poetsprins logo
Xiaomi draadloze stofzuiger

Xiaomi Dreame V10 Review

Ken je dit? Je loopt op sokken of blote voeten door het huis en al na een paar stappen voel je viezigheid onder je voeten plakken. Persoonlijk vind ik dit één van de smerigste dingen die er zijn. Helaas is het onvermijdelijk, tenzij je elke dag stofzuigt. Maar wie neemt de moeite om elke dag te stofzuigen?

De draadloze stofzuiger Xiaomi Dreame V10, is een ware vernieuwing in het huishouden. Het gemak waarmee je de stofzuiger erbij pakt en gebruikt, maakt dat je elke dag je huis van stof en vuil kunt ontdoen, zonder kans op rugpijn of struikelen over het snoer.

De frustratie van de ouderwetse stofzuiger. Het karretje dat klem zit en omvalt bij elke bocht die je probeert te maken, stinkende stofzuigerzakken, de moeite die het kost om de stofzuiger uit de kast te pakken en het snoer dat nooit lang genoeg is. Zonder al te veel na te denken, sla je het stofzuigen wel nog een keertje over. De oplossing? Een cordless vacuum cleaner!

Xiaomi Dreame V10 kopen

Ik heb de stofzuiger gekocht toen ie net op de markt was, waardoor ie helemaal uit China overgescheept moet worden.

Gelukkig is deze draadloze stofzuiger nu ook eenvoudig te verkrijgen in Nederland via Bol. Bekijk deze link of klik op onderstaande button voor de actuele prijs en levertijd. Lees verder voor een uitgebreide review.

Xiaomi draadloze stofzuiger

Xiaomi Dreame V10

Deze Xiaomi Dreame V10 cordless vacuum cleaner is een geweldige aanwinst in jouw huishouden. Makkelijk en snel een schoon huis.

Xiaomi Dreame V10

Schoonmaaktaken afvinken

Wanneer je je schoonmaaktaken in een checklist afvinkt, geeft het schoonmaken een stuk meer voldoening en heb je meer overzicht.

Daarom heb ik een gratis schoonmaak checklist gemaakt, met dagelijkse, wekelijkse en periodieke klusjes.

  • Begin elke dag goed met de dagelijkse checklist en tips.
  • Geniet van een schoon huis en een voldaan gevoel door afgeronde taakjes af te vinken.
  • Krijg meer grip op het huishouden met het handige overzicht van periodieke schoonmaaktaken.

Je kunt de schoonmaak checklist nu gratis downloaden. Zelf vind ik het handig om de pdf uit te printen maar je kunt hm natuurlijk ook gewoon op je computer of telefoon erbij houden!

Meer weten? Bekijk de schoonmaak checklist

De Xiaomi Dreame V10 draadloze stofzuiger

Bekijk hieronder mijn unboxing experience met uitleg van alle onderdelen die je bij deze stofzuiger geleverd krijgt. Daarnaast kun je een test van de zuigkracht en het gebruiksgemak zien.

Xiaomi Dreame V10 oplaadstation

Het oplaadstation van de Xiaomi Dreame V10 is eenvoudig te installeren. Met twee bijgeleverde schroeven bevestig je ze aan een muur of meubel in huis.

Het oplaadstation heeft twee gaten voor de twee schroeven. Teken de plekken waar je een gat moet boren voor de schroeven af door het station tegen de muur te houden en de gaten van de schroeven in te kleuren met potlood. Zo weet je zeker dat je het station op de goede plek en waterpas op kunt hangen.

oplaadstation draadloze stofzuiger
Oplaadstation

Ik vond het handig om het oplaadstation aan de kast waar ik al m’n schoonmaakspullen bewaar, op te hangen. Zodoende weet ik dat ie ook aan een Ikea Billy boekenkast prima stevig hangt.

Nadat je het oplaadstation aan een muur of meubel hebt vastgeschroefd, plug je de oplader erin en doe je de stekker in het stopcontact. Als je de stofzuiger in z’n oplaadstation hangt, laadt ie automatisch op.

Alle opzetstukken voor de stofzuiger kun je aan het oplaadstation bevestigen. Alles heeft een makkelijk te bedienen kliksysteem. Het wisselen van opzetstukken is eenvoudig en met één hand te doen.

Daarnaast is het prettig dat je de opzetstukken niet snel kwijt raakt en je hebt niet de irritatie zoals bij een gewone stofzuiger, waarbij de opzetstukken nooit echt fatsoenlijk terug in het karretje passen.

Xiaomi Dreame V10 opzetstukken

De cordless vacuum cleaner wordt geleverd met verschillende handige opzetstukken. Voor elke plek in huis is er een geschikt opzetstuk zodat je overal makkelijk bij kunt en alles hygiënisch schoon kunt maken.

Opzetstuk voor harde vloeren
Stofzuiger voor harde vloeren

Dit is de stang en het mondstuk voor het stofzuigen van harde vloeren. Er zit een draaiende zachte rol in die ervoor zorgt dat al het vuil snel opgezogen wordt.

Het korte platte opzetstuk zorgt ervoor dat je deze Xiaomi stofzuiger kan omtoveren tot kruimeldief. Kruimels op het aanrecht? Zand in de groentenla van de koelkast? Geen moeite om dit schoon te maken met dit opzetstuk.

kruimeldief
Kruimeldief
kruimeldief met borstel
Kruimeldief met borstel

Het opzetstukken hebben een borstel die je in- en uit kunt schuiven. Je kunt dus kiezen of je een borstel wilt gebruiken of niet.

Smal opzetstuk
Smal opzetstuk
smal opzetstuk met borstel
Smal opzetstuk met borstel
verlengstuk
Verlengstuk

Er zit ook een verlengstuk bij zodat je alle opzetstukken ook op plekken kunt gebruiken waar je normaal niet bij kunt. Ik gebruik deze bijvoorbeeld voor plinten en door het verlengstuk kan ik ook achter meubels komen.

opzetstuk voor meubels
Opzetstuk voor stoffen meubels

Dit opzetstuk voor stoffen meubels maakt de stofzuiger een soort kruimeldief maar dan voor bijvoorbeeld de bank of je bed. Ontbijtje gegeten in bed? De kruimels van je croissants zijn hiermee zo weg.

opzetborstel voor zachte vloeren
Mondstuk voor zachte vloeren

Dit is het opzetstuk voor meubels maar deze kun je ook aan de stang bevestigen zodat de Xiaomi weer een volledige stofzuiger wordt, maar dan voor zachte vloeren.

Xiaomi draadloze stofzuiger

Xiaomi Dreame V10

Deze Xiaomi Dreame V10 cordless vacuum cleaner is een geweldige aanwinst in jouw huishouden. Makkelijk en snel een schoon huis.

Xiaomi Dreame V10

Voordelen van een cordless vacuum cleaner

Eenvoudig een schoon huis

De stofzuiger pak je er makkelijk bij en is heel gebruiksvriendelijk, waardoor je snel gemotiveerd bent om even de stofzuiger door het huis te halen.

Elke keer als ik gekookt heb, stofzuig ik de keuken om korrels, kruimels en pitjes op te zuigen. Nadat ik m’n bed verschoond heb, haal ik de stofzuiger even door de slaapkamer.

Naar ‘t strand geweest en veel zand mee naar binnen genomen? Geen probleem, in een paar minuutjes is het schoon.

Heb je kinderen en weten die de gehele eetkamervloer te versieren met hagelslag tijdens de lunch? In een handomdraai is je vloer weer spic en span.

Een ouderwetse stofzuiger is vaak zwaar en onhandig, waardoor het veel moeite kost om ‘m erbij te pakken. Ik had een heel oude zware Miele.

Na het stofzuigen had ik altijd best wel last van m’n rug en omdat het zo’n gedoe was om de stofzuiger uit de meterkast te pakken, sloeg ik het stofzuigen wel eens over.

Ik deed het maximaal eens per week. Nu ik een draadloze stofzuiger heb, stofzuig ik elke dag zonder dat het veel tijd of moeite kost. Eenvoudig een schoon huis dus.

Geen snoer

De cordless vacuum cleaner heeft, zoals de naam al weggeeft, geen snoer. Pas als je het ervaren hebt, weet je hoeveel frustratie je jezelf kunt besparen met een draadloze stofzuiger.

Het snoer van een ouderwetse stofzuiger is nooit lang genoeg, je moet vaak van stopcontact wisselen om de hele ruimte te stofzuigen. De trap stofzuigen is al helemaal een rotwerk met een ouderwetse stofzuiger.

Je moet altijd oppassen dat je niet omver kukelt en minstens twee keer op en neer lopen om de hele trap goed schoon te krijgen.

Met de handige opzetborstels kun je van de draadloze stofzuiger een soort kruimeldief maken, waarmee je de trap zonder moeite kunt stofzuigen.

Geen karretje

Mijn grootste ergernis van de ouderwetse Miele die ik had, was het karretje. Het karretje botste altijd overal tegenaan, de wieltjes draaide nooit naar behoren en om de haverklap tuimelde het karretje als ik de bocht om ging.

Opzetstuk voor harde vloeren

Bij de draadloze stofzuiger heb je geen karretje. Het vuilreservoir zit aan het handvat en daardoor is ie goed in balans. Je hebt de hele stofzuiger in je hand, in plaats van een karretje en een stang.

Geen stofzuigerzak en makkelijk in onderhoud

Nooit meer de stofzuigerzak vervangen, maar gewoon het reservoir legen boven de vuilnisbak. Ik had initieel verwacht dat het stof dan overal heen zou dwarrelen.

Dit bleek niet het geval, je kunt het reservoir redelijk eenvoudig legen zonder dat alles in huis weer vies wordt.

Veel zuigkracht

De zuigkracht van de Xiaomi Dreame V10 doet niet onder voor een traditionele stofzuiger. Ik vind het werkelijk goede kwaliteit.

Ik had er eerst mijn twijfels over, gezien het een Chinees product is. Het kan dan heel goed zijn, maar ook heel erg tegenvallen. Je weet het simpelweg niet totdat je pakket is aangekomen. Bij deze Xiaomi, was ik blij verrast.

In de video eerder op de pagina zie je ook de zuigtest. Koffiebonen, poedersuiker, het maakt niet uit, de stofzuiger kan het aan.

De zuigkracht heeft drie standen op de stofzuiger, een milde stand, middelkrachtige stand en turbo stand. Ik gebruik meestal de middelste stand, waarmee ik het hele huis kan doen met één oplaadbeurt.

Verschillende opzetstukken

Xiaomi draadloze stofzuiger

Door de verschillende opzetstukken kun je overal bij. Plinten stofzuigen of achter meubels en in kleine hoekjes was nog nooit zo makkelijk. Je kunt ‘m omtoveren tot kruimeldief en alle opzetstukken kun je met of zonder borstelstand gebruiken.

Nadelen van de Xiaomi Dreame V10

Hoewel dit een apparaat is dat mijn leven aanzienlijk beter heeft gemaakt, zijn er wel een paar kleine puntjes om mee te wegen in je keuze.

  • De zuigkop voor zachte vloeren is heel klein. Je hebt niet hetzelfde brede opzetstuk als voor harde vloeren, wat maakt dat vloerbedekking stofzuigen meer tijd kost dan je van een draadloze stofzuiger zou verwachten.
  • Sommige zwaardere dingen die je wilt opzuigen, zoals steentjes, komen weer uit de stang omdat ze te zwaar zijn om op te zuigen of klem blijven zitten in de zuigkop. Voor zwaar vuil, moet je ‘m op de krachtigste stand zetten of de steentjes even met de hand oprapen.
  • De Xiaomi Dreame V10 komt niet met een extra batterij. Je moet ‘m dus altijd trouw terug op het oplaadstation zetten om ‘m op te laden. Met de laagste stand kun je ongeveer 60 minuten stofzuigen, met maximale stand kun je ongeveer 10 minuten stofzuigen. Hoe lang je kunt stofzuigen met de middelste stand staat niet gespecificeerd.

Vergelijking met concurrentie

Het eerste waar je aan denkt bij een draadloze stofzuiger is natuurlijk de Dyson. Dyson heeft verschillende modellen draadloze stofzuigers, variërend in prijs en functies.

Op de website van Dyson zie je de het model Dyson V11 beschikbaar voor tussen de €549,00 en €628,99. De V11 van Dyson is het beste te vergelijken met de Xiaomi Dreame V10 wat functies en handelbaarheid betreft.

Ik heb deze Dyson echter in de winkel uitgetest en zie geen voordelen ten opzichte van de Xiaomi die de substantiële meerprijs waard zijn.

Voor minder dan de helft van de prijs van de Dyson V11, heb je een fantastische Xiaomi draadloze stofzuiger.

Xiaomi Dreame V10 online bestellen

Ben jij net zo overtuigd als ik? Bestel dan jouw Xiaomi Dreame V10 bij Bol via deze link.

Xiaomi draadloze stofzuiger

Xiaomi Dreame V10

Deze Xiaomi Dreame V10 cordless vacuum cleaner is een geweldige aanwinst in jouw huishouden. Makkelijk en snel een schoon huis.

Xiaomi Dreame V10

3.8/5 (18 Reviews)

Heeft dit artikel je geholpen? Dan zou je me een onwijs plezier doen door een review achter te laten. Je doet dit simpelweg door op de review link te klikken en ons een x aantal sterren te geven in Google. 

Aanbevolen product:
Xiaomi Dreame V10

Lees verder:

Andere categorieën:

Meer over: