Over poetsprins

OVER POETSPRINS.NL

Poetsprins.nl is opgericht door Zoë om iedereen die niet weet hoe je het beste kunt schoonmaken te helpen. Poetsprins legt uit hoe je alledaagse problemen bij het schoonmaken oplost. Het doel is om iedereen op een zo makkelijk mogelijke manier zijn huis op orde te laten krijgen. Dit wordt gedaan door heldere stappenplannen, foto’s en uitleg. Ook laten we je zien welke producten je het best kunt gebruiken. We proberen alle varianten uit en laten je weten waarom het ene product beter werkt dan het andere. 

De foto’s die je op poetsprins.nl ziet kun je terugvinden op verschillende websites. Onze foto’s zijn namelijk vrij te gebruiken. Je kunt ze vinden op onze Unsplash pagina. 

Alles is mooier als het schoon is.

Poetsprinses Zoë

Schoonmaken hoort nu eenmaal bij het leven. In mijn geval zelfs bij mijn vroegere werk. In mijn studententijd werkte ik als schoonmaakster bij de thuiszorg. Een baan die weinig voldoening gaf, waar ik weinig mee had maar voor een student wel veel betaalde. Tijdens deze periode leerde ik veel over het efficiënt schoonmaken van veel verschillende smerige ruimtes en objecten. Zo veel zelfs dat ik het leuk begon te vinden. Woningen die echt vies waren voor mijn bezoek kwamen weer tot leven nadat ik klaar was en de klanten van de thuiszorg bloeide hierdoor op. Mijn geheim? Beter schoonmaken in minder tijd, want alles is mooier als het schoon is. 

Naast het huishoudelijke werk dat ik in de thuiszorg deed voor ouderen en gehandicapten, werkte ik ook als schoonmaakster voor gezinnen. Ik had een aantal adressen van gezinnen waar ik wekelijks de boel kwam fatsoeneren. De meesten deden niks aan hun huis tussen mijn bezoeken door, wat ervoor zorgde dat ik elke week een totale ravage aantrof. Het was altijd weer als nieuw als ik klaar was met schoonmaken. Mijn klanten waren blij als ze thuiskwamen en hun huis weer heerlijk fris was. 

Wat bij de thuiszorg en in andere huishoudens werkt, werkt bij je thuis ook. Efficiënt en goed schoonmaken was voor mij de beste manier om voldoening uit mijn baan te halen. Toch heb ik er meer aan gehad dan enkel een kick op het moment. Het schoonmaken op verschillende plekken heeft er voor gezorgd dat ik voor ieder mogelijke probleem wel een oplossing heb. Wist ik de oplossing op dat moment niet? Dan kreeg ik vaak feedback van de ouderen die al jaren in dat huis woonden en precies wisten hoe dingen “in oma’s tijd” schoongemaakt werden. Veel van de tips die ik kreeg paste ik toe. Ook kreeg ik bij ieder schoonmaak adres een ander assortiment aan schoonmaakmiddelen onder mijn neus geschoven. Dit heeft er voor gezorgd dat ik inmiddels precies weet wat ik thuis wel en ook juist niet wil gebruiken. 

De laatste jaren werk ik niet meer in de thuiszorg. Mijn vriend en ik wonen inmiddels samen dus is het de bedoeling dat we de huishouding een beetje verdelen. Toen ik mijn vriend voor het eerst een toilet zag schoonmaken, werd snel duidelijk dat hij geen idee had hoe dit moest. Laat staan dat hij het snel, efficiënt en naar tevredenheid (van mij) uitvoerde. Er ging een lampje branden. Als mijn vriend zo weinig verstand heeft van schoonmaken dan zullen er ongetwijfeld meer mensen zijn met dit probleem. Ik ging op internet zoeken naar stappenplannen, handige tips en uitleg over schoonmaak maar kon niet veel vinden. De dingen die ik tegen kwam kon ik zelf vaak beter uitvoeren. Daarom besloot ik een eigen site op te zetten, om van mijn vriend een ware poetsprins te maken. 

Tegenwoordig kun je over iedere ruimte in je huis een flinke hoeveelheid artikelen vinden op mijn site. Alles is gecategoriseerd per ruimte zodat de website makkelijk navigeerbaar is. Maandelijks worden er enkele artikelen toegevoegd, soms als feedback die ik via de mail van lezers krijg, soms omdat ik mijn vriend ergens mee zie klungelen waarvan ik niet wist dat je er mee kon klungelen. Wat de reden voor het toevoegen ook is, de artikelen worden goed ontvangen en helpen een hoop mensen met het huishouden.

De merken als toevoeging

Recent heb ik de merken pagina toegevoegd. Wanneer ik artikelen aan het maken was kreeg ik van veel mensen de vraag welke schoonmaakartikelen zij moesten gebruiken. Inmiddels zijn er een hoop merken, artikelen en producten te vinden in het merken archief. Bij ieder bericht staan knoppen naar waar je de artikelen kunt bestellen. Ook staat er in de artikelen welke producten je van weg moet blijven. Hoe aantrekkelijk sommige producten zich ook doen voorkomen, veel schoonmaak artikelen werken voor geen meter. 

De auteurs

Zoe

Zoe

De schrijfster van alle artikelen, het brein achter de site en een echte poetsprinses.

Lukas

Lukas

Slecht in schoonmaken maar goed in het creëren van beeldmateriaal. De creatieveling achter alle foto's die je op de site tegen komt.

Stel je vraag

Ben je op zoek naar specifieke informatie, wil je meer informatie ergens over of wil je een onderwerp aandragen waar we over kunnen schrijven dan kun je het contactformulier invullen. Je bericht komt direct bij ons in de mailbox terecht

Bekijk recente artikelen:

schimmel verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen kan met HG schimmelreiniger, bleek, soda of borax. Op verschillende manieren kun je zelf de zwarte plekken in de badkamer schoonmaken. Je kunt schimmel voorkomen door de badkamer goed te ventileren, de verwarming voor het douchen aan te zetten en eventueel de badkamer na het verwijderen van schimmel opnieuw te verven met schimmelwerende verf.

Read More »
opgemaakt bed

Matras reinigen

Je matras reinigen kun je zelf. Met zuiveringszout en warm water kom je een heel eind. Specifieke vlekken, zoals van zweet of bloed, vergen een specifieke aanpak.

Read More »
Vloerbedekking

Hoe kun je vlekken uit tapijt / vloerbedekking verwijderen?

Vlekken op tapijt of vloerbedekking verwijderen kan heel eenvoudig zijn. Met de juiste middeltjes en een goede dosis geduld, is je tapijt zo weer als nieuw. Test schoonmaakmiddelen altijd uit op een onopvallende plek en stofzuig de vloerbedekking altijd grondig alvorens vlekken te verwijderen.

Read More »
Handdoeken

Handdoeken wassen

Handdoeken wassen is een klusje dat enige kennis vereist om ervoor te zorgen dat de handdoeken lang fris blijven ruiken. Gebruik waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel en was handdoeken altijd op 60 graden. Prop de trommel niet te vol.

Read More »
Houten vloer

Houten vloer schoonmaken

Een houten vloer kan geolied, gewast of gelakt zijn. Voor elke soort bewerking heb je een ander stappenplan nodig en andere schoonmaakmiddelen. Gebruik het juiste stappenplan en de juiste middelen om de vloer niet te verpesten. Naast wekelijkse schoonmaakbeurten, onderhoud je de vloer 2 keer per jaar met olie of boenwas.

Read More »
Bekijk artikelen per categorie: