Badkamer

Hoe maak je de badkamer schoon? Tips voor (onder andere) een fris toilet, een ontkalkte douche en een vlekvrije wastafel.

schimmel verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen kan met HG schimmelreiniger, bleek, soda of borax. Op verschillende manieren kun je zelf de zwarte plekken in de badkamer schoonmaken. Je kunt schimmel voorkomen door de badkamer goed te ventileren, de verwarming voor het douchen aan te zetten en eventueel de badkamer na het verwijderen van schimmel opnieuw te verven met schimmelwerende verf.

Lees verder »

Bad schoonmaken

Een schoon bad is iets om maximaal van te genieten. Om altijd in een schoon bad te stappen, is het belangrijk je bad wekelijks schoon te maken. Het lijkt misschien een hele klus, maar als je het bijhoudt, valt het reuze mee. Volg het stappenplan en gebruik geschikte schoonmaakmiddelen voor het optimale resultaat.

Lees verder »
benodigdheden voor het schoonmaken van de badkamer

Badkamer schoonmaken

Een schone badkamer draagt bij aan je leefcomfort. Door de badkamer wekelijks schoon te maken, zorg je ervoor dat deze altijd lekker fris ruikt en je geen last hebt van hardnekkige kalkaanslag of zeepresten.

Lees verder »
docuekop en douche

Douchecabine schoonmaken

Je douchecabine kan betegeld zijn, je kan een douchegordijn of een douchecabine met glazen deurtjes of wanden hebben. Wat voor douche je ook hebt, je wilt graag dat het schoon en netjes is. Dit doe je door kalkaanslag en zeepresten te verwijderen en in het vervolg je douchecabine droog te maken na het douchen om kalkaanslag te voorkomen.

Lees verder »
wc schoonmaken met wc borstel

WC schoonmaken

Je wc pot reinig je met toiletbleek of toiletreiniger en een wc borstel. Doe de bleek vanaf onder de potrand in de pot, laat het inwerken en schrob vervolgens stevig met de wcborstel. Reinig de boven- en onderkant van de wc bril met een doek en schoonmaakmiddel. Als je last hebt van bruine aanslag in de pot of wc afvoer, kun je wc-tabs gebruiken om dit schoon te krijgen.

Lees verder »
Natuursteen schoonmaken

Natuursteen schoonmaken badkamer

Een natuurstenen badkamer schoonmaken is een klus die met het juiste stappenplan zo geklaard is. Het is belangrijk geschikte schoonmaakmiddelen te gebruiken en vooral niet te veel schoonmaakmiddel. Gebruik een zachte spons of doek, geen schuurspons. De badkamer droogmaken na het schoonmaken én na het douchen/baden gaat kalkaanslag tegen.

Lees verder »
Zoe

Zoe

Hi, ik ben Zoe. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Een badkamer schoonmaken lijkt een vanzelfsprekende taak. Toch ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat jij, net als vele anderen, veel onbeantwoorde vragen hebt. Welke schoonmaakmiddelen kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken? Of, hoe krijg je bruine aanslag in je toiletpot schoon? Deze raadsels zijn voorgoed opgelost.

De badkamer maak je schoon met schoonmaaksoda, schoonmaakazijn en/of badkamerspray. Schoonmaaksoda en -azijn zijn krachtige schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis. Badkamerspray is een uiterst chemisch goedje, maar zorgt ervoor dat je efficiënt te werk kan gaan en bovendien ruikt het lekker. Waar schoonmaakazijn enige inwerktijd nodig heeft, heb je met badkamerspray de kalk in je douchecabine in 5 minuten verwijderd.

Maak een sopje van heet water en schoonmaaksoda. Met een spons of lap maak je de douchecabine en de wastafel schoon. Hevige kalkaanslag spray je eerst in met badkamerspray of antikal en laat je een paar minuten inwerken. Doe bleek in de toiletpot en maak ondertussen de rand van de pot, wc-bril en doortrekknop schoon met het sopje. De WC doe je als laatste omdat hier de meeste bacteriën te vinden zijn. Zo hoef je niet met een smerige lap je douche of wasbak schoon te maken. Kijk voor een uitgebreid stappenplan over hoe je je badkamer schoonmaakt naar ‘badkamer schoonmaken‘.

De WC schoonmaken kan een vervelend klusje zijn. Met name als je bruine aanslag in de afvoer hebt. Vooral oude WC’s kunnen dit hebben. De schoonmaakmiddelen van tientallen jaren geleden zijn niet de schoonmaakmiddelen van nu. Ook het glazuur van het steen waar WC-potten van gemaakt zijn is aanzienlijk verbeterd, waardoor er niet meer onnodig veel aanslag ontstaat. Hoe dan ook, die bruine aanslag daar wil je vanaf. Om dit voor elkaar te krijgen doe je ‘s avonds voordat je gaat slapen een WC tab in de WC. Deze laat je de hele nacht z’n werk doen. De volgende ochtend ga je de WC grondig borstelen met de WC borstel. De bruine aanslag is nu als het goed is verdwenen. Is de aanslag nog niet helemaal weg? Herhaal dit stappenplan totdat je het gewenste resultaat hebt behaald.