poetsprins logo
Swiffer WetJet zelf navulling maken

Swiffer WetJet navulling

Ik heb de WetJet nu een half jaar en ben er werkelijk waar heel erg blij mee. Je moet de vloerdoekjes en reinigingsvloeistof regelmatig vervangen of aanvullen. Hieronder heb ik alles op een rijtje gezet dat je moet weten over Swiffer WetJet navulling.

Swiffer WetJet navulling kun je zelf maken. Houd de dop van de fles in kokend water en draai ‘m van de fles. Vervolgens vullen met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor jouw type vloer. Gebruik bij voorkeur de originele vloerdoekjes, want deze werken het beste.

Lees verder om alles te weten te komen over Swiffer WetJet navulling, zodat je voortdurend kunt genieten van een schone vloer. Je vindt zowel links om de originele Swiffer WetJet navulling te kopen als handige tips om zelf navulling te maken.

Swiffer WetJet navulling kopen

Sommige onderdelen van de Swiffer WetJet moet je regelmatig vervangen. Deze onderdelen zijn de flacon met vloerreiniger, de pad en de batterijen. Via deze links kun je de vloerdoekjes en het reinigingsmiddel bijkopen:

Swiffer WetJet vloerdoekjes
Swiffer WetJet reinigingsdoekjes
Swiffer WetJet schoonmaakmiddel
Swiffer WetJet reinigingsmiddel

Extra pads kopen

Je kunt de pads bijkopen in een losse verpakking (per 10 of 20 stuks). Voor het beste resultaat adviseert Swiffer de pad elke keer na gebruik te vervangen.

Ik vind dit persoonlijk een beetje vaak, maar dat kan ook komen doordat mijn vloer meestal niet zo vies is…

Als je merkt dat de pad erg zwart en vies is geworden, vervang je ‘m. Beoordeel zelf na hoeveel keer gebruiken dit bij jou het geval is.

Gooi de gebruikte pad weg en plaats een nieuwe op de Swiffer WetJet. Je kunt de vloerdoekjes niet wassen.

Je kunt de Swiffer WetJet reinigingsdoekjes eenvoudig online bijbestellen. Check deze link voor de accurate prijs en levertijd bij Bol.

Flacon schoonmaakvloeistof vervangen

De meegeleverde flacon bevat 500ml vloeistof en dat is goed voor ongeveer 50 vierkante meter.

Uiteraard is dit afhankelijk van hoeveel vloeistof je op de vloer sprayt, wat je zelf kunt bepalen door de knop aan het handvat langer of korter in te drukken. De navulverpakkingen bevatten 1250ml schoonmaakmiddel.

Vervang het reinigingsmiddel als je merkt dat er geen vloeistof meer uit de Swiffer komt wanneer je het knopje aan het handvat indrukt.

Als de Swiffer WetJet wel geluid maakt als je de knop indrukt maar er komt geen vloeistof uit, dan is de vloeistof op. Maakt de Swiffer geen geluid of sprayt ie oneven, dan ligt het aan de batterijen.

Je kunt het Swiffer WetJet reinigingsmiddel online bijbestellen en thuis laten bezorgen. Check deze link voor de accurate prijs en levertijd bij Bol.

Swiffer WetJet
Reinigingsmiddel losklikken
reinigingsmiddel
Flacon plaatsen

Het vervangen van het reinigingsmiddel doe je door de lichtpaarse knop aan de achterkant in te duwen, waardoor de flacon loskomt van de stok.

Een nieuwe plaatsen, doe je door de fles goed om terug in de Swiffer WetJet te klikken. Er staat een pijl op de verpakking, zodat je kunt zien hoe de fles geklikt dient te worden. De dop moet je op de fles laten als je ‘m in de WetJet klikt.

Batterijen vervangen

Wanneer je merkt dat de Swiffer WetJet niet meer egaal sprayt of er minder vloeistof dan gebruikelijk uitkomt, is het tijd de batterijen te vervangen.

Er gaan 4 AA batterijen in. Gebruik geen oplaadbare batterijen, want die zorgen voor een minder krachtige spray. Ik heb mijn Swiffer WetJet al een half jaar en gebruik ‘m bijna elke dag.

De batterijen heb ik nog niet hoeven vervangen, dus het er kan gesteld worden dat het vervangen van de batterijen niet vaak nodig is.

batterijen
Batterijencompartiment
batterij
Batterijen plaatsen

Let goed op de plussen en minnen van de batterijen als je ze plaatst. Als ze verkeerd om zitten, doet de Swiffer WetJet het niet. Er staat op het compartiment aangegeven hoe je de batterijen moet plaatsen.

Schoonmaaktaken afvinken

Wanneer je je schoonmaaktaken in een checklist afvinkt, geeft het schoonmaken een stuk meer voldoening en heb je meer overzicht.

Daarom heb ik een gratis schoonmaak checklist gemaakt, met dagelijkse, wekelijkse en periodieke klusjes.

 • Begin elke dag goed met de dagelijkse checklist en tips.
 • Geniet van een schoon huis en een voldaan gevoel door afgeronde taakjes af te vinken.
 • Krijg meer grip op het huishouden met het handige overzicht van periodieke schoonmaaktaken.

Je kunt de schoonmaak checklist nu gratis downloaden. Zelf vind ik het handig om de pdf uit te printen maar je kunt hm natuurlijk ook gewoon op je computer of telefoon erbij houden!

Meer weten? Bekijk de schoonmaak checklist

Swiffer WetJet navulling zelf maken

Je kunt natuurlijk navulling van de flacons schoonmaakmiddel kopen. Dan koop je simpelweg een nieuwe fles, je gooit de oude weg en klikt de nieuwe in de Swiffer. Je kunt gelukkig ook een goedkopere manier hanteren: zelf navulling maken!

Een sopje maken is niet lastig. De fles openmaken echter wel. Swiffer heeft een handig trucje uitgehaald met de flessen, waardoor je de dop er niet gewoon af kunt draaien.

Ze willen natuurlijk liever dat je navulverpakkingen koopt dan dat je de fles hergebruikt. Gelukkig is er een trucje dat je zelf thuis kunt uithalen dat de Swiffer beveiliging overtreft.

Stappenplan

Benodigde tijd: 5 minuten

Algemeen stappenplan voor zelf navulling maken van de Swiffer WetJet vloerreiniger. Gooi de flacon dus niet weg als ie leeg is, maar doe het volgende:

 1. Haal de flacon van de Swiffer WetJet

  Je kunt de fles met schoonmaakmiddel losklikken door op de knop aan de achterkant te duwen. De fles springt er dan uit.
  Swiffer WetJet

 2. Kook een pannetje water

  Vul een pan met een laag water, zorg dat de pan minimaal 5 cm gevuld is. Bij een klein pannetje is dit ongeveer een liter water. Breng het water aan de kook.
  pan heet water

 3. Houd de fles met de dop in het kokende water

  Alleen de dop hoeft ondergedompeld te zijn. Houd de fles goed vast en houd ‘m slechts een paar seconden in het kokende water. Trek een ovenwant aan, zodat je niet door de damp van het water gebrand wordt.
  flacon openen

 4. Draai de dop eraf

  Pak een handdoek en draai hiermee de dop van de fles. Door de handdoek te gebruiken, lek je geen water op je handen of ergens anders en bovendien zorg je ervoor dat je je vingers niet brand. De dop van de fles is heet door het kokende water, dus wees voorzichtig!
  Swiffer WetJet fles openen

 5. Vul de fles

  Giet schoonmaakmiddel in de fles en vul aan met water, lees verderop welk schoonmaakmiddel je voor welke soort vloer gebruikt. Neem een vloerreiniger die geschikt is voor jouw vloer. Houd dezelfde verhoudingen aan als wanneer je een sopje zou maken, zoals aangegeven op de verpakking van jouw vloerreiniger. Giet dus niet puur schoonmaakmiddel in de flacon!
  Swiffer WetJet zelf navulling maken

 6. Zet de flacon in de Swiffer WetJet

  Bevestig de fles terug op de stang, met de pijl naar de stang toe. Duw totdat je klik hoort. Je plaatst de fles in de Swiffer WetJet met de dop erop. Er zit een rubbertje op de dop die het schoonmaakmiddel doorlaat en tegelijkertijd lekken voorkomt.
  reinigingsmiddel

Met welk schoonmaakmiddel navullen?

Hieronder vind je een handige samenvatting van welk schoonmaakmiddel je voor welk type vloer het beste kunt gebruiken.

Daarnaast heb ik uiteengezet welke verhoudingen je moet hanteren om de 500ml Swiffer WetJet flacon uit de starterskit bij te vullen. Spoel de fles altijd goed om voordat je zelf je navulling in de fles gaat maken.

Gebruik nooit puur schoonmaakmiddel! Voor elk type vloer dien je een geschikt schoonmaakmiddel te verdunnen met water. Daarnaast is overdoseren echt niet nodig.

Door meer schoonmaakmiddel te gebruiken, wordt de vloer niet schoner en heb je alleen maar meer kosten en meer belasting voor het milieu. Lees hieronder dus de correcte verhoudingen voor een 500ml fles.

Kijk voor meer tips over hoe je je vloer kunt dweilen naar mijn vloer dweilen artikel. In dat artikel staan ook verwijzingen naar andere posts die per type vloer meer tips geven!

Swiffer WetJet navulling maken voor laminaat

Leifheit Laminaatreiniger
Leifheit laminaatreiniger

Neem voor laminaat dweilen een speciale laminaatreiniger of natuurazijn. Laminaatreiniger van Leifheit, te bestellen op Bol via deze link, vind ik zelf heel prettig. Het ruikt lekker en geeft een glanzend streeploos resultaat.

Je kunt ook natuurazijn nemen als je een goedkope optie zoekt. Natuurazijn ruikt aanzienlijk minder lekker maar je krijgt de vloer er mooi schoon mee.

 • Leifheit laminaatreiniger: 1 dopje (+/- 20ml) in de Swiffer WetJet flacon doen en aanvullen met kraanwater
 • Azijn: Swiffer WetJet flacon 2cm vullen met azijn en aanvullen met kraanwater

Swiffer WetJet navulling maken voor PVC vloer

Voor PVC gebruik je een speciale PVC reiniger. De toplaag van PVC kan beschadigen als je verkeerde middelen gebruikt zoals allesreiniger of groene zeep.

Verpest je vloer dus niet en kies voor een geschikt schoonmaakmiddel. Mijn voorkeur gaat uit naar HG PVC en vinyl reiniger. Check deze link om het middel te bekijken op Bol. Je kunt ook natuurazijn kiezen als budgettaire oplossing.

 • PVC reiniger: 1 dopje (+/- 20ml) in de Swiffer flacon gieten en aanvullen met kraanwater
 • Azijn: Swiffer WetJet flacon 2cm vullen met natuurazijn en aanvullen met kraanwater

Swiffer WetJet navulling maken voor een tegelvloer

Een tegelvloer kun je eenvoudig goed schoon krijgen met een sopje van water met allesreiniger en bleek. Giet een dopje allesreiniger in de fles van de Swiffer WetJet.

Hierbij bedoel ik de dop van de Swiffer WetJet flacon. Voeg enkele druppels bleek toe en vul de fles daarna aan met water.

Swiffer WetJet navulling maken voor houten vloeren

Voor alle houten vloeren dweilen kun je het beste Woca natuurzeep nemen. Woca natuurzeep is een krachtig reinigingsmiddel dat een houten vloer reinigt, voedt en beschermt.

Je gebruikt normaal 125ml op een emmer van 5L water. Dit betekent dat als je Swiffer WetJet navulling maakt, je slechts 12,5ml voor de flacon van 500ml nodig hebt. Dit is ongeveer één eetlepel.

Doe een eetlepel Woca natuurzeep in de Swiffer fles en vul aan met water (bij voorkeur gedemineraliseerd water zodat er geen kalk op het hout komt). Bekijk de prijs en levertijd van Woca natuurzeep op Bol via deze link.

Pads zelf bijmaken

De pads zou je ook zelf kunnen namaken. Je kunt bijvoorbeeld een microvezeldoek eromheen vouwen en vastzetten met twee veiligheidsspelden.

Er is ook een hele community die zelf pads breit. Ik ben echter niet echt fan van zelf gefabriceerde pads.

Het is erg lastig om zelf een pad te maken die net zo soepel over de vloer veegt als de originele pads.

Daarbij nemen de originele pads vocht en vuil daadwerkelijk heel goed op, iets wat twijfelachtig kan zijn bij zelfgemaakte vloerdoekjes.

Je kunt dus met een gerust hart de flacons zelf bijvullen, maar wat betreft de pads gebruik je voor het beste resultaat de originele Swiffer WetJet vloerdoekjes. Bestel de Swiffer WetJet reinigingsdoekjes op Bol via deze link.

4/5 (6 Reviews)

Heeft dit artikel je geholpen? Dan zou je me een onwijs plezier doen door een review achter te laten. Je doet dit simpelweg door op de review link te klikken en ons een x aantal sterren te geven in Google. 

Aanbevolen product:
Swiffer wetjet navulling

Lees verder:

kaarsvet verwijderen
Blog
Zoe

Kaarsvet Verwijderen

Met deze handige en veilige methode is kaarsvet verwijderen heel eenvoudig en gegarandeerd zonder krassen. Lees daarnaast een aantal tips hoe je hardnekkige vetvlekken van kaarsvet voorkomt.

Lees verder »
motten bestrijden
Blog
Zoe

Motten Bestrijden in Huis

Motten zijn klein vliegend ongedierte die op donkere plekken verblijven. Ze leven van eiwitten in en op kleding en andere textiel. Motten bestrijden doe je met daglicht en cederhout of mottenballen. Zorg daarnaast dat je textiel altijd schoon opbergt.

Lees verder »

Andere categorieën:

Meer over: