poetsprins logo
Swiffer WetJet

Swiffer WetJet Review

Swiffer heeft iets nieuws ontwikkeld om het huishouden makkelijker te maken. Naast de super handige Swiffer Duster voor het afstoffen en de Swiffer vloerwisser om tussen het stofzuigen door je vloeren te vegen, is er nu ook de Swiffer WetJet als snelle eenvoudige dweil.

De Swiffer WetJet een is stok met een flacon vloerreiniger en een pad waarmee je de vloer kunt dweilen. De pads absorberen vocht en vuil. Snel een schone vloer zonder bukken en uitwringen. Het schoonmaakmiddel mag gebruikt worden op alle harde afgewerkte vloeren.

Swiffer WetJet wordt compleet afgeleverd. In de doos vind je alles wat je nodig hebt om ‘m meteen in gebruik te nemen. Bekijk mijn video voor handige instructies hoe je de Swiffer WetJet gebruiksklaar maakt en lees verder voor een uitgebreide review.

Swiffer WetJet kopen

Swiffer WetJet

Swiffer WetJet

De Swiffer WetJet is een handig extraatje voor in het huishouden om gedurende de hele week de vloer schoon en fris te houden.

Swiffer WetJet

De Swiffer WetJet kun je bij verschillende winkels kopen, zoals Blokker. Hij is echter ook regelmatig in de aanbieding online, waardoor je ‘m goedkoop en snel thuis kunt laten bezorgen.

Bekijk deze link van Bol voor de accurate prijs en levertijd van de Swiffer WetJet. Al met al is de Swiffer WetJet een verrijking van mijn huishouden, lees hieronder waarom!

Schoonmaaktaken afvinken

Wanneer je je schoonmaaktaken in een checklist afvinkt, geeft het schoonmaken een stuk meer voldoening en heb je meer overzicht.

Daarom heb ik een gratis schoonmaak checklist gemaakt, met dagelijkse, wekelijkse en periodieke klusjes.

 • Begin elke dag goed met de dagelijkse checklist en tips.
 • Geniet van een schoon huis en een voldaan gevoel door afgeronde taakjes af te vinken.
 • Krijg meer grip op het huishouden met het handige overzicht van periodieke schoonmaaktaken.

Je kunt de schoonmaak checklist nu gratis downloaden. Zelf vind ik het handig om de pdf uit te printen maar je kunt hm natuurlijk ook gewoon op je computer of telefoon erbij houden!

Meer weten? Bekijk de schoonmaak checklist

Uitleg over de Swiffer WetJet

Inhoud van de Swiffer WetJet starterskit

 • Stang
 • Flacon vloeistof
 • 4 batterijen
 • 5 pads

Swiffer WetJet klaar maken voor gebruik

De stang

stang
Stang

De stang komt in twee delen, welke je op elkaar kunt klikken tot een lange stang. Hij is niet in lengte verstelbaar maar heeft één lengte gebaseerd op de gemiddelde lengte van een mens.

Wanneer je de twee delen van de stang op elkaar geklikt hebt, kun je ‘m niet meer uit elkaar halen.

Het is niet geheel onmogelijk om de twee delen weer van elkaar af te krijgen, maar het gaat dusdanig lastig dat je er beter rekening mee kunt houden dat het één lange stang zal zijn.

Batterijen plaatsen

Je krijgt 4 AA batterijen in de verpakking meegeleverd. Kijk goed naar de plussen en minnen op het licht paarse gedeelte en zorg dat je de vier batterijen correct erin plaatst.

Het compartiment met batterijen schuif je daarna aan de voorkant aan de Swiffer WetJet. De batterijen heb je nodig om met het knopje aan het handvat een beetje schoonmaakmiddel op de vloer te sprayen.

batterij
Batterijen plaatsen
batterijen
Batterijencompartiment plaatsen

Flacon met schoonmaakvloeistof

In de verpakking komt tevens 1 flacon met vloerreiniger. Je moet eerst het stukje karton verwijderen voordat je de flacon kunt plaatsen. Draai de dop niet van de fles.

Het is de bedoeling dat je de fles met dop en al op z’n kop in de Swiffer WetJet plaatst. De dop heeft een rubbertje waardoor de vloeistof er niet uitlekt maar wel gebruikt kan worden als je ‘m in de Swiffer WetJet hebt gezet.

reinigingsmiddel
Flacon plaatsen

Er staat een pijl op de verpakking die je vertelt hoe je de flacon in de Swiffer WetJet plaatst. De flacon past er maar op één manier in en dit gaat redelijk makkelijk.

Heb je dus het gevoel dat je heel hard moet duwen of dat het niet past, check dan of ‘m de goede kant op aan het plaatsen bent. Duw de flacon op de Swiffer WetJet totdat je “klik” hoort.

Pads – reinigingsdoekjes

De pads hebben veel weg van maandverband, ze absorberen vocht en vuil goed. In de verpakking krijg je 5 pads meegeleverd. De ene kant van de pad heeft een paarse streep in het midden en is verder wit. Deze kant is de kant die je op de vloer gebruikt.

Swiffer WetJet
Swiffer WetJet vloerdoekje
Swiffer WetJet
Pad bevestigen

Je bevestigd het reinigingsdoekje met de kant van de twee strips waar in paars ‘Swiffer’ op staat. Gebruik geen lijm of plakband, de twee strips hebben een klittenband-effect dus blijven vanzelf plakken aan de stok.

Het is echter wel belangrijk dat je de pad goed recht op de stok zet, anders blijft ie niet goed zitten.

Je kunt de pad aan de Swiffer bevestigen zoals ie in de verpakking meekomt, je hoeft dus niet een velletje eraf te halen zoals bij een stikker of iets dergelijks.

Hoe gebruik je de Swiffer WetJet?

De Swiffer WetJet gebruik je door de knop op de handel in te drukken, waardoor een klein beetje schoonmaakmiddel zich verspreidt op de vloer. Vervolgens veeg je heen en weer met de stok zodat het vloerdoekje de vloer schoonwrijft.

Swiffer WetJet
Sprayknop

Spray geleidelijk een beetje van de reiniger op de vloer, zodat de vloer niet te nat wordt. Hoe natter je de vloer maakt, hoe langer het duurt voordat ie droog is. Daarnaast gaan de vloeistof en batterijen langer mee als je de knop steeds maar kort indrukt.

Je kunt het meegeleverde reinigingsmiddel op alle afgewerkte harde vloeren gebruiken:

 • Laminaat
 • Vinyl
 • PVC
 • Tegels
 • Marmer
 • Gelakt of geverfd hout
 • Zeil

Gebruik de Swiffer WetJet NIET op geoliede houten vloeren of houten vloeren die onbewerkt of geboenwast zijn. De WetJet is ook niet geschikt voor ongeglazuurde tegels.

Voordelen van de Swiffer WetJet

1. Makkelijk in gebruik

Mijn persoonlijke ervaring met de Swiffer WetJet is heel positief. Ik gebruik ‘m bijna elke dag sinds ik ‘m heb gekocht. Je pakt ‘m er makkelijk bij en hij is heel eenvoudig te gebruiken.

Als ik gekookt en een beetje gemorst heb, maak ik het snel schoon met de Swiffer WetJet. Zonder te bukken of vieze doekjes te hoeven uitspoelen, blijft m’n vloer lang fris en schoon.

Simpelweg een beetje vloeistof op de vloer sprayen en dan heen en weer vegen met de pad!

2. Wendbaarheid

De kop van de Swiffer WetJet is heel wendbaar. Met twee veren ziet de kop met de pad aan de stok vast. Je hebt dus een ergonomisch handvat en kunt daarmee zonder je arm onhandig te hoeven draaien, de pad door de hele kamer manoeuvreren.

Swiffer WetJet

De kop kan makkelijk draaien en is heel plat, waardoor je makkelijk in alle hoeken van de vloer kunt komen. Je kunt ook onder meubels en langs randen goed schoonmaken, zonder meubels te hoeven verplaatsen.

3. De vloerdoekjes werken goed

Bekijk deze foto’s om te zien hoe goed de pads het vuil opnemen. Ik ben echt verbaasd hoe goed de reinigingsdoekjes werken.

Swiffer WetJet vloerdoekjes
Verpakking van de pads

Op de verpakking staat een heel mooi plaatje met een slot, wat moet impliceren dat de pads het vuil locken. Dit gebeurt dus echt! Ik heb een vieze pad opgengeknipt ter demonstratie.

vieze pad
Onderkant gebruikte pad
binnenkant vieze pad
Eerste laag binnenin de pad
binnenkant vieze pad
Tweede laag binnenin de pad
binnenkant vieze pad
Derde laag binnenin de pad

4. Niet bukken dus geen rugpijn

Doordat je de pad aan de stang bevestigd en het vuil tot diep in de pad wordt opgenomen, hoef je geen dweil uit te wringen. Je hoeft dus niet te bukken en je krijgt geen natte vieze handen.

Hierdoor wordt het dweilen van de vloer ineens een stuk eenvoudiger. Je bent snel klaar en geen rugpijn!

5. Streeploos resultaat

Het geeft een streeploos schoon resultaat. De meegeleverde vloeistof ruikt lekker, reinigt goed en laat geen strepen of vegen achter op de vloer. Het plakt ook niet als het de vloer na het dweilen opgedroogd is.

Ik heb de Swiffer WetJet nu een paar maanden in gebruik en kan je verzekeren dat het echt een aanwinst is in je huishouden.

6. Batterijen gaan lang mee

Ik heb de Swiffer WetJet sinds een half jaar en de toentertijd meegeleverde batterijen doen het nog steeds.

Ik gebruik ‘m bijna elke dag, dus ik durf te stellen dat de batterijen heel lang mee gaan. Geen zorgen dus dat je de batterijen steeds moet bijkopen, want je kunt er lang mee doen.

7. Vloeistof kun je zelf navullen

Het schoomaakmiddel zit in een speciale fles die je in de Swiffer WetJet klikt. Die fles kun je niet zomaar openmaken, maar met een trucje kun je het toch voor elkaar krijgen.

Lees mijn artikel over navulling van de Swiffer WetJet voor uitleg over deze truc! Je kunt dus zelf een eindeloze hoeveelheid vloeistof bijmaken, waardoor je het niet steeds hoeft bij te kopen.

Nadelen van de Swiffer WetJet

1. Vervangt het traditionele moppen niet volledig

Het idee van de Swiffer WetJet is dat het de traditionele mop of dweil volledig zou moeten kunnen vervangen. Dit is echter niet het geval.

Het is een heerlijk item om te hebben voor het tussendoor snel schoonmaken van de vloer, maar je zult nog steeds eens in de zoveel tijd een deep clean moeten doen door met een echte mop of dweil de vloer te reinigen.

2. Niet-originele vloeistof gaat stinken na verloop van tijd

Als je zelf een sopje maakt in de fles als navulling, moet je er rekening mee houden dat het gaat stinken na verloop van tijd.

Ik doe zelf een paar weken met een fles van 500ml, maar nadat ik zelf een sopje erin had gemaakt, stonk het vreselijk na een week of 3.

Houd er dus rekening mee dat je zelfgemaakte vloeistof binnen 2 weken opmaakt of na maximaal 2 weken nieuwe maakt. Originele vloeistof blijft veel langer goed.

3. Correct opbergen is vereist

Je kunt de Swiffer niet op z’n kop houden, want dan lekt de vloeistof eruit. Je moet m dus verticaal opbergen met de pad naar beneden. Daarnaast is het ‘t beste als je ‘m ergens ophangt.

Als je ‘m tegen de muur zet op de grond, heeft de pad niet de kans volledig te drogen. Als de pad lang vochtig blijft, gaat ie stinken.

4. Pads niet wasbaar

Een klein nadeel vind ik dat je de pads na gebruik moet weggooien en vervangen voor een nieuwe. Je kunt de pads lastig zelf bijmaken, omdat de originele pads duidelijk beter werken dan wanneer je bijvoorbeeld een microvezeldoek om de stok vouwt.

Je kunt, zoals bij de voordelen genoemd, het WetJet reinigingsmiddel eenvoudig zelf bijmaken, maar de pads zul je steeds opnieuw moeten kopen.

Is de Swiffer WetJet écht handig?

Op het moment dat ik deze post online zet, heb ik de Swiffer WetJet een half jaar in gebruik. Ik heb alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en durf met zekerheid te stellen dat het een handig item is om in huis te hebben.

Hoewel het ‘t traditionele dweilen niet volledig kan vervangen, helpt het je om je huis de hele week door schoon en fris te houden.

Je kunt de Swiffer WetJet bekijken op Bol via deze link of door op onderstaande button te klikken. Via de link kun je tevens de ervaringen van anderen lezen.

De reviews op Bol zijn heel positief, dus ik ben zeker niet de enige die blij is met de Swiffer WetJet!

Swiffer WetJet

Swiffer WetJet

De Swiffer WetJet is een handig extraatje voor in het huishouden om gedurende de hele week de vloer schoon en fris te houden.

Swiffer WetJet

Veelgestelde vragen

Is de Swiffer WetJet starterskit klaar voor gebruik?

Jazeker! Als je de Swiffer WetJet starterskit aanschaft, krijg je in de doos de WetJet zelf, een fles reinigingsmiddel, 5 pads en batterijen. Je kunt ‘m eenvoudig in elkaar zetten en meteen gebruiken.

Moet je navulling kopen of kun je het zelf maken?

Het reinigingsmiddel kun je makkelijk zelf maken, gewoon de flacon van de starterskit bijvullen met vloerreiniger naar keuze.
Swiffer WetJet fles openen

Kun je de vloerdoekjes wassen of moet je nieuwe kopen?

De vloerdoekjes moet je bijkopen. De originele pads werken heel goed om vuil en vocht op te nemen. Zelf gefabriceerde navulling doet dit minder goed en is tevens lastig te bevestigen. De Swiffer vloerdoekjes kun je makkelijk aan de stok bevestigen.
Swiffer WetJet vloerdoekjes

Wat moet ik doen als de fles reinigingsmiddel niet lijkt te passen?

Kijk of je het stukje karton in de Swiffer WetJet verwijderd hebt. Als je de starterskit uitpakt, zit er een stukje karton op de plek waar je de fles moet klikken. Dit karton verwijder je, anders past de fles niet. Check ook of je de fles goed om hebt. Hij past maar op één manier.
reinigingsmiddel

De Swiffer WetJet werkt niet meer, wat moet ik doen?

Bekijk of er nog schoonmaakvloeistof in de fles zit. Door op de lichtpaarse knop te drukken, kun je de fles losklikken. Dan kun je kijken of er nog voldoende reinigingsmiddel aanwezig is. Is de fles leeg? Vul ‘m zelf bij! Na een aantal maanden gebruik, kan het ook zijn dat je de batterijen moet vervangen. Schuif het compartiment eruit en vervang de batterijen.
Swiffer WetJet

3.3/5 (32 Reviews)

Heeft dit artikel je geholpen? Dan zou je me een onwijs plezier doen door een review achter te laten. Je doet dit simpelweg door op de review link te klikken en ons een x aantal sterren te geven in Google. 

Aanbevolen product:
Swiffer WetJet

Lees verder:

Andere categorieën:

Meer over: