Basics

De basics van het schoonmaken, stofzuigen, dweilen, schrobben, boenen, afwassen en nog veel meer.

Luxaflex schoonmaken

Luxaflex schoonmaken

Luxaflex schoonmaken is niet moeilijk maar kan een klusje zijn waarvan je geen idee hebt hoe je het aan moet pakken. Stof de luxaflex eerst af met een Swiffer of met de stofzuiger. Hierna ga je de jaloezieën soppen met allesreiniger en warm water. Indien de luxaflex vet zijn van het koken of nicotine, kun je beter ontvetter gebruiken dan allesreiniger. Na het soppen goed afdrogen voor een vlekvrij resultaat.

Lees verder »

Afwassen

Was altijd af met heet water en een beetje afwasmiddel of schoonmaaksoda. Lees in dit artikel alle tips en trics over afwassen en volg het stappenplan voor een perfect schone vaat. Lees welke middelen je kunt gebruiken en welke niet.

Lees verder »

Streeploos ramen wassen

Ramen streeploos wassen lijkt een soort kunst maar het valt reuze mee. Met een sopje van koud water en afwasmiddel en een spons ben je zo klaar. Wis van boven naar beneden de ramen droog en veeg de druppels op met een droogdoek. Veeg de ramen na met een prop kranten voor een streeploos resultaat.

Lees verder »

Alles over stof en afstoffen

Afstoffen houdt in dat je alle meubels, planken en vensterbanken in huis ontdoet van al het stof. Je maakt het schoon door een stofdoek of Swiffer te gebruiken en je moet dit een keer per week doen om je huis schoon en fris te houden. Lees dit artikel voor een handig stappenplan, benodigdheden en tips.

Lees verder »
Teil met dweil

Alles over het dweilen van je vloer

Maak een sopje met warm water en wat schoonmaakmiddel. Doop de dweil in het sopje en wring ‘m goed uit. Boen de vloer van de ene kant van de kamer naar de andere kant van de kamer en loop er niet meer op totdat het vocht helemaal is opgedroogd. Probeer niet te nat te dweilen maar de dweil goed uit te wringen. Hoe natter de vloer, hoe langer het duurt voordat ‘ie droog is.

Lees verder »

Stofzuiger problemen en oplossingen

Als je stofzuiger verstopt is, kun je dit verhelpen door met een bezemsteel de verstopping uit de slang of stang te duwen. Wanneer je stofzuiger muf ruikt, zuig je een beetje waspoeder op. In dit artikel vind je de oplossingen voor alle probleem die je met je stofzuiger kunt hebben.

Lees verder »
stofzuiger op houten vloer

Alles over Stofzuigen

Als je gaat stofzuigen, stofzuig dan de hele ruimte. Inclusief alle hoekjes, de plinten en onder de meubels. Lees in dit artikel alle trucs en tips voor een stofvrij huis in een handomdraai.

Lees verder »
Zoe

Zoe

Hi, ik ben Zoe. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Oeii, we hebben nog geen tekst voor dit blok geschreven. We gaan er aan werken! Tot die tijd kun je natuurlijk alle artikelen die hier boven staan lezen.