De diepvries ontdooien bespaart energie! Het is niet moeilijk maar kost wel wat tijd. Lees verder voor handige tips en een uitgebreid stappenplan!

Keuken

Hoe maak je de keuken schoon? Alle tips om snel en makkelijk je keuken écht schoon te krijgen.

Bekijk

Alle Keuken artikelen

kookplaat schoonmaken

Kookplaat schoonmaken

Kookplaat schoonmaken kun je het beste doen elke keer nadat je ‘m gebruikt hebt. Maak de kookplaat schoon met allesreiniger (spray). Hardnekkig vuil en kookkringen kun je verwijderen met speciale schoonmaakmiddelen.

Magnetron schoonmaken

De magnetron schoonmaken kan een vervelend klusje zijn, zeker als je etensresten hebt laten aankoeken. Hoe vies je magnetron ook is, met het juiste stappenplan krijg je de magnetron met gemak weer schoon. Gebruik schoonmaaksoda, schoonmaakazijn of citroen en neem de magnetron daarna van binnen af met een vochtige microvezeldoek.

Vaatwasser met deur die open staat

Vaatwasser reinigen

De vaatwasser reinigen is iets dat je eens per één, twee of drie maanden moet doen, afhankelijk van hoe vaak je de vaatwasser gebruikt. Reinig met speciale reinigingsmiddelen en volg het juiste stappenplan voor het perfecte resultaat.

Waterkoker ontkalken

Je waterkoker ontkalken moet je eens in de 3 maanden doen. Zo zorg je ervoor dat je thee er altijd helder uitziet en je niet meer kalk binnenkrijgt dan nodig. Een waterkoker ontkalken kun je doen met schoonmaakazijn of speciale ontkalkingsmiddelen voor waterkokers.

Gasfornuis schoonmaken

In dit artikel vind je hoe je je gasfornuis schoonmaakt, wat je moet doen met de rekken, de branders en de knoppen. Voor elk onderdeel is een stappenplan opgenomen, welke gegarandeerd een schoon resultaat zullen geven. In de basis gaat het om ontvetten en poetsen, waarvoor schoonmaaksoda en een wonderspons zeer geschikt zijn. Ook wordt uitgelicht hoe je sterk vervuilde fornuizen kunt reinigen, maar het is aan te raden om dit te vermijden door netjes elke week je keuken schoon te maken waardoor vet en vuil niet aankoekt of inbrandt.

Keuken Schoonmaken

Minimaal een keer per week maak je de keuken schoon. Met mijn 8-stappenplan kun je dit in 15 minuten voor elkaar hebben. Je zorgt dat het aanrecht netjes is, je gasfornuis schoon en de vaat gedaan. Schoonmaaksoda en keukenontvetter zijn geschikte schoonmaakmiddelen, maar voor een matte of hoogglans keuken heb je groene zeep en Glassex nodig.

Oven Schoonmaken

Is je oven een beetje vettig? Lees dan hier hoe je met natuurlijke middelen zoals citroen en soda je oven weer heerlijk fris maakt. Heb je je oven echter verwaarloosd en zit er een aangekoekte ingebrande korst op de bodem van je oven? Dan moet je hier enige tijd voor uittrekken en met ammonia en soda te werk gaan. Lees een uitgebreid stappenplan en tips hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen.

Heet wassen desinfecteren
Auteur

Zoë

Hi, ik ben Zoë. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Meer Keuken informatie

Oeii, we hebben nog geen tekst voor dit blok geschreven. We gaan er aan werken! Tot die tijd kun je natuurlijk alle artikelen die hier boven staan lezen.

20% Korting bij vooraf inschrijven!

Ontvang een berichtje met een 20% kortingscode zodra je het schoonmaakboek kunt bestellen!

Als je je vooraf inschrijft krijg je 20% korting wanneer je besluit het boek aan te schaffen als het beschikbaar is! 

We zullen je enkel een mailtje sturen als het boek beschikbaar is. Verder gebruiken we je mail adres niet.