poetsprins logo

Badkamer

Hoe maak je de badkamer schoon? Tips voor (onder andere) een fris toilet, een ontkalkte douche en een vlekvrije wastafel.

Bekijk

Alle Badkamer artikelen

douchecabine droogmaken

Badkamertegels Schoonmaken

Hier vind je een handig stappenplan zodat je in slechts 7 stappen blinkende badkamertegels hebt. Badkamertegels schoonmaken is een vervelend klusje, maar toch echt aanzienlijk minder vervelend als je snel klaar bent!

Sifon losmaken

Afvoer Ontstoppen

Dit handige stappenplan zorgt ervoor dat je de afvoer ontstopt zonder chemische middelen. Lees verder voor meer tips hoe je een verstopping verhelpt en voorkomt!

Douchekop ontkalken

Een douchekop ontkalken kun je het makkelijkst doen met schoonmaakazijn. Giet een flinke scheut in een teiltje en vul verder aan met warm water. Leg de douchekop erin en laat deze een nachtje weken. Daarna poetsen met een sponsje en weg is de kalk!

voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken

Voegen schoonmaken doe je door HG voegenreiniger concentraat aan te brengen en de voegen na de inwerktijd te boenen. Vervolgens tegels en voegen afnemen met een schone doek. Makkelijk en snel voegen schoonmaken kan het beste met een stoomreiniger.

bruine aanslag WC

Bruine aanslag in de WC schoonmaken

Bruine aanslag in de WC schoonmaken doe je met een krachtige toiletreiniger en WC reinigingstabletten. Laat de middelen los van elkaar een nacht inwerken (niet mengen dus). Daarna goed schrobben met een WC borstel.

schimmel verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen kun je zelf doen. Gebruik HG schimmel reiniger, spray het op de zwarte vlekken en laat het 30 minuten inwerken. Vervolgens afspoelen of afnemen met een vochtige doek. Voorkom verspreiding van schimmel, onderneem direct actie!

haren verwijderen uit het douche putje

Wat moet je doen als het doucheputje verstopt is?

Je doucheputje ontstoppen doe je door alle haren en vuil uit de afvoer te peuteren en vervolgens vloeibare ontstopper in de afvoer te gieten. Test eerst of het water doorloopt na het verwijderen van haar en vuil. Meestal heb je niet eens ontstoppingsmiddel nodig.

bad

Bad schoonmaken

Een schoon bad is iets om maximaal van te genieten. Om altijd in een schoon bad te stappen, is het belangrijk je bad wekelijks schoon te maken.

Badkamer schoonmaken

Een schone badkamer draagt bij aan je leefcomfort. Door de badkamer wekelijks schoon te maken, zorg je ervoor dat deze altijd lekker fris ruikt en je geen last hebt van hardnekkige kalkaanslag of zeepresten.

docuekop en douche

Douchecabine schoonmaken

Een douchecabine maak je schoon met schoonmaakmiddel dat ontkalkt en ontvet. Kraanwater bevat kalk en veroorzaakt kalkaanslag. Zeepresten zorgen voor gore geelbruine vlekken in de douchecabine. Elke week reinig je de douchecabine met schoonmaakmiddel en een spons.

Heet wassen desinfecteren
Auteur

Zoë

Hi, ik ben Zoë. In mijn omgeving zie ik dat veel van mijn vriendinnen, net als ik, een prins hebben die niet zo goed in schoonmaken is. Herken jij je hier in, doe dan je voordeel op met deze blog artikelen!

Meer Badkamer informatie

Een badkamer schoonmaken lijkt een vanzelfsprekende taak. Toch ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat jij, net als vele anderen, veel onbeantwoorde vragen hebt. Welke schoonmaakmiddelen kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken? Of, hoe krijg je bruine aanslag in je toiletpot schoon? Deze raadsels zijn voorgoed opgelost.

De badkamer maak je schoon met schoonmaaksoda, schoonmaakazijn en/of badkamerspray. Schoonmaaksoda en -azijn zijn krachtige schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis. Badkamerspray is een uiterst chemisch goedje, maar zorgt ervoor dat je efficiënt te werk kan gaan en bovendien ruikt het lekker. Waar schoonmaakazijn enige inwerktijd nodig heeft, heb je met badkamerspray de kalk in je douchecabine in 5 minuten verwijderd.

Maak een sopje van heet water en schoonmaaksoda. Met een spons of lap maak je de douchecabine en de wastafel schoon. Hevige kalkaanslag spray je eerst in met badkamerspray of antikal en laat je een paar minuten inwerken. Doe bleek in de toiletpot en maak ondertussen de rand van de pot, wc-bril en doortrekknop schoon met het sopje. De WC doe je als laatste omdat hier de meeste bacteriën te vinden zijn. Zo hoef je niet met een smerige lap je douche of wasbak schoon te maken. Kijk voor een uitgebreid stappenplan over hoe je je badkamer schoonmaakt naar ‘badkamer schoonmaken‘.

De WC schoonmaken kan een vervelend klusje zijn. Met name als je bruine aanslag in de afvoer hebt. Vooral oude WC’s kunnen dit hebben. De schoonmaakmiddelen van tientallen jaren geleden zijn niet de schoonmaakmiddelen van nu. Ook het glazuur van het steen waar WC-potten van gemaakt zijn is aanzienlijk verbeterd, waardoor er niet meer onnodig veel aanslag ontstaat. Hoe dan ook, die bruine aanslag daar wil je vanaf. Om dit voor elkaar te krijgen doe je ‘s avonds voordat je gaat slapen een WC tab in de WC. Deze laat je de hele nacht z’n werk doen. De volgende ochtend ga je de WC grondig borstelen met de WC borstel. De bruine aanslag is nu als het goed is verdwenen. Is de aanslag nog niet helemaal weg? Herhaal dit stappenplan totdat je het gewenste resultaat hebt behaald.