poetsprins logo

Over Poetsprins

Zoe met schoonmaakmiddelen

OVER POETSPRINS.NL

Poetsprins.nl is opgericht door Zoë om iedereen die niet weet hoe je het beste kunt schoonmaken te helpen. Poetsprins legt uit hoe je alledaagse problemen in het schoonmaken oplost. Het doel is om iedereen op een zo goed mogelijke manier zijn huis op orde te laten krijgen. Dit wordt gedaan door heldere stappenplannen, foto’s en uitleg. Ook laten we je zien welke producten je het beste kunt gebruiken. Alle middeltjes en methodes zijn uitvoerig getest.

Zoe met schoonmaakmiddelen

Het is mooier als het schoon is

Over poetsprins.nl

Schoonmaken hoort nu eenmaal bij het leven. In mijn geval zelfs bij mijn vroegere werk. In mijn studententijd werkte ik als schoonmaakster bij de thuiszorg en als huishoudster voor gezinnen.

Tijdens deze periode leerde ik veel over het efficiënt schoonmaken van veel verschillende smerige ruimtes en objecten. Zo veel zelfs dat ik het leuk begon te vinden. Woningen die écht vies waren voor mijn bezoek kwamen weer tot leven nadat ik klaar was en mijn klanten bloeiden hierdoor op. 

Mijn geheim? Beter schoonmaken in minder tijd, want alles is mooier als het schoon is. 

De laatste jaren werk ik niet meer als schoonmaakster. Mijn vriend en ik wonen inmiddels samen dus is het de bedoeling dat we de huishouding een beetje verdelen. Toen ik mijn vriend voor het eerst een toilet zag schoonmaken, werd snel duidelijk dat hij geen idee had hoe dit moest. Laat staan dat hij het snel, efficiënt en naar tevredenheid (van mij) uitvoerde. Er ging een lampje branden. 

Als mijn vriend zo weinig verstand heeft van schoonmaken dan zullen er ongetwijfeld meer mensen zijn met dit probleem. Daarom besloot ik een eigen site op te zetten, om van mijn vriend een ware poetsprins te maken. 

Wat bij de thuiszorg en in andere huishoudens werkt, werkt bij jou thuis ook. Je kunt over iedere ruimte in je huis een flinke hoeveelheid artikelen vinden op mijn site. Alles is gecategoriseerd per ruimte zodat de website makkelijk navigeerbaar is. 

Maandelijks worden er enkele artikelen toegevoegd, soms als feedback die ik via de mail van lezers krijg, soms omdat ik mijn vriend ergens mee zie klungelen waarvan ik niet wist dat je er mee kon klungelen. 

Wat de reden voor het toevoegen ook is, de artikelen worden goed ontvangen en helpen een hoop mensen met hun huishouden.

Soms kom ik ook iets tegen waarvan ik zelf geen idee hebt hoe je het schoonmaakt. Een voorbeeld is het ruitje van een houtkachel. Zodoende heb ik een experiment gedaan met 10 methodes om uit te zoeken wat het beste werkt. Het ideale stappenplan vind je nu op mijn site. 

Alles wat je leest op poetsprins.nl is dus op basis van mijn ervaring. Ik doe mijn uiterste best je geen waardeloze tips voor te schotelen die niet werken, maar alleen informatie te presenteren die het resultaat geven waar je naar op zoek bent. Soms kosten de stappenplannen meer tijd of moeite dan je zou hopen, het doel is dat het écht werkt.

Aanbevolen producten

In veel van mijn posts kom je links tegen naar de producten die ik gebruik. Hetgeen ik aanbeveel, heb ik getest en als effectief ervaren. Andere partijen, bijvoorbeeld fabrikanten en leveranciers van de producten, hebben hier geen invloed op. 

Alles wat ik gebruik, schaf ik zelf aan, zodat ik een onafhankelijk oordeel kan geven. Wanneer je overtuigd bent en de producten ook wilt kopen, zou ik het waarderen als je dat via mijn links doet. 

Zonder dat het jou iets extra’s kost, krijg ik namelijk een kleine commissie. De opbrengsten investeer ik in nieuwe tools en middeltjes, zodat ik kan blijven testen en nieuwe handige stappenplannen voor mijn lezers kan blijven ontwikkelen. 

De auteurs

Lukas

Lukas

Slecht in schoonmaken maar goed in het creëren van beeldmateriaal. De creatieveling achter alle foto's die je op de site tegen komt.

Zoe

Zoe

De schrijfster van alle artikelen, het brein achter de site en een echte poetsprinses.

Stel je vraag

Ben je op zoek naar specifieke informatie, wil je meer informatie ergens over of wil je een onderwerp aandragen waar we over kunnen schrijven dan kun je het contactformulier invullen. Je bericht komt direct bij ons in de mailbox terecht