torentje waar je je schoenen aan kunt ophangen. Je kunt een dergelijk meubel in de hoek van een kamer zetten, waardoor je je schoenen op een manier kunt opbergen die weinig ruimte inneemt. Je behoudt overzicht over welke schoenen je hebt en je hoeft je schoenen niet meer te stapelen of rond te laten slingeren. Doordat het meubel kan draaien kun je terwijl je zit, kijken welke schoenen je aan wilt en die aantrekken. Je kunt nagenoeg alle soorten schoenen aan een schoenen molen ophangen, bijvoorbeeld hakken of gympen. Er zijn verschillende verkooppunten, maar kijk bijvoorbeeld bij Bol.com – schoenenmolen voor een snelle en makkelijke levering.

Schoenen opbergsysteem voor in je kledingkast

Je kunt er ook voor kiezen in het hanggedeelte van je kledingkast een schoenenopbergsysteem te plaatsen. Aan de stang waar je normaal gesproken kledinghangers aan ophangt, hang je een stoffen item met vakjes waar je schoenen in kunt opbergen. Je hebt een schoenen opberger voor in je kledingkast al voor €17,49 (check de link Bol.com – schoenenopberger voor accurate prijzen en levertijd + beschikbare kleuren en maten). Het voordeel is dat je geen extra meubel in je kamer hoeft te zetten voor je schoenen. Het is lekker compact opgeborgen in je kledingkast. Het nadeel is dat je er enkel platte schoenen in kunt opbergen. Het item is ongeschikt voor schoenen met (hoge) hakken. Nog een nadeel is dat er minder ruimte in je kledingkast overblijft om kleding op te hangen. Je zou natuurlijk ook je kledingkast kunnen opruimen, zodat je creëert. Kijk voor tips hoe je je kledingkast kunt ordenen naar het artikel Kledingkast opruimen stappenplan en tips.

Schoenen opbergkast

Als je ruimte hebt of wilt maken voor een extra meubel in je kamer, is een schoenenkastje de oplossing. Er is veel keuze in schoenenkastjes. Een voorbeeld van een schoenen opbergkast die je in de hal kunt plaatsten is de Trones of Bissa van IKEA. Dit meubel hang je aan de meur, is in verschillende kleuren verkrijgbaar en neemt weinig ruimte in. Een tweede handige optie is het ouderwetse schoenenrekje: een laag kastje waar je schoenen in kunt opbergen en die meestal meteen als krukje kunt gebruiken om je schoenen aan te trekken. Je kunt bij de Blokker een variant kopen van kunststof die nog geen 10 euro kost, maar je kunt ook een mooi gedesignde variant kopen van ongeveer 60 euro (bijvoorbeeld Bol.com – schoenenkastje).

Schoenen opbergers

Als je heel veel paar schoenen hebt, adviseer ik schoenopbergers te kopen. Dit zijn plastic items waarmee je schoenen kunt stapelen zonder ze te beschadigen. Zo past er 3x meer in je schoenenkast of schoenenrek. Je kunt ze voor zowel platte schoenen als schoenen met hakken gebruiken, omdat de schoenenopbergers verstelbaar zijn. Voor lage schoenen kun je ze lager instellen en voor schoenen met hakken kun je de ruimte tussen de boven- en onderlaag groter maken. Je kunt ze per 10 bestellen, voor slechts 20 euro. Bekijk de link Bol.com – schoenenopbergers voor accurate prijzen en levertijd.

Boeklancering

De pure paniek in de ogen van mijn vriend als ik hem vraag iets schoon te maken.. Niet omdat hij niet wil maar omdat hij simpelweg niet weet hoe. 

Mijn schoonmaakboek zorgt er voor dat je makkelijk en snel je huis goed schoon kunt krijgen. 

Wil jij een berichtje ontvangen zodra het boek af is?

Zoe met schoonmaakmiddelen

Schoenen onder het bed opbergen

Ten eerste kun je kiezen voor een bed (bijvoorbeeld de Platsa, Malm, of Nordli van IKEA) waar lades onder zitten. Hierin kun je met gemak tientallen paren schoenen kwijt. Heb je al een bed staan waar geen lades onder zitten, dan kun je rolbakken kopen. Dit zijn langwerpige plastic bakken met wieltjes en een deksel. Door hierin schoenen op te bergen, nemen ze niet zichtbaar ruimte in en worden ze niet stoffig. De wieltjes onder de bakken zorgen ervoor dat je ze gemakkelijk onder het bed vandaan kunt rollen. Je kunt ze kopen bij de Xenos of Hema. In dezelfde categorie, zijn er ook schoenen opbergtassen. Dit zijn vierkante of rechthoekige stoffen tassen die verstevigd zijn aan de zijkanten en gesloten worden door middel van een rits. Kijk bijvoorbeeld even bij IKEA voor de Skubb. Het enige nadeel is dat deze tassen op de grond liggen, waardoor de onderkant vies en stoffig kan worden. Deze opbergtassen zijn meer geschikt om bovenop een kledingkast spullen stofvrij te kunnen bewaren. Heb je dus ruimte tussen de kledingkast en het plafond, dan kun je met deze opbergtassen ook die ruimte nuttig gebruiken. Wat je ook doet, leg schoenen niet los onder het bed. Je vindt ze lastig terug en ze worden stoffig of kunnen beschadigen.

 

 

5/5 (2 Reviews)

Lees verder:

wasvoorschrift wollen dekbed
Slaapkamer
Zoe

Dekbed reinigen

Je dekbed reinigen kan op verschillende manieren, afhankelijk van waar je dekbed van gemaakt is. Een wollen dekbed laat je stomen. Een synthetisch, donzen of katoenen dekbed kun je wassen in de wasmachine op lage temperatuur. Laat je dekbed af en toe buiten luchten.

Lees verder »
opgemaakt bed
Slaapkamer
Zoe

Matras reinigen

Je matras reinigen kun je zelf. Met zuiveringszout en warm water kom je een heel eind. Specifieke vlekken, zoals van zweet of bloed, vergen een specifieke aanpak.

Lees verder »
Vloerbedekking
Slaapkamer
Zoe

Hoe kun je vlekken uit tapijt / vloerbedekking verwijderen?

Vlekken op tapijt of vloerbedekking verwijderen kan heel eenvoudig zijn. Met de juiste middeltjes en een goede dosis geduld, is je tapijt zo weer als nieuw. Test schoonmaakmiddelen altijd uit op een onopvallende plek en stofzuig de vloerbedekking altijd grondig alvorens vlekken te verwijderen.

Lees verder »
Gordijnen wassen
Slaapkamer
Zoe

Gordijnen wassen

Gordijnen wassen lijkt misschien een vervelend klusje maar met het juiste stappenplan is het eigenlijk zo gebeurd. Daarnaast hoef je dit maar eens of twee keer per jaar te doen. De meeste gordijnen kun je simpelweg in de wasmachine wassen. Gebruik hierbij een waszak en weinig wasmiddel, zodat de stof lang mooi blijft en je minimale kreukels veroorzaakt.

Lees verder »

Andere categorieen:

Meer over:

20% Korting bij vooraf inschrijven!

Ontvang een berichtje met een 20% kortingscode zodra je het schoonmaakboek kunt bestellen!

Als je je vooraf inschrijft krijg je 20% korting wanneer je besluit het boek aan te schaffen als het beschikbaar is! 

We zullen je enkel een mailtje sturen als het boek beschikbaar is. Verder gebruiken we je mail adres niet.