Zilver poetsen

huis schoonmaken

Zilver poetsen kan een hele klus zijn. Ik heb ooit in juwelierszaak gewerkt waar wandkasten vol zilver stonden. Sieraden, kandelaren, bestek, babyrammelaars, pennen, doosjes, miniaturen, fotolijsten, noem iets en het was er. Al het zilvergoed werd zwart en elke vingerafdruk kon je er op zien.

Zilver poetsen doe je door het zilver in het Hagerty silver bath te doen en het middel 5 tot 10 seconden in te laten werken. Spoel het zilver af en droog af met een zachte doek. Daarna opwrijven met een zilverpoetsdoek voor perfecte glans.

In de juwelierszaak waar ik werkte, was ik met enige regelmaat hele dagen aan het poetsen en zodoende heb ik de nodige ervaring opgedaan. Voor dit artikel vond ik het echter een leuk idee alle tips van het internet uit te proberen. Eens en voor altijd zal er duidelijkheid zijn over wat wel en niet werkt!

Overzicht zilver poetsmiddelen

Benodigdheden zilver poetsen

 • Handschoenen: Gebruik latex wegwerphandschoenen als je zilver gaat poetsen. Zo voorkom je dat je vingerafdrukken op het zilver achterlaat of poetsmiddel op je vingers krijgt. Gebruik geen schoonmaakhandschoenen. Het is niet schadelijk, maar vaak wel onhandig omdat ze vrij los om je handen zitten. Met latex wegwerphandschoenen kun je gedetailleerder te werk gaan.
 • Oude krant of lap om het zilver op te leggen tijdens het poetsen. Zo voorkom je dat er zwart of poetsmiddel overal en nergens zit waar je het niet wilt hebben.
Hagerty silver bath

Hagerty silver bath

Hagerty silver bath is een vloeistof dat het zwart van het zilver haalt. Helemaal zwart geworden zilver is in een paar seconden schoon. Ideaal voor bestek en sierraden.

Hagerty silver bath

 • Zilverpoetsdoek: Een zilverpoetsdoek is een speciale flanellen doek die heel zacht en geprepareerd is. Zonder zilverpoets te gebruiken, heeft de zilverpoetsdoek al een polijstende werking. Je mag de doek niet wassen of nat maken. Het is niet erg als de doek helemaal zwart wordt. Hoe zwarter de doek, hoe effectiever je kunt poetsen, omdat het zwart ook een polijstende werking heeft. Zilver opwrijven met de doek geeft een mooie glans. Je kunt ze kopen bij elke juwelier.

Stappenplan zilver poetsen

Benodigde tijd: 10 minuten.

Algemeen stappenplan voor zilver poetsen. Dit is met name geschikt voor zilver bestek en zilveren sieraden. Je mag het stappenplan ook gebruiken voor het schoonmaken van verzilverde voorwerpen. Lees verderop in het artikel hoe je grote voorwerpen schoon krijgt. De benodigde tijd is afhankelijk van de hoeveelheid zilver dat je wilt poetsen.

 1. Trek handschoenen aan

  Gebruik latex wegwerp handschoenen. Deze trek je aan voordat je begint met zilver poetsen, zodat je geen vingerafdrukken achterlaat op het zilver en geen zilverpoets op je handen krijgt.
  handschoenen

 2. Haal het te poetsen zilver tevoorschijn

  Leg alle zilveren voorwerpen die je wilt poetsen op tafel. Het liefst met een krant of oude keukendoek eronder, zodat je geen vlekken maakt op de tafel of het bureau waar je aan gaat zitten.
  zilver poetsen

 3. Doop het zilver in het Hagerty silver bath

  Hagerty silver bath is een vloeistof in een plastic fles waar je bestek en sieraden eenvoudig mee schoon krijgt. Doe het zilver één voor één in het mandje in de fles en draai de dop erop.

 4. Keer het Hagerty silver bath 5-10 seconden

  Gedurende 5-10 seconden keer je de fles Hagerty met het zilveren voorwerp er in. Haal het zilver er daarna meteen uit. Gooi de vloeistof in de fles niet weg! Je kunt een Hagerty silver bath namelijk vaker gebruiken.
  Hagerty silver bath

 5. Spoel het zilver af

  Houdt het zilver gedurende een paar seconden onder de lauwe kraan zodat je al de vloeistof van het Hagerty silver bath van het zilver spoelt.

 6. Droog het zilver af

  Na het zorgvuldig afspoelen van je zilveren bestek of zilveren sieraden, droog je af met een zachte doek. Je kunt het beste een beetje deppen, zodat je al het water opneemt maar het zilver niet krast of buigt.
  zilver afdrogen

 7. Poets het zilver na

  Voor fantastische glans neem je een zilverpoetsdoek en wrijf je het zilver op. Dit kun je in een handomdraai doen, want door het Hagerty silver bath zit er geen zwarte aanslag meer op het zilver. Deze stap is enkel voor de glans!

Boeklancering

De pure paniek in de ogen van mijn vriend als ik hem vraag iets schoon te maken.. Niet omdat hij niet wil maar omdat hij simpelweg niet weet hoe. 

Mijn schoonmaakboek zorgt er voor dat je makkelijk en snel je huis goed schoon kunt krijgen. 

Wil jij een berichtje ontvangen zodra het boek af is?

Zoe met schoonmaakmiddelen

Poetsmiddelen voor zilver poetsen

Ik heb 10 middelen uitgetest. Hieronder zie je een tabel met een overzicht van de resultaten. Verderop in het artikel vind je een stappenplan per middel en zie je de uitgebreide resultaten.

MiddelMethodeResultaat*Prijs**Moeite***
Hagerty silver bath5-10 seconden in Hagerty vloeistof laten wekenZeer goed€12,99Zeer weinig
Hagerty silver polishStevig poetsen met zachte doek en Hagerty polishGoed€10,99Zeer veel
Baking sodaWeken in baking soda met aluminiumfolieZeer slecht€3,78Weinig
KeukenzoutWeken in keukenzout met aluminiumfolieSlecht€2,18Weinig
SilvoStevig poetsen met zachte doek en SilvoZeer goed€2,04Veel
KetchupKetchup royaal aanbrengen en laten inwerkenZeer goed€1,49Weinig
ZilverpoetsdoekStevig poetsen met speciale zilverpoetsdoekGoed€3,50Veel
WD-40Inspuiten met WD-40 en poetsen met zachte doekZeer slecht€4,49Zeer veel
TandpastaPoetsen met tandenborstel en tandpastaMatig€1,69Zeer veel
ColaWeken in colaZeer slecht€0,55Zeer weinig

Resultaten zijn aangegeven op een 5-punt schaal:

 • Zeer slecht = ‘geen merkbaar verschil’
 • Slecht = ‘minimale verbetering’
 • Matig = ‘verbetering maar nog steeds geen resultaat om over naar huis te schrijven’
 • Goed = ‘mooi resultaat maar niet perfect schoon’
 • Zeer goed = ‘al het zwart is verdwenen, de methode werkt super goed’

*Resultaat is de hoeveelheid zwart en de glans van het zilver na behandeling met het aangegeven product. Producten zijn getest op zilveren voorwerpen. Het bestek is 835 tweede gehalte zilver en de zilveren ketting 925 eerste gehalte zilver.
**Prijzen zijn gebaseerd op mijn aankopen in 2020 voor dit experiment bij Bol, Blokker, Kruidvat en Albert Heijn. Prijzen kunnen verschillen per winkel en aankoopmoment.
***Moeite is gebaseerd op hoeveel tijd het mij kostte en hoe arbeidsintensief het was om de methode uit te voeren.

Zilver schoonmaken met Hagerty

Poetsmiddelen van Hagerty zijn mijn favoriet op het gebied van zilver poetsen. Het merk is gespecialiseerd in zilverpoetsmiddelen sinds 1895. Hagerty heeft verschillende varianten. Ik heb het Hagerty silver bath getest en de Hagerty silver polish. Beide middelen zijn eenvoudig te bestellen bij Bol. Check de linkjes voor de accurate prijs en levertijd.

 • Gespecialiseerd zilverpoetsmiddel
 • Verschillende varianten
 • Beste uit de test

Hagerty silver bath

Hagerty silver bath

Hagerty silver bath werkt het beste van alle schoonmaakmiddelen

Hagerty silver bath

Het Hagerty silver bath gebruik je als volgt: Doe het zwarte zilver in het mandje dat in de fles zit van het Hagerty silver bath. Laat dit 5-10 seconden weken. Vervolgens vis je het bestek uit het badje en spoel meteen af met lauw water. Kijk naar bovenstaand stappenplan voor de uitgebreide uitleg over hoe je Hagerty silver bath gebruikt.

Zilver bestek poetsen
Hagerty silver bath
Schoon zilver bestek

Het resultaat van Hagerty silver bath is super goed, zoals op de foto duidelijk zichtbaar is. Het zilver is namelijk echt in 5 seconden schoon, het is super makkelijk in gebruik en het kost heel weinig inspanning.

Hagerty silver polish

zilver poetsen met hagerty polish

Hagerty silver polish

Silver polish van Hagerty helpt glans te herstellen als deze weg is

Hagerty silver polish

Hagerty silver polish heb ik getest op een antiek zilveren lepeltje dat heel erg zwart was geworden.

Hagerty silver polish
zilver poetsen met hagerty polish
Zilver poetsen met Hagerty

Schud de fles polish goed voor gebruik. Daarna breng je een beetje Hagerty silver polish aan op een zachte doek. Neem een zilverpoetsdoek of andere zachte doek die je niet voor andere voorwerpen gebruikt. Zo weet je zeker dat er geen ander materiaal in de doek zit dat het zilver zou kunnen krassen.

zilver poetsen met hagerty polish
Lepel poetsen met Hagerty
zilver poetsen met hagerty polish
Zilver poetsen met Hagerty

Breng de polish royal aan en wrijf stevig. Pak vervolgens een ander gedeelte van de doek en poets het middel goed uit. Nogmaals aanbrengen en op laten drogen. Daarna goed poetsen met een zachte doek.

Schone zilveren lepel
Ornamenten in zilver schoonmaken

Zoals je ziet, is het lepeltje heel mooi schoon geworden van het poetsen met de Hagerty silver polish. De ornamenten op het lepeltje zijn echter nog zwart. Hier kwam ik niet bij met de doek. Na het poetsen heb ik het lepeltje 2 seconden in het Hagerty silver bath gehangen. Je ziet dat daarna ook de ornamenten stralend schoon zijn geworden.

Zilver poetsen met aluminiumfolie en soda werkt niet

Zilver poetsen met soda

De truc zou zijn een badje te maken van warm water en een eetlepel baking soda. Op de bodem van ’t teiltje leg je een stuk aluminiumfolie met de matte kant naar boven. Hierin leg je het zilver dat je schoon wilt hebben.

Zilver bestek schoonmaken met soda

Ik heb een mes en een vork ongeveer anderhalf uur in het badje van baking soda en warm water gelegd. Er gebeurde helemaal niks!! Echt een waardeloze tip dus.

Het idee erachter is dat het aluminiumfolie zou reageren met de baking soda waardoor er een oplossing ontstaat die het zilversulfide (de zwarte aanslag op zilver) opvreet. Je kunt de chemische reactie echter met baking soda niet bereiken. Gezien deze methode overal op internet te vinden is, ben ik doorgegaan met experimenteren. Hieronder het resultaat met een oplossing van keukenzout in warm water.

Zilver poetsen met aluminiumfolie en zout werkt niet

zilver poetsen met zout
Zilver poetsen met zout

Het idee is hetzelfde: leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van de teil en vul de teil met warm water. Voeg keukenzout toe. Leg het zilver in de oplossing en wacht…

Zilver bestek schoonmaken met zout

Het resultaat was aanzienlijk beter met keukenzout dan met baking soda. Ik heb het bestek echter een uur in de oplossing gelegd en zoals je kunt zien, is de vork nog steeds best wel zwart.

Het is de bedoeling dat je de matte kant van het aluminiumfolie gebruikt en dat het voorwerp het folie overal aanraakt. Ik heb het aluminiumfolie daarom een beetje gekreukeld en gecheckt dat de hele vork in contact was met het aluminiumfolie. Het mocht echter niet baten. Lieve lezers, deze methode is waardeloos!!

Zilver poetsen met Silvo geeft prachtige glans

Silvo
Silvo
silvo
Zilver poetsen met Silvo

Breng een klein beetje Silvo aan op een zilverpoetsdoek. Dit doe je door de doek om je vingers te vouwen, over de opening van de fles te legen en de fles één maal snel heen en weer te keren. Met de zilverpoetsdoek met Silvo poets je het zilver schoon. Wrijf met enige kracht om al het zwart te verwijderen en een mooie glans te krijgen.

zilver poetsen met silvo
Bestek poetsen met Silvo
zilver poetsen met silvo
Zilveren vork poetsen

Haal de doek tussen de tanden van de vork om de tanden van alle kanten blinkend te krijgen. Zet hierbij niet te veel kracht want zilver is zacht en dus zou je de tanden makkelijk kunnen buigen als je te grof te werk gaat. Het maakt niet uit dat de doek zwart wordt. Hoe zwarter de doek, hoe meer deze polijst. Was de doek beslist niet. Poets de zilverpoets goed uit door met een schoon gedeelte van de zilverpoetsdoek nog eens flink over het zilver te wrijven.

Resultaat van poetsen met Silvo

Het resultaat is prachtig. Van alle methoden die ik getest hebt, geeft Silvo verreweg de mooiste glans. Het vergt wat inspanning, maar dan heb je ook wat!

Zilver bestek schoonmaken met ketchup

zilver poetsen met ketchup
Zilver poetsen met ketchup

Ketchup is zuur en daarom reageert het met de zwarte aanslag op zilver. Ik heb eerst geprobeerd ketchup op een doek aan te brengen en hiermee het zilver te poetsen. Dit werkte zeer matig.

Mijn tweede aanpak was het bestek op een stuk aluminiumfolie leggen en de ketchup hier royaal op aan te brengen.

Zilver schoonmaken met ketchup
Ketchup aanbrengen
Vork schoonmaken met ketchup
Ketchup laten inwerken
Schoon zilver bestek

Vervolgens het ik het aluminiumfolie om het bestek gevouwen en dit 2 minuten in laten werken. Toen ik het pakketje uitpakte, stonk het verschrikkelijk naar rotte eieren. Dit is een goed teken: als je rotte eieren ruikt, betekent het dat er een chemische reactie plaatsvindt met het zilversulfide.

Na het inwerken van de ketchup moet je het zilver goed afspoelen en daarna afdrogen. Het resultaat is verbluffend. Het is misschien niet de makkelijkste methode en de geur is erg onprettig, maar wie had gedacht dat het zo goed zou werken!

Zilver poetsen met een zilverpoetsdoek zonder poetsmiddelen

zilver poetsen met zilverpoetsdoek
Zilverpoetsdoek
Zilver poetsen met doek
Schoon zilver

Wrijf stevig over het zilveren voorwerp met de zilverpoetsdoek. Een zilverpoetsdoek is geprepareerd en heeft daarom een licht polijstende werking.

Met name doosjes, kandelaren en andere voorwerpen die niet in een Hagerty badje passen, kun je goed schoon krijgen met een zilverpoetsdoek. Het kost wat energie, maar je krijgt een glanzend mooi resultaat. Voorwerpen die gedeeltelijk van een ander materiaal gemaakt zijn, kun je het beste schoonmaken met deze methode.

Bijvoorbeeld kandelaren hebben een fluwelen laagje op de onderkant zodat ze niet op de tafel krassen. Dit fluweel kan erg vies worden als je poetsmiddel gebruikt. Het doosje op de foto heeft een lederen voering aan de binnenkant. Ook hierbij is het raadzaam alleen de doek te gebruiken en geen poetsmiddelen. Zo voorkom je dat er vlekken op de voering komen.

Zilver poetsen met WD-40 werkt niet

zilver poetsen met WD-40
WD-40
WD-40 aanbrengen op zilver
Zilver poetsen met WD-40
zilver poetsen met wd40
Bestek poetsen met WD-40

WD-40 als poetsmiddel is niet effectief. Het zwart gaat er niet af, zelfs niet als je het even laat inwerken en daarna gaat poetsen. Dit is één van de tips die je online vindt die helemaal niet werkt. Geen zilver poetsen met WD-40 dus!

Tandpasta als zilverpoets werkt matig

zilver poetsen met tandpasta
Tandpasta
zilver poetsen met tandpasta
Zilver poetsen met tandpasta

Zilver poetsen met tandpasta is een interessante tip die ik online vond. Je moet wel witte tandpasta nemen met minuscule schurende deeltjes en geen blauwe gel tandpasta. Breng een beetje tandpasta aan op de tandenborstel en poets het zilver schoon. Neem een zachte of medium harde tandenborstel, geen harde. Een tandenborstel met te harde haren zou het zilver namelijk kunnen krassen.

Zilver bestek poetsen
Resultaat poetsen met tandpasta

Na het poetsen, spoel je het zilver heel goed af. Daarna afdrogen en klaar! Het is een intensieve methode, je moet namelijk hard poetsen om zilver schoon te krijgen met tandpasta. Het werkt, maar deze methode is bepaald niet mijn favoriet.

Zilver schoonmaken met cola werkt niet

Giet cola in een glas en leg het zilver er in. Laat dit ongeveer een half uur weken. Daarna het zilver afspoelen en opwrijven met een zachte doek. Dat is het stappenplan… maar het resultaat is teleurstellend. Cola werkt niet om het zwart van zilver te krijgen.

Cola
Zilver poetsen met cola
zilver schoonmaken met cola
Zilver bestek weken in cola
zilver schoonmaken met cola
Resultaat van zilver poetsen met cola

Zilveren sieraden poetsen

Het maakt in principe niet zo veel uit wat het voor soort voorwerp is, als het zilver is, kun je het schoon krijgen met Silvo of Hagerty. Er zijn echter wel methoden die makkelijker werken dan andere. Het Hagerty silver bath is bijvoorbeeld super handig voor sieraden. Sieraden hebben vaak kleine hoekjes en ringetjes waar je lastig bij kunt met een doek en poetsmiddel. Als je deze 5-10 seconden in het Hagerty silver bath hangt, zijn ze weer stralend!

Zilveren ketting
sieraden poetsen met Hagerty
Zilveren ketting in Hagerty

Zoals je ziet, is de zilveren ketting erg zwart voordat deze in het Hagerty badje is gegaan. De ketting bestaat uit gekrulde schakels, die erg lastig te poetsen zijn. Met Hagerty is de ketting echter blinkend schoon in slechts een paar seconden!

Hagerty silver bath
Resultaat sieraden in Hagerty

Doe het sieraad in het bakje dat in de fles zit. Draai de dop op de fles en keer de fles een paar keer op en neer. Op de verpakking staat dat je de fles met het voorwerp erin moet schudden. Hiermee zou je het sieraad echter kunnen beschadigen en daarnaast, is een paar keer keren voldoende om een goed resultaat te bereiken. Nadat het middel 5 tot 10 seconden heeft ingewerkt, haal je het sieraad er meteen uit en spoel je het af onder kraan. Even afdrogen en klaar!

Nep zilver poetsen

Sommige spullen en sierraden zien eruit alsof ze van zilver zijn, maar zijn in werkelijkheid gemaakt van (verzilverd) staal, alpaca of witte messing. Meestal maakt dit voor het poetsen niet uit. Als je Hagerty silver bath of een zilverpoetsdoek gebruikt en eventueel een klein beetje zilverpoetsmiddel, dan kun je de voorwerpen met een gerust hart poetsen. De meeste soorten nepzilver zijn namelijk harder dan echt zilver, waardoor ze minder makkelijk krassen. Verzilverd staal/ metaal is een uitzondering hierop. De zilverlaag is dusdanig dun dat je voorzichtig te werk moet gaan.

Verzilverd

Verzilverd / silver plated betekent dat er door middel van elektrolyse een microscopisch dun laagje zilver aangebracht is op een ander soort metaal. Je kunt verzilverde spullen en sierraden beter niet poetsen met zilverpoets maar enkel oppoetsen met een zilverpoetsdoek of in het Hagerty silver bath doen. Doordat het laagje zilver ontzettend dun is, zou je het eraf kunnen poetsen met poetsmiddel. Je polijst het voorwerp dan als het ware kaal.

Alpaca

Alpaca is een metaallegering (mengsel) van koper, zink en nikkel. Het is veel goedkoper dan zilver maar heeft vrijwel dezelfde uitstraling. Jij zal niet de eerste zijn die sierraden van alpaca gekocht heeft, veronderstellende dat het prachtig zilver was. Alpaca wordt niet zwart zoals zilver, omdat het niet oxideert. Het is vaak iets geler dan zilver en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor ‘zilver’ bestek in hotels. Je kunt alpaca zorgeloos poetsen met zilverpoets voor een mooie glans.

Witte messing

Witte messing is bijna hetzelfde als alpaca, namelijk een legering van koper, zink en soms andere metalen. Koperbevattende legeringen slaan vaak groen uit. Dit is oxidatie. Oxidatie betekent dat het metaal veranderd wanneer het met zuurstof in contact komt. Messing kun je poetsen met Brasso. Brasso is een iets grover poetsmiddel dan zilverpoets waardoor het beter in staat is harde metalen op te poetsen.

Tips om zilver te poetsen

Gebruik voor bestek en sieraden het Hagerty silver bath. Dan hoef je niet eens te poetsen maar is al je zilver in een handomdraai schoon. Voor de beste glans poets je na met een zilverpoetsdoek. Er bestaat een apart silver bath van Hagerty voor bestek en voor sieraden. Het middel is echter hetzelfde, dus ik adviseer de fles voor bestek te kopen omdat deze groter is. Hierin kan je zowel sieraden als bestek in schoonmaken. Bestel Hagerty op Bol via deze link of onderstaande button.

Hagerty silver bath

Hagerty silver bath werkt het beste van alle schoonmaakmiddelen

Hagerty silver bath

Voorwerpen die niet in het Hagerty silver bath kunnen, bijvoorbeeld omdat ze te groot zijn of met stof (fluweel, leer etc.) zijn afgewerkt, poets je met een zilverpoetsdoek zonder poetsmiddel. Eventueel kun je voor ernstig zwart voorzichtig een klein beetje Silvo gebruiken.

Gebruik een doek die je niet voor andere dingen gebruikt, zodat je zeker weet dat er niks in kleeft dat het zilver kan krassen. Neem bij voorkeur een speciale zilverpoetsdoek. Deze kun je kopen bij elke juwelierszaak voor ongeveer 3 euro.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je zilver poetsen met silvo?

Breng Silvo aan op een zilverpoetsdoek en poets het zilver totdat er geen zwart meer op zit. Poets goed na met een schoon gedeelte van de doek zodat er geen poetsmiddel achterblijft op het zilver.

Hoe moet je zilver bestek poetsen?

Zilver bestek kun je beter niet poetsen maar schoonmaken in het Hagerty silver bath. Laat het bestek hier 5-10 seconden in hangen en spoel daarna af onder de kraan. Het resultaat is geweldig en het kost minimale moeite. Je kunt het bestek hierna nog opwrijven met een poetsdoek voor extra glans.

Hoe kun je het beste zilveren juwelen poetsen?

Zilveren juwelen kun je het beste schoonmaken in het Hagerty silver bath. Alle ringetjes en plekjes die lastig te bereiken zijn met een doek, worden moeiteloos schoon. Eventueel napoetsen met een zilverpoetsdoek voor extra glans.

Hoe vaak moet je zilver poetsen?

Er is geen vaste termijn voor hoe vaak je zilver moet poetsen. Poets het als het zwart is. Je kunt het zilver het beste donker en zuurstofvrij (bijvoorbeeld in een bak met deksel) bewaren. Hierdoor zal het aanzienlijk minder snel zwart worden.

Hoe lang duurt zilver poetsen?

Het is afhankelijk van de methode die je kiest hoe lang het duurt. Met een Hagerty silver bath is je zilver in een handomdraai stralend schoon. Als je gaat poetsen met Silvo, duurt het ongeveer 5 minuten per stuk bestek.

Kun je zilver poetsen met Brasso?

Je kunt zilver poetsen met Brasso maar het is niet het beste idee. Brasso is grover dan Silvo en je zou het zilver kunnen krassen omdat zilver heel zacht is. Kies dus bij voorkeur geen Brasso.

5/5 (7 Reviews)

Lees verder:

PVC vloer schoonmaken
Basics
Zoe

PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer schoonmaken doe je door te stofzuigen en vervolgens te dweilen met een sopje van speciale PVC reiniger en warm water. Dweil met de nerf mee. Zo zorg je dat je alle naden en richels ook schoonmaakt.

Lees verder »
Vloertegels
Basics
Zoe

Vloertegels Schoonmaken

Vloertegels schoonmaken kan een vervelend klusje zijn. Je krijgt ze streeploos schoon als je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Het is vooral belangrijk niet te veel schoonmaakmiddel te gebruiken.

Lees verder »
Sopje maken
Basics
Zoe

Zo desinfecteer jij je huis

Het desinfecteren van je woning is een belangrijke manier om risico op infectie te verkleinen. Lees meer over wat je moet schoonmaken, welke middelen je kunt gebruiken en welke delen van het huis vaak vergeten worden.

Lees verder »

Andere categorieen:

Meer over:

20% Korting bij vooraf inschrijven!

Ontvang een berichtje met een 20% kortingscode zodra je het schoonmaakboek kunt bestellen!

Als je je vooraf inschrijft krijg je 20% korting wanneer je besluit het boek aan te schaffen als het beschikbaar is! 

We zullen je enkel een mailtje sturen als het boek beschikbaar is. Verder gebruiken we je mail adres niet.